Maarten
Maarten Geruchten 23 december 2013

Gerucht: Grote iPad komt in oktober 2014

Op 5 november schreven wij al over geruchten met betrekking tot een grotere iPad, voorzichtig betiteld als de iPad Pro. Vandaag verschenen er op DigiTimes meer specifieke geruchten over een iPad met een 12,9″ scherm, op basis van onderzoek naar de productieketen van Apple.

Geruchten zijn verschenen dat fabrikant Quanta Computer de opdracht heeft gekregen om voor lancering in oktober 2014, op grote schaal een iPad met een 12,9 inch scherm te produceren. Bij de release van deze mega-iPad zal Apple zich in het begin richten op de educatieve markt van Noord-Amerika. Een logisch gevolg lijkt dat Apple met de introductie van de grote iPad, de MacBook Air geleidelijk wil gaan vervangen. Een gerucht dat nog aannemelijker wordt na het zien van de render door Macrumors na de break. 

Een render van een 12,9″ iPad naast de 13″ MacBook Air  –  Bron: MacRumors

Qua prestaties zal de 12,9″ iPad, aangenomen dat deze dezelfde hardware meekrijgt als de iPad Air, zeker de concurrentiestrijd aan kunnen gaan met de MacBook Air. Wij maakte in een eerder artikel al de vergelijking, dat de 64-bit dualcore-chip qua snelheid te vergelijken is met een MacBook Pro uit 2008 of een MacBook Air uit 2010.

Samen met de geruchten over deze nieuwe iPad zijn er ook geruchten verschenen over de introductie van een grotere iPhone in mei 2014. Deze maand is opmerkelijk gezien het feit dat de vorige drie iPhones geïntroduceerd zijn in de maand september. De gedachten over een grotere iPhone zijn echter niet vreemd gezien de concurrentie. De vraag is of Apple hier gevoelig voor is en mee zal gaan met de trend van zeer grote smartphones.

Zit jij te wachten op een grote iPhone of een iPad Pro?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: Grote iPad komt in oktober 2014
Sluiten