Bijna driekwart van iDevices draait iOS 7

12 reacties

Dat iOS 7 een major-update is die niet over het hoofd gezien kon worden, wist Apple gisteren te onderstrepen met nieuwe cijfers over de adoptie van het OS. Vele woorden werden gesproken over het nieuwe iOS jasje. De meningen waren verdeeld over het kleurrijke design en niet iedereen stond direct te juichen bij de gelekte features.

Het bleek echter dat Apple haar gebruikers kent als geen ander, want na de eerste 24 uur was iOS 7 al op 40% van alle iOS-apparaten geïnstalleerd. Gisteren publiceerde Apple nieuwe cijfers over de adoptie van iOS 7, een slordige 3 maanden na de release.

iOS 7 adoptie cijfers 051213
Het diagram van Apple’s developers website laat 74% adoptie van iOS 7 zien op 1 december 2013

Te lezen is dat op op 1 december 2013, 74% van de iDevices iOS 7 draait. iOS 6 is terug te vinden op 22% van de apparaten en maar 4% van de iDevices bezit een oudere softwareversie. Met deze cijfers laat het bedrijf uit Cupertino zien dat het ook anders kan dan de de berg aan softwareversies van Android.

Het groene robotje lijkt wel vastgelopen te zijn. Op de developers website van Android zien we dat maar een minuscule 1,1% van de Android apparaten de nieuwste Android 4.4 KitKat draait. Dit in tegenstelling tot de 74% van Apple. Een mooie prestatie van een gewaagde update.

 

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Ewoud Koremans

  De overige procenten van iOS devices onder steunen waarschijnlijk gewoon iOS 7 niet

 • Profielfoto
  Middelvillage

  Wanneer komt de ios7 versie van de omt app?

 • Profielfoto
  Raddie

  Ik zit in de “earlier” categorie van 4% omdat mijn iPad 1 niet verder gaat. Helaas.

 • Profielfoto
  #eGM077

  Ik zit namelijk in de 22 procent, k wacht rustig op jailbreak voor IOS7. K heb teveel goeie tweaks om naar iOS 7 te stappen. Geen haast, leven gaat gewoon door…

 • Profielfoto
  Janjans

  Vraag me af hoeveel mensen terug zouden gaan naar ios6, als dit mogelijk was geweest. Veel mensen zeggen het, maar hoeveel zouden het werkelijk doen?

  Ik twijfel hier zelf ook een beetje over, want soms werk ik in een app met het ios6-toetsenboardje, en dan voelt dat eigenlijk best heel fijn….

 • Profielfoto
  throttlemeister

  De kleine minderheid die weet wat ze doet en iOS 7 niet wil hebben zet updates uit. De rest van de ziet de mededeling “Er is een update beschikbaar” en tapt op ok.

  Met andere woorden, nauwelijks interessante statistiek. Het zou pas interessant zijn als men de update zelf moet gaan downloaden ipv dat deze automatisch gedownload wordt en prompt om te installeren. Als ze dan in 3 maanden tijd driekwart adoptie krijgen, dan ben ik onder de indruk.

  Driekwart in drie maanden met een OTA mechanisme, not so much.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Let wel dat die driekwart iOS 7 geen totaal is van alle iDevices, maar een relatief getal van actieve apparaten die de App Store hebben bezocht. Verder dat verhaal over Android, een kennis wilde z’n Galaxy S2 updaten. Liep he-le-maal vast. Terug naar de winkel, ding paar dagen kwijt geweest en alle data kwijt. Levensgevaarlijk dus, je Android updaten…

 • Profielfoto
  Needler

  Ik ben, en velen met mij, in het automatische update grapje getrapt. Ik zit nu al maanden met een breezer versie van iOS en ik kan niet meer terug. Ik overweeg een Nexus 5 te kopen. Ik wil een telefoon met een stijlvol en strak OS. Bij Apple zit je dan niet goed:(

  Ik mis Steve en Scott. Apple had een ziel toen. Nu waaien ze met de wind mee.

 • Profielfoto
  Mark ter Luun

  @throttlemeister Dat iOS een melding over updates geeft is alleen maar gebruiksvriendelijk.. M’n moeder had nooit naar iOS 7 ge-update als ze haar telefoon moest aansluiten op een computer en via iTunes de update binnen had moeten halen. En er zijn wel meer mensen die niet genoeg met computers werken om te weten hoe dat allemaal werkt. iOS blinkt juist uit qua gebruiksvriendelijkheid (op enkele “geavanceerde” features na, maar die zijn niet noodzakelijk om met je iDevice te werken), en ik denk dat nog geen 50% had ge-update als dat handmatig had gemoeten…

 • Profielfoto
  knekkie

  Het zou eerlijker zijn als apple ook laat zien hoeveel procent van deze apparaten niet in staat is om ios7 te draaien.

  Voor een groot deel is het namelijk geen bewuste keuze dat ze niet 7 draaien.

 • Profielfoto
  throttlemeister

  @Mark ter Luun Precies mijn punt…:razz:

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Ik zit nog heerlijk op iOS 5 want mijn iPhone 4 wordt veel te traag met zo’n zwaar OS! Verder vind ik iOS 7 foeilelijk hoewel ik erg veel elementen eruit kan waarderen (zoals geen knoppen meer maar strakke tekst waarop je kan drukken)