Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 december 2013

GTA San Andreas nu uit voor iOS

Oude GTA-games kregen al langer een tweede leven op iOS. In 2010 werd bescheiden begonnen met GTA Chinatown Wars, in 2011 kwam GTA III uit en vorig jaar was het de beurt aan GTA Vice City. Vandaag is GTA San Andres voor iOS uitgebracht, hiermee zet gamebouwer Rockstar de inmiddels jaarlijkse traditie voort.

Enkele weken werd de release al aangekondigd. Bezitters van een iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en iPod touch van de vijfde generatie kunnen GTA San Andreas nu downloaden in de App Store. Het spel kost € 5,99 en kan gebruik maken van de hardware gamepad-functie in iOS 7. De voortgang wordt in de cloud opgeslagen waardoor de game op meerdere iOS-apparaten hervat kan worden.

San Andreas was het eerste spel in de GTA-reeks waarin de speelwereld niet uit één stad, maar uit een staat met meerdere steden, dorpen en natuurgebieden bestond. Ook kon er in San Andreas voor het eerst gevlogen worden tussen verschillende vliegvelden.

De grafische elementen van GTA San Andreas zijn voor de iOS-versie opnieuw opgebouwd. Schaduwen zien er realistischer uit en de speler kan verder kijken dan destijds bij de oorspronkelijke uitkomst van het spel. Ook zijn figuren en auto’s gedetailleerder opgebouwd en is het kleurenpallet uitgebreid. Volgens de maker is Grand Theft Auto San Andreas op iOS goed voor ruim 70 uur speelplezier.

Reageer op artikel:
GTA San Andreas nu uit voor iOS
Sluiten