Redactie
Redactie Nieuws 22 december 2013
Leestijd: 4 minuten

Gameweekend: Christmas Eve Crisis en The Room Two

Ieder weekend bespreken we op OMT twee games voor iOS of OS X, met kerst in aantocht is ook het gameweekend in kerstsferen. Deze week bekijken we een game voor iOS en een game voor OS X, beiden zullen tijdens je weekend of kerstvakantie voor het nodige vermaak zorgen.

Wil je letterlijk het kerstfeest op je scherm laten verschijnen, dan hebben wij deze week Christmas Eve Crisis voor je uitgekozen om te spelen op je Mac. Heb je liever een game om je in vast te bijten en de familieverplichtingen te ontvluchten, dan is The Room Two een geweldig spel om deze kerst mee zoet te zijn.

The Room Two
Ontwikkelaar Fireproof Games kwam op 12 december met het vervolg op de award-winnende puzzelgame The Room. Op dit moment is The Room Two alleen nog beschikbaar op de iPad, dus mocht je deze niet hebben dan heb je nu een leuke aanvulling op je verlanglijstje. In mysterieuze sferen, met cryptische notities en door complexe constructies baant de speler zich een weg door de grafisch geweldige omgeving. Het doel van het spel is om verschillende kisten en objecten te openen door (ingewikkelde) raadsels op te lossen en puzzels te voltooien. Mocht je nog niet bekend zijn met The Room, kijk dan de volgende trailer van The Room Two om de sfeer te proeven.

Opvallend aan The Room Two is de verscheidenheid aan extra objecten om te openen en de connecties tussen objecten in dezelfde ruimte. Goed stilstaan bij het gevolg van een handeling is belangrijk om verder te komen in het spel. Daarbij moet je verder te kijken dan je neus lang is en zowel letterlijk als figuurlijk ‘out of the box’ te denken.

Extra objecten bestuderen is een belangrijk onderdeel van The Room Two.

The Room Two is een uitdaging voor liefhebbers van raadsels en puzzels, maar laagdrempelig genoeg voor beginners door de mogelijkheid tot het verkrijgen van hints. Vergeet niet tijdens het spelen de speciale lens te gebruiken om verborgen symbolen of teksten te spotten. Het spel vraagt veel van het grafisch vermogen van de iPad, maar op mijn iPad Mini van de eerste generatie was het spel prima te spelen. De versie van The Room Two voor de iPhone is ‘Coming Soon‘ volgens de ontwikkelaar. Mocht je The Room nog niet gespeeld hebben dan is het zeker aan te raden daar mee aan de slag te gaan in afwachting van het vervolg op je iPhone.

Vergeet niet tijdens het spelen de speciale lens te gebruiken

Christmas Eve Crisis
De kerstman gunt zijn rendieren een jaartje rust en gaat dit jaar pakjes bezorgen met zijn nieuwe turbo-slee. De reis vanaf de noordpool lijkt voorspoedig te gaan, totdat er turbulentie optreed en alle pakjes uit de slee vallen. Crisis op kerstavond, in deze game aan jou de taak om de kerstman te helpen met de pakjes zoeken en alsnog bezorgen.

Pakjes bezorgen lijkt simpel, maar pas op voor water en hindernissen.

Christmas Eve Crisis is een gratis sidescrollgame voor OS X die volop kerstsfeer ademt. De sneeuw, kerstmuziek en cadeau’s vliegen je om de oren. Als kerstman baan je je een weg door hindernissen om de pakjes die uit de slee gevallen zijn alsnog te bezorgen. Onderweg kunnen power-ups in de vorm van kerstballen en takken verzameld worden. Het begin van het spel is niet erg uitdagend, maar na de eerste levels moet de kerstman meer capriolen uithalen om de pakjes te kunnen bezorgen.

De kerstman blijkt nog best fit en draait zijn hand niet om voor een boom.

Games met een kerstsfeer zijn op OS X dun bezaaid, het overgrote aanbod bestaat uit puzzelspelletjes en balloon busters. Ook Christmas Eve Crisis is geen game die vijf sterren zal scoren, maar is zeker goed voor een uurtje vermaak tussen de kalkoen en de All You Need Is Love Kerstspecial door.

Stel de cadeautjes veilig.

Downloaden en spelen

Deze rubriek is in pilotfase. Heb je een mening of tips? Laat deze in een reactie achter of e-mail redactie (at) onemorething.nl

^ Door: Maarten (The Room Two) en Raymon (Christmas Eve Crisis)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: Christmas Eve Crisis en The Room Two
Sluiten