GTA San Andreas nu uit voor iOS

12 reacties

Oude GTA-games kregen al langer een tweede leven op iOS. In 2010 werd bescheiden begonnen met GTA Chinatown Wars, in 2011 kwam GTA III uit en vorig jaar was het de beurt aan GTA Vice City. Vandaag is GTA San Andres voor iOS uitgebracht, hiermee zet gamebouwer Rockstar de inmiddels jaarlijkse traditie voort.

Enkele weken werd de release al aangekondigd. Bezitters van een iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en iPod touch van de vijfde generatie kunnen GTA San Andreas nu downloaden in de App Store. Het spel kost € 5,99 en kan gebruik maken van de hardware gamepad-functie in iOS 7. De voortgang wordt in de cloud opgeslagen waardoor de game op meerdere iOS-apparaten hervat kan worden.

San Andreas was het eerste spel in de GTA-reeks waarin de speelwereld niet uit één stad, maar uit een staat met meerdere steden, dorpen en natuurgebieden bestond. Ook kon er in San Andreas voor het eerst gevlogen worden tussen verschillende vliegvelden.

De grafische elementen van GTA San Andreas zijn voor de iOS-versie opnieuw opgebouwd. Schaduwen zien er realistischer uit en de speler kan verder kijken dan destijds bij de oorspronkelijke uitkomst van het spel. Ook zijn figuren en auto’s gedetailleerder opgebouwd en is het kleurenpallet uitgebreid. Volgens de maker is Grand Theft Auto San Andreas op iOS goed voor ruim 70 uur speelplezier.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Iphone13

  Kun je hier dan ook vliegen?

 • Profielfoto
  Janjans

  Ik heb deze spelen nooit gespeeld en ben ook geen ga er, maar nu ze zo beschikbaar komen kan het best zijn dat ik het eens ga uitproberen. Ik denk dat er best heel wat mensen met mij zijn, dus geen echte gamer, maar het best leuk vinden o. Zo af en toe een spelletje te spelen. En wanneer dat dan kan op hetzelfde apparaat is de drempel natuurlijk erg laag.

  Vraag me alleen wel af of mijn iPad 1st generatie het wel echt zal trekken.

 • Profielfoto
  TomBD

  @Janjans: Nope, want die wordt simpelweg niet ondersteund.:P Net als de iPhone 4 overigens, waar ik een bezitter van ben. Ach ja, ik heb toch een PS3 waar ik dat spel op kan spelen dankzij aankoop via PlayStation Store. Dus opzich maakt dat mij dan niet zo uit.

 • Profielfoto
  louis1993

  @omt zin 3: san andres
  @janjans het spel is wel mogelijk om het erop te draaien maar het zou kunnen dat het spel serieus hapert heb het op men iPod 3th gen getest en daar hapert het ontzettend en valt uit na een paar minuten

 • Profielfoto
  App69

  Dus gaat het niet.
  Rare redenering hierboven.

 • Profielfoto
  Janjans

  @TomBD Komt de iPad mini 1ste gen niet qua hardware overeen met de iPad 2? Dacht dat dit zo was.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Ja, dat klopt, maar je vraag snap ik niet, je hebt het nergens eerder gehad over een mini:P

 • Profielfoto
  Teuneu

  Blijft een bizarre gedachte dat ik dit spel tig jaar geleden op mijn laptop speelde en mijn laptop soms wat problemen ermee had (het was best high-tech toen), maar ik dit nu op mijn telefoon kan draaien zonder verdere problemen. De processor-wereld blijft interessant!

 • Profielfoto
  Janjans

  @essiw Je hebt helemaal gelijk, ik zie nu ook dat ik dat er niet bij heb vermeld. Mijn excuus! Het gaat om een mini, en ik heb het net even gespeeld, en het draait prima, maar ik denk grafisch wel minimaal. Maar daar heb ik dan ook een mini voor:grin:

  Maar goed, denk dat het spel voor mij ook wel iets te heftig is.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Teuneu… Spel is misschien niet zo oud. Vergeet niet dat het op inmiddels 16 jaar oude console moest kunnen draaien. Dit was een 300mhz CPU met maar 32MB geheugen en 150mhz videokaart. Bandbreedte tussen hardware componenten was ook extreem laag. Kortom, zou een schande zijn als het niet zou kunnen draaien op een iPhone 4.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Ik heb het spel gekocht en ik moet zeggen: wat is dit een fantastisch spel! Oude herinneringen komen weer naar boven.

  Je kan alles doen wat je ook op de pc-versie ook kan, oa: vliegen, schieten uit je auto en het waterkanon van de brandweerwagens gebruiken.

  Het spel loopt ook soepel op mijn iPhone 5, maar er is wel een significant temperatuurverschil als ik het speel.

  Al met al een erg leuk spel voor dit geld en vooral erg leuk als je het een aantal jaren terug ook hebt gespeeld.

 • Profielfoto
  tomosfan

  Ik vind het ook een top spel, nadelen? Hele hete iPhone 5 na 2 minuten al! En accu slurpt letterlijk leeg