Redactie
Redactie Nieuws 15 december 2013
Leestijd: 4 minuten

Gameweekend: Angry Birds Go! en Night of the Rabbit

Ieder weekend bespreken we op OMT twee games voor iOS of OS X, deze week bekijken we een game voor iOS en een game voor OS X.  De games konden niet meer van elkaar verschillen, racen met de bekende Angry Birds of verdwalen in een getekende, sprookjesachtige omgeving.

In Angry Birds Go stap je samen met de bekende Angry Birds in een aantal zeepkisten om je medespelers te snel af te zijn. Bij Night of the Rabbit gaat het veel minder om snelheid, maar eerder over het oplossen van puzzels en het ontdekken van de omgeving om je heen.

Angry Birds Go!
Terwijl Consument & Veiligheid er alles aan doet om ons een ruzie niet in het verkeer uit te laten vechten, brengt Rovio Mobile de beruchte digitale strijd tussen de birds en piggies naar de weg. Afgelopen week is  het nieuwe freemium avontuur van de boze vogels gelanceerd met het verschijnen van Angry Birds Go! In zeepkisten trek je als Angry Birds het eiland van de groene varkentjes over in een bijzonder gelijkende gameplay als we kennen van Mario Kart. Het eerste 3D avontuur van Angry Birds heeft echter genoeg unieke kenmerken om een aanvulling te zijn in je collectie racegames.

Met zeepkisten trekken de boze vogels door Piggy Island in Angry Birds Go!

Nadat je een zeepkist hebt uitgekozen en je aan de start verschijnt, is het bedoeling dat je je vogeltje met zeepkist en al het downhill parcours op schieten. In deze racegame is het dus niet mogelijk, maar ook niet nodig om gas te geven dankzij de alleen maar dalende parcours. Met het veroorzaken van botsingen, Special Powers gebruiken en gedegen stuurmanskunst kun je je tegenstander de baas zijn. Het is in Angry Birds Go! mogelijk om met gebruik van de gyroscoop te racen, maar ook door gebruik van het touchscreen.

Lanceer je Angry Bird het downhill parcours op.

Wie een beetje verstand heeft van racen weet dat het juiste materiaal essentieel is voor de winst. In Angry Birds Go! start je met een relatief uitgeklede zeepkist, maar door te racen en goudstukken te verzamelen kun je sparen voor upgrades of een nieuwe kist. Dit brengt ons echter wel bij een nadeel van dit spel. Op vele momenten, naar onze mening meer dan gemiddeld, word je geconfronteerd met in-app aankopen. Na een aantal keer racen worden de vogeltjes moe en er is een wereld aan mogelijkheden met de zeepkist als je er voor betaald. Het is een leuk racespelletje, maar blijf waakzaam dat het geld niet samen met de vogels je portemonnee uit vliegt.

Pas je zeepkist aan voor betere prestaties

Night of the Rabbit
Night of te Rabbit is een adventure game die een bijzondere stijl heeft. In de point-and-click omgeving valt als eerste de sfeer op, het artwork is geheel getekend en de muziek past er precies bij. De bediening is eenvoudig, alles gaat met een klik, het kenmerk van point-and-click games.

Hoofdpersoon Jerry bij zijn ouderlijk huis.

In Night of the Rabbit gaat het om hoofdpersoon Jerry, een jonge knul die er van droomt tovenaar te worden. De speler gaat samen met Jerry en een eigenaardig wit konijn op avontuur door een bos waar dieren kunnen praten en onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Het eerste deel van het spel gaat vooral om dingen leren, vrienden maken met dieren en het verhaal doorkrijgen. Dit gaat vrij eenvoudig maar had iets korter gemogen. Het spel is hierdoor het begin wat kinderlijk, maar dit slaat na een tijdje spelen om en dan wordt het écht spannend.

De Inventory kit helpt Jerry bij het oplossen van puzzels.

In de tijd van snelle actie in 3D, is Night of the Rabbit een bijzondere game die veel lezen, opletten en nadenken vereist. De uitvoering in een point-and-click adventure doet recht aan het verhaal, maar moet je wel liggen. Hou je van bekende characters, snelle actie en een snel potje gamen? Laat dan Night of the Rabbit vooral links liggen. De liefhebber van sfeervolle scenes, klassiek artwork en een game die meer omvat dan schieten of racen, koopt voor € 19,99 een vermakelijk avontuur.

Pratende dieren en bijzonder vormgegeven omgevingen.

Downloaden en spelen

Deze rubriek is in pilotfase. Heb je een mening of tips? Laat deze in een reactie achter of e-mail redactie (at) onemorething.nl

^ Door: Maarten (Angry Birds Go! ) en Raymon (Night of the Rabbit)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: Angry Birds Go! en Night of the Rabbit
Sluiten