Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 december 2013

Beyoncé breekt records met iTunes-only album

Haar outfits doen misschien anders vermoeden, maar één ding is zeker: zangeres Beyoncé zit er deze kerst warmpjes bij. In de afgelopen vier dagen verdiende ze meer dan 8,5 miljoen euro met haar nieuwe, exclusief in iTunes verkrijgbare album.

Afgelopen vrijdag verraste Beyoncé de wereld met een onaangekondigd album dat haar eigen voornaam draagt. Het 15 euro kostende ‘Beyoncé‘ is alleen in Apple’s iTunes Store verkrijgbaar. Sinds de uitkomst is het album wereldwijd al meer dan 828.000 keer verkocht. Dat is een record voor de iTunes Store én voor Beyoncé.

In een persbericht maakte Apple gisterenavond bekend dat ‘Beyoncé’ met 828.773 verkopen sinds vrijdag het snelst-verkopende album uit de geschiedenis van de iTunes Store is. In de V.S. brak het zelfs het algemene record voor eerste-week-albumverkopen met 617.213 stuks sinds vrijdag. Inmiddels is het album naar nummer één gestegen in 104 landen, waaronder Nederland en België.

Alle nummers van ‘Beyonc´’ zijn individueel te previewen in de iTunes Store, maar het album is nu alleen nog in zijn geheel te koop. Volgens Apple wordt het vanaf 20 december mogelijk om indiviuële tracks van ‘Beyoncé’ te kopen.

‘Beyoncé’ is het vijfde studio-album van de zangeres. Het bevat 14 nieuwe nummers en 17 video’s. Er zijn gastoptredens op te horen van artiesten als Jay Z, Justin Timberlake, Drake en Pharrell Williams. In de V.S. is het album verkrijgbaar in een ‘explicit’ en een gekuiste versie. Voor Nederland bleek dat niet nodig. Hier is alleen de ongecensureerde variant te koop.

De eerste recensies in iTunes zijn lovend, maar wat vind jij van ‘Beyoncé’?

Reageer op artikel:
Beyoncé breekt records met iTunes-only album
Sluiten