Maarten
Maarten Nieuws 20 december 2013

FaceTime Audio komt naar OS X

Op de redactie zijn we er enthousiast over: FaceTime Audio. De met iOS 7 geïntroduceerde VoIP-dienst van Apple heeft prima geluidskwaliteit en wist deze zomer zelfs beter uit een test te komen dan concurrent Skype. Met de komst van OS X 10.9.2 beta doet FaceTime Audio stilletjes zijn intrede op de Mac.

Internetbellen tussen dekstop en iPhone moest voorheen via bijvoorbeeld Skype, met de komst van FaceTime Audio naar OS X biedt Apple nu ook de mogelijkheid tot cross-platform bellen via VoIP. Ben je nog onbekend met FaceTime Audio? Vorm je mening over de kwaliteit door te luisteren naar deze aflevering van OMT Café waarin Jan-David live vanuit San-Fransisco meepraat door middel van FaceTime Audio.

FaceTime Audio gesprekken voeren in OS X 10.9.2 beta – Foto van: Apple Insider

De introductie van FaceTime Audio op OS X sluit aan bij Apple’s statement dat de Mac ‘compleet’ is bij aankoop. Apple Insider meldt dat de dienst zowel in de FacetTime-app als in de Berichten-app in OS X geïntegreerd zal worden. Dit maakt het starten van een FaceTime Audio gesprek laagdrempelig en gebruiksvriendelijk.

De geluidskwaliteit is volgens Apple Insider van mindere kwaliteit dan bij FaceTime Audio op iOS. Gezien de dienst nog in betafase is, is de kans echter groot dat dit nog gaat verbeteren. Mocht je al OS X 10.9.2 beta op je Mac draaien, dan horen we graag je bevindingen in een reactie onder dit artikel. Ben jij enthousiast over FaceTime Audio?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FaceTime Audio komt naar OS X
Sluiten