FaceTime Audio komt naar OS X

15 reacties

Op de redactie zijn we er enthousiast over: FaceTime Audio. De met iOS 7 geïntroduceerde VoIP-dienst van Apple heeft prima geluidskwaliteit en wist deze zomer zelfs beter uit een test te komen dan concurrent Skype. Met de komst van OS X 10.9.2 beta doet FaceTime Audio stilletjes zijn intrede op de Mac.

Internetbellen tussen dekstop en iPhone moest voorheen via bijvoorbeeld Skype, met de komst van FaceTime Audio naar OS X biedt Apple nu ook de mogelijkheid tot cross-platform bellen via VoIP. Ben je nog onbekend met FaceTime Audio? Vorm je mening over de kwaliteit door te luisteren naar deze aflevering van OMT Café waarin Jan-David live vanuit San-Fransisco meepraat door middel van FaceTime Audio.

FaceTime Audio gesprekken voeren in OS X 10.9.2 beta - Foto: AppleInsider
FaceTime Audio gesprekken voeren in OS X 10.9.2 beta – Foto van: Apple Insider

De introductie van FaceTime Audio op OS X sluit aan bij Apple’s statement dat de Mac ‘compleet’ is bij aankoop. Apple Insider meldt dat de dienst zowel in de FacetTime-app als in de Berichten-app in OS X geïntegreerd zal worden. Dit maakt het starten van een FaceTime Audio gesprek laagdrempelig en gebruiksvriendelijk.

De geluidskwaliteit is volgens Apple Insider van mindere kwaliteit dan bij FaceTime Audio op iOS. Gezien de dienst nog in betafase is, is de kans echter groot dat dit nog gaat verbeteren. Mocht je al OS X 10.9.2 beta op je Mac draaien, dan horen we graag je bevindingen in een reactie onder dit artikel. Ben jij enthousiast over FaceTime Audio?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Martink

  Nu hopen dat ze het een keer open gooien. Ik wil telefoongesprekken kunnen forwarden naar FaceTime audio vanaf eigen voip server:)

 • Profielfoto
  stefsegers

  Als er ook een android versie komt is het echt compleet. Kijk naar whatsapp en iMessage.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik hoop dat het schermpje wat ik zie op de desktop ook nog in beta is…

 • Profielfoto
  Froggle

  Op m’n iPhone gebruik ik het best regelmatig, maar waarom op m’n Mac? Toch het zelfde als m’n iPhone op speaker zetten? Geen roeping ofzo dit. :/

 • Profielfoto
  Fietsbel

  “Het bedrijf uit Cupertino geeft hiermee antwoord op de mogelijkheid binnen Skype om cross-platform te kunnen bellen via VoIP”

  Dat was een doordenkertje zo net na het Groot Dictee

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Dat was een doordenkertje zo net na het Groot Dictee. Apple concurreert met Skype, begrijp ik dat goed? Maar tot nu toe wel op 1 platform helaas…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Apple zou Apple niet zijn als ze het niet binnen hun eigen ecosysteem houden. Cross-platform moet hier dan vooral gelezen worden als tussen iOS en OS X:)

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Ah kijk … iChat Audio komt toch terug naar de Mac … Mooi …

 • Profielfoto
  eagle1972

  Mooi, dat het eraan komt, bied mogelijkheden voor thuis achter de iMac.

 • Profielfoto
  Bamboe81

  Het is mooi dat het eindelijk komt, maar audio over internet tussen OSX en iOS had allang een native functie moeten zijn. Vreemd dat Apple zo laat is met zulke basic punten…

 • Profielfoto
  Rickje

  Heh? Ik dacht dat je allang via Facetime op Mac iemand met Facetime op iPhone kon bellen??

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Sluit mij volledig aan bij ‘Bamboe81’.

 • Profielfoto
  Verdult

  @rickje

  Dat kon alleen met video. Niet zonder webcam

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Verder leuk en aardig, maar je kan er nog steeds geen normale telefoonnummers mee bellen, laat staan de fantastische abonnementen bieden die Skype heeft (3 dollar per maand voor onbeperkt Noord-Amerika bellen).
  Skype blijft echt superieur…

 • Profielfoto
  steveb

  laat ons hopen dat dit een stroomversnelling is naar
  1 abbonomenten om naar telefoon en gsm te bellen
  2 facetime in icloud.