Maarten
Maarten Nieuws 6 december 2013

Bijna driekwart van iDevices draait iOS 7

Dat iOS 7 een major-update is die niet over het hoofd gezien kon worden, wist Apple gisteren te onderstrepen met nieuwe cijfers over de adoptie van het OS. Vele woorden werden gesproken over het nieuwe iOS jasje. De meningen waren verdeeld over het kleurrijke design en niet iedereen stond direct te juichen bij de gelekte features.

Het bleek echter dat Apple haar gebruikers kent als geen ander, want na de eerste 24 uur was iOS 7 al op 40% van alle iOS-apparaten geïnstalleerd. Gisteren publiceerde Apple nieuwe cijfers over de adoptie van iOS 7, een slordige 3 maanden na de release.

Het diagram van Apple’s developers website laat 74% adoptie van iOS 7 zien op 1 december 2013

Te lezen is dat op op 1 december 2013, 74% van de iDevices iOS 7 draait. iOS 6 is terug te vinden op 22% van de apparaten en maar 4% van de iDevices bezit een oudere softwareversie. Met deze cijfers laat het bedrijf uit Cupertino zien dat het ook anders kan dan de de berg aan softwareversies van Android.

Het groene robotje lijkt wel vastgelopen te zijn. Op de developers website van Android zien we dat maar een minuscule 1,1% van de Android apparaten de nieuwste Android 4.4 KitKat draait. Dit in tegenstelling tot de 74% van Apple. Een mooie prestatie van een gewaagde update.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna driekwart van iDevices draait iOS 7
Sluiten