Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 december 2013

Dieven scheuren Apple Store Berlijn in

Dieven hebben eerder deze week hun slag geslagen in de recente geopende Apple Store in Berlijn. De daders braken rond 4:15 uur met een Opel Corsa door de glazen etalageruit van de Apple-winkel aan de Kurfürstendamm. Ze zijn tot aan de schappen naar binnen gereden.

Met de ramkraak werden vooral demonstratiemodellen buitgemaakt. Volgens Bild.de zijn veel iPhones, iPads en computers gestolen. De precieze waarde van de buit blijft onduidelijk. Volgens een politiewoordvoerder vluchtten de zes verdachten in twee Audi’s. De onderzoeken en opruimwerkzaamheden op de plaats delict duren voort.

De dieven vermorzelden de glazen deur door middel van een ramkraak. [Foto: ABIX]
Het was niet de eerste brutale auto-inbraak in Berlijn, in totaal zijn er de afgelopen tijd zeven dergelijke inbraken gepleegd. Apple Stores en Apple Premium Resellers zijn vaak doelwit van overvallen en inbraken. In maart van dit jaar haalde een overval op iCentre in Ede het nog tot het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Ook Dixons en Amac in Amersfoort werden in de zomer van 2013 door middel van een ramkraak bestolen van voorraad en demo-modellen.

Politie en beveiliging op de Kurfürstendamm bij de Berlijnse Apple Store. [Foto: Bild.de]
Reageer op artikel:
Dieven scheuren Apple Store Berlijn in
Sluiten