Redactie
Redactie Nieuws 7 december 2013

Gameweekend: Dumb Ways to Die en Reaper

Omdat het fijn is om in het weekend te ontspannen met een leuke game op je iPhone of Mac, bespreken we ieder weekend twee games voor iOS of OS X. In OMT’s gameweekend vind je deze week twee gratis games met beiden een bijzonder verhaal en cartoons in de hoofdrol.

Het verhaal van de game Dumb Ways to Die vinden we in tegenstelling tot bij de game Reaper niet in het spel zelf. Dumb Ways to Die is onderdeel van een echte maatschappelijke campagne in Australië, terwijl de game Reaper draait om een fictieve, beboste wereld. Deze week in Gameweekend een mix van fictie en non-fictie.

Dumb Ways to Die (iOS)
Dumb Ways to Die lijkt het klassieke sprookje anno 2013. Het spel is op het melige af, behandeld een verschrikkelijk onderwerp en draagt een dijk van een moraal met zich mee. Dumb Ways to Die is al enige tijd beschikbaar in de App Store en is onderdeel van een campagne met het doel de veiligheid rondom het spoor te vergroten. De game is gebaseerd op het gelijknamige nummer, hetgeen de basis vormt van de campagne.

Na het luisteren van dit nummer kun je alle bezongen “Dumb Ways to Die”  in de praktijk gaan tegengaan. De game is opgebouwd uit tal van minigames, gebaseerd op situaties uit het lied. Tijdens het spelen zul je steeds sneller en behendiger moeten handelen om punten te verdienen en je 3 levens te sparen. Behaal je in de ronde minigames het vooraf gevraagde aantal punten, dan zal op het beginscherm een trein langsrijden om een nieuw personage op het perron af te zetten.

Tijdens het spelen verschijnen er steeds meer personages op het station.

Dumb Ways to Die is het ideale spel voor tijdens het wachten, of om je even in te verliezen na een drukke werkweek. Het is de ontwikkelaars gelukt om het spel ondanks de beperkte omvang toch voldoende uitdaging mee te geven. Een minpunt is echter de opdringerige reclame tussen het doodgaan en het starten van een nieuwe ronde. Na het starten van een nieuw level ben je dit echter al snel weer vergeten.

Reaper (OS X)
Liefhebbers van Super Mario zullen meteen iets in Reaper herkennen, het is net als Super Mario een slide-scrolling game waarin het vooral om springen en het behendig verzamelen van punten draait. In tegenstelling tot de kleurrijke omgeving van Mario, speelt Reaper zich af in minder vrolijke omgevingen. Als duistere zwaardman trek je door het bos ten strijde tegen allerhande wezens.

Kwallen en andere wezens neersabelen in Reaper.

De verhaallijn van Reaper is variabel en afhankelijk van de keuzes die de speler maakt. Hierbij moeten soms strategische keuzes gemaakt worden, denk hierbij aan het aannemen of afwijzen van aanbiedingen en het kiezen van routes. Neem je een kortere route? Dan kan het voorkomen dat je uiteindelijk nog langer bezig bent omdat een groep wilde zwijnen je aanvallen.

Strategische keuzes in Reaper.

De bediening van Reaper is eenvoudig en het spel bevat een duidelijke tutorial. De omgevingen zijn in het begin wat saai, maar worden na de eerste paar levels fraaier. Reaper is gratis te spelen tot en met level 10, daarna kan de volledige game voor € 2,99 gekocht worden. Er kunnen ook extra’s zoals een uitgebreide zwaardenset en een toekomstvoorspeller aangeschaft worden.

Downloaden en spelen

Deze rubriek is in pilotfase. Heb je een mening of tips? Laat deze in een reactie achter of e-mail redactie (at) onemorething.nl

^ Door: Maarten (Dumb Ways to Die) en Raymon (Reaper)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: Dumb Ways to Die en Reaper
Sluiten