Maarten
Maarten Nieuws 12 december 2013
Leestijd: 2 minuten

Creëer een ‘Fusion Mac’ met Chrome Apps voor OS X

Het beste van twee werelden of een directe aanval naar de Mac App Store? Google lanceerde gisteravond ‘Chrome Apps’ voor de Mac, zoals eerder aangekondigd. Chrome Apps zijn programma’s voor je Mac, verkrijgbaar via de Chrome Web Store. Het zijn volwaardige Mac apps die offline te gebruiken zijn.

Samen met Chrome Apps introduceert Google ook een eigen Chrome App Launcher. De Launcher heeft de vorm van een blokje en verschijnt in het dock na het downloaden van een Chrome App. Echter is het gebruik van de launcher niet noodzakelijk vanwege de volledige integratie, zo laat Google trots weten op hun blog.

Chrome Apps work offline, update automatically and sync to any computer where you’re signed into Chrome, so you can pick up where you left off. Your Chrome Apps on Mac behave and feel just like native software. For example, you can find your Chrome Apps in the Applications folder on the Dock. Search for apps by name in the Spotlight search—just like any other Mac program that you already use. – Google

Het is duidelijk dat Google de nadruk legt op de integratie in het systeem en het overal beschikbaar zijn van de apps. Verandering van werken is volgens Google dus niet nodig.

De Chrome App Launcher in een illustratie van Google.

We moeten de verschillen tussen Mac apps en Chrome Apps voor de Mac zoeken op het gebied van cross-device gebruik en veiligheid. Op het gebied van cross-device gebruik heeft Google meer te bieden dan Apple met deze ontwikkeling. Denk hierbij aan de Mac-gebruiker die verknocht is aan zijn Android toestel en Google diensten. Daarentegen heeft Google een slechte reputatie op het gebied van de veiligheid en heeft Apple hier weer een stapje voor. Of de Chrome Apps dus echt een bedreiging gaan vormen voor de Mac App Store blijft nog even afwachten.

Zelf proberen?
Voor het gebruik van Chrome Apps is het installeren en gebruik van Google Chrome vereist. Na het installeren van Google Chrome zijn de Chrome Apps hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creëer een ‘Fusion Mac’ met Chrome Apps voor OS X
Sluiten