Apple wint patentzaak van Samsung in Zuid-Korea

39 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Apple heeft een patentzaak tegen Samsung gewonnen, het Koreaanse bedrijf had deze zelf tegen de iPhone-maker aangespannen en eiste een verbod op de iPhone 4S, iPhone 5 en iPad 2. Ook wilde het Koreaanse bedrijf een een schadevergoeding van ongeveer 70.000 euro voor de geschonden patenten.

Het patent in kwestie beschreef een manier waarop SMS en iMessage-berichten weergegeven worden. Samsung claimde dat Apple hier inbreuk op maakte. De rechter in Samsungs thuisland ging hier echter niet in mee en wees alle eisen van de maker van voornamelijk plastic smartphones af.

De zaak ging over het weergeven van SMS en iMessage-berichten.
De zaak ging over het weergeven van SMS en iMessage-berichten.

In een verklaring aan Reuters laat Apple weten blij te zijn dat de Koreaanse rechter doet wat vele andere rechters over de wereld doen, het erkennen van echte innovatie en het afwijzen van de “belachelijke claims”. Samsung zegt zich te beraden op verolgstappen en is van mening dat Apple de door Samsung gepatenteerde mobiele technologie misbruikt.

De twee bedrijven zijn sinds 2011 wereldwijd verwikkeld in een groot aantal patentzaken. In november van dit jaar won Apple een belangrijke zaak van Samsung waarin de maker van Galaxy-smartphones een bedrag van 960 miljoen dollar moest betalen voor het schenden van diverse patenten. Ook in 2014 staan nog diverse zaken tussen Apple en Samsung op de planning.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  iQuinten

  Toch opmerkelijk dat je wint in samsungs thuisland, zou je niet zeggen.

 • Profielfoto
  donut

  …. en wees alle eisen van de maker van voornamelijk plastic smartphones af.

  en wees alle eisen van de maker van voornamelijk uit boerenkool met worst en wat electronica bestaande smartphones af.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Weer koren op de molen van de vele Apple schaapjes hier op OMT. Niet waar, Donut?

 • Profielfoto
  seek

  Weer koren op de molen van de vele Apple schaapjes hier op OMT. Niet waar, Donut?

  Zo werkt dat met mensen, gaat all duizenden jaren zo: Mensen vormen kuddes om bevestiging te krijgen en geven. Van welke kuddes ben jij lid? :-)

 • Profielfoto
  TLM

  Denk van een blauwe kudde;)

 • Profielfoto
  sedikit
 • Profielfoto
  Bento

  …de maker van voornamelijk plastic smartphones af.

  De core business van Samsung is niet het maken van plastic telefoons. Wat hier staat is dan ook een leugen.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  “de maker van voornamelijk plastic smartphones”

  Man wat een telegraaf niveau weer…

  … gelukkig maakt Apple sinds kort ook plastic smartphones en zijn we van dit soort denigrerende niets-zeggende riooljournalistiek hopelijk ooit eens af.

  Ik heb het eigenlijk wel gehad met Onemorething. Toedeledokie!

 • Profielfoto
  Dennvdam

  Ik heb het eigenlijk wel gehad met Onemorething. Toedeledokie!

  Niemand die jou verplicht dit te lezen. Het is toch altijd gemakkelijk om commentaar te geven. Als je het niet goed vindt, blijf dan weg.. zijn we ook van dat belachelijke commentaar af.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Ik heb het eigenlijk wel gehad met Onemorething. Toedeledokie!

  Niemand die jou verplicht dit te lezen. Het is toch altijd gemakkelijk om commentaar te geven. Als je het niet goed vindt, blijf dan weg.. zijn we ook van dat belachelijke commentaar af.

  Klopt helemaal. Niemand verplicht me dit achterlijke fanboy forum te bezoeken. Dus doe ik dat ook niet meer.

  Meehhhh…

 • Profielfoto
  Janjans

  En dan kom je toch weer antwoorden:wink:

 • Profielfoto
  essiw

  Ik ben het met de rest eens, het continu herhalen van het (zoals bento zegt niet eens op waarheid berustte) feit dat Samsung plastic telefoons maakt, komt me men neus uit. Evenals een aantal andere zaken (danwel niet tekstueel) bij OMT. “Helaas” is er geen betere Nederlandse website, zodat ik de “raad” van Dennvdam op kan volgen.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Raymon bewijst maar eens weer dat hij nooit eens erieuze journalist zal worden. Gewoon een domme fanboy weer die geen normaal artikel kan schrijfen en plaatsten…

 • Profielfoto
  Janjans

  Ik vind het best een prima artikel, buiten die ene opmerking om dan. Ook interesseert het onderwerp me niet zo, maar dat even ter zijde.

 • Profielfoto
  maconly

  samsung zou zonder apple 10 jaar achter lopen , apple en alle westerse bedrijven moeten gewoon hun productie terug halen uit azie, gewoon eens belasting af gaan dragen en de westerse wereld moet eens gaan kiezen voor westerse producten.

  geef je geld uit in je eigen omgeving en stop het weglekken van onze rijkdom richting azie.

 • Profielfoto
  sedikit

  samsung zou zonder apple 10 jaar achter lopen , apple en alle westerse bedrijven moeten gewoon hun productie terug halen uit azie, gewoon eens belasting af gaan dragen en de westerse wereld moet eens gaan kiezen voor westerse producten.
  geef je geld uit in je eigen omgeving en stop het weglekken van onze rijkdom richting azie.”

  Gewoon terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw?

  Doet me ook denken aan De Tegenpartij van Jacobse en Van Es(Koot en Bie). Maar dat was grappig bedoeld (over kortzichtigheid) maconly!
  Uit het partijprogramma:
  Met z’n allen voor ons eigen

 • Profielfoto
  FilX

  Dit ‘artikel’ is eigenlijk gewoon een advertorial…

  Dan weten de mensen dat even en kunnen ze gewoon doorbladeren…

 • Profielfoto
  maconly

  samsung zou zonder apple 10 jaar achter lopen , apple en alle westerse bedrijven moeten gewoon hun productie terug halen uit azie, gewoon eens belasting af gaan dragen en de westerse wereld moet eens gaan kiezen voor westerse producten.
  geef je geld uit in je eigen omgeving en stop het weglekken van onze rijkdom richting azie.”

  Gewoon terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw?

  Doet me ook denken aan De Tegenpartij van Jacobse en Van Es(Koot en Bie). Maar dat was grappig bedoeld (over kortzichtigheid) maconly!
  Uit het partijprogramma:
  Met z\’n allen voor ons eigen

  En wat is daar dan kortzichtig aan.

  Je reageert maar je hebt niets te melden.

  Dus maakindustrie terughalen is dom ?????( waar apple een klein stapje in heeft gezet met de Mac Pro )

 • Profielfoto
  sedikit

  @maconly
  ik heb al op dit “nieuws”-bericht gereageerd, zie boven. En verder heb ik op jou gereageerd. “Niet gereageerd”?
  En wat betreft “kortzichtig”:
  -je schreef “geef je geld uit in je eigen omgeving en stop het weglekken van onze rijkdom richting azie”. Het terugtrekken in je eigen omgeving, in een globaliserende en geglobaliseerde wereld, vind ik inderdaad kortzichtig, en niet meer van deze tijd.
  -het weglekken van “onze rijkdom” impliceert dat we al rijk zijn. Dat anderen ook rijk willen zijn, daar is toch niets mis mee? En dat wij van “onze rijkdom” ook iets laten weglekken toch ook niet? (ik weet het: dit is tegenwoordig een “gevaarlijk” standpunt)

  Overigens had je het nergens over de “maakindustrie terughalen”. Dat is iets anders (maar dat hoeft volgens mij het “weglekken”niet uit te sluiten).

  @FilX,
  Wat een schitterende site heb je!!!

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ze zijn plastic gaan gebruiken omdat aluminium hopeloos ouderwets is; heb jij ooit een regenpak van aluminium gezien? Kijk dat bedoel ik.

 • Profielfoto
  FilX

  @ H.deweg:

  :lol:(y)

  @sedikit:
  Thanx !
  Enjoy !

 • Profielfoto
  sciletto

  Wat een reacties van jewelste lees je af en toe hier. Ik begrijp sommige mensen niet helemaal. Je hebt iets van een Mac maar je gebruikt voornamelijk Android of je hebt zo een plastic telefoontje van Samsung en je zit op een forum voor MacLIEFHEBBERS, vervolgens ga je zeiken als er iets slechts over je telefoon of merk wordt gezegd??? Please, leg me dat eens uit.

  Wat sommige mensen denk ik niet weten is dat er met patent gevechten niet veel te winnen valt dan enkel je gelijk krijgen en zorgen dat jou product in de toekomst niet meer gestolen wordt. Dat de rechters in verschillende landen Apple gelijk geven zegt al genoeg. De kosten die er namelijk bijkomen om een patentzaak te behandelen zijn bijna evenveel als de schadevergoedingen die uitgekeerd worden.

  Wat ook een feit is en wat erg snel vergeten wordt is dat Samsung mede door Apple zo groot is geworden. Enig idee hoeveel geld er binnen kwam bij Samsung omdat bijna alle schermen van Apple in de Samsung fabriek gemaakt werden?

  Apple producten zijn duur maar dat komt mede door de R&D kosten en de natuurvriendelijke/kwaliteits stoffen die gebruikt worden voor de producten van Apple.

  Voor de rest moeten Android en window gebruikers een keer stoppen met dat achterlijke gezeik dat de OS die zij gebruiken het beste is. Ik ben zelf een Apple liefhebber (met kritiek op zijn tijd) en ik denk dat ik wel kan zeggen dat het Apple systeem een religie is, in dit geval geeft god altijd antwoord;) en waarom: It just works. ‘Ik spreek dan nu tegen android gebruikers’, hebben jullie ooit een rij gezien voor de samsung winkel als de S4 uit is? is het netwerk overbelast van Google als er een update uit komt? Wordt er in de media zoveel gespeculeerd over de S4 zoals de iPhone? Als de tablet een geesteskind van microsoft is, waarom is dit dan nooit doorgebroken? Heb jij als Android gebruiker dat zelfde tevredenheids gevoel als een Apple gebruiker? (test beide systemen maar is) en wat vooral magisch voelde is de overstap van jaren Windows gebruik naar een OS X systeem. Apple verdiend gewoon een stukje respect dat je als bedrijf zijnde zulke dingen als bovenstaand kan realiseren.

  Zo kan ik tal van voorbeelden noemen en zo kunnen gebruikers van andere systemen ons fanboys/iSheeps noemen maar geef mij maar eens een aantal ”Wow” voorbeelden die een Android of Microsoft je laten voelen.

 • Profielfoto
  essiw

  ^jij schijnt niet op te merken dat dat “slechte” alleen maar een degraderend statement is die niet eens op feiten berust is en wat al helemaal niets zegt over de kwaliteit van een product. Laat staan dat het statement “van voornamelijk plastic telefoons” ook maar enige informatieve waarde heeft, niet dus, en had dus beter weggelaten kunnen worden.

  Verder is het niet zo zwart wit als je zegt, er zijn mensen die beiden merken gebruiken. En ook al gebruiken ze geen apple, dan hoeven ze geen sneer naar hun hoofd te krijgen “jou telefoon is van plastic, boee dat is slecht” dat haalt de kwaliteit en daarmee ook de waarneembare betrouwbaarheid van een NIEUWSwebsite naar beneden.

  P.S.
  Voor jou informatie, ik gebruik alleen maar apple producten.

 • Profielfoto
  Bento

  samsung zou zonder apple 10 jaar achter lopen , apple en alle westerse bedrijven moeten gewoon hun productie terug halen uit azie, gewoon eens belasting af gaan dragen en de westerse wereld moet eens gaan kiezen voor westerse producten.
  geef je geld uit in je eigen omgeving en stop het weglekken van onze rijkdom richting azie.”

  Gewoon terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw?

  Doet me ook denken aan De Tegenpartij van Jacobse en Van Es(Koot en Bie). Maar dat was grappig bedoeld (over kortzichtigheid) maconly!
  Uit het partijprogramma:
  Met z\’n allen voor ons eigen

  Kleiniheidje: het was samen voor ons eige.

 • Profielfoto
  Bento

  …Ik begrijp sommige mensen niet helemaal.

  Je betoog is inhoudelijk en taalkundig van een dusdanig triest niveau dat iedere poging om dit aan je uit te leggen tevergeefse moeite zou zijn.

 • Profielfoto
  sciletto

  …Ik begrijp sommige mensen niet helemaal.

  Je betoog is inhoudelijk en taalkundig van een dusdanig triest niveau dat iedere poging om dit aan je uit te leggen tevergeefse moeite zou zijn.

  Vandaar dat je capabel genoeg bent om 1 regel er tussen uit te vissen:) Als je ingaat op mijn betoog dan zou je wat sterker staan dan enkel de grammatica-nazi uit te gaan hangen.

 • Profielfoto
  Janjans

  @sciletto Ik heb een leestip voor je:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law

  Verder kan je beter niet te veel reageren op Bento, doch in dit geval moet ik zeggen dat ik na regel drie zelf ook afhaakte, bij het lezen van je post. Lees ‘m zelf eens terug, rustig, en kijk eens of je jezelf kan volgen.

  Ik moet in ieder geval te veel moeite doen, en haak dan af.

 • Profielfoto
  sciletto

  @sciletto Ik heb een leestip voor je:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin\’s_law

  Verder kan je beter niet te veel reageren op Bento, doch in dit geval moet ik zeggen dat ik na regel drie zelf ook afhaakte, bij het lezen van je post. Lees \’m zelf eens terug, rustig, en kijk eens of je jezelf kan volgen.

  Ik moet in ieder geval te veel moeite doen, en haak dan af.

  Ik lees hem 2 x en 2 x heb ik de aandacht om het te lezen. De tekst volgen doe ik uiteraard. Andermans verhalen lees ik ook makkelijk, hoe moeilijk die ook geschreven zijn of hoeveel moeite dit ook kost.

  Verder ben ik bekend met Godwin’s law en persoonlijk vind ik het een vrijbrief op een antwoord waar je geen weerwoord op weet te verzinnen omdat je zelf zo een stom antwoord geeft.

  Ik vind mensen zwak die andere mensen grammaticaal gaan verbeteren want in mijn ogen betekend dit dat je geen goed antwoord weet te geven. Zo scheld ik je ook voor nazi uit als je dit in real life doet. Houd je bezig met het onderwerp en let niet zo op de taal. Je begrijpt het toch? anders verbeter je het niet.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Toch opmerkelijk dat je wint in samsungs thuisland, zou je niet zeggen.

  Dan hebben ze daar op zijn minst één onpartijdige rechter…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @sciletto Ik heb een leestip voor je:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin\’s_law

  Verder kan je beter niet te veel reageren op Bento, doch in dit geval moet ik zeggen dat ik na regel drie zelf ook afhaakte, bij het lezen van je post. Lees \’m zelf eens terug, rustig, en kijk eens of je jezelf kan volgen.

  Ik moet in ieder geval te veel moeite doen, en haak dan af.

  Ik zit wel eens op andere (Apple) forums te kijken, maar nergens wordt er zo gezeikt over taal en leesbaarheid als hier op OMT. En dat is erg jammer want niet alleen verstoort het de discussie en vermindert het die zelfde leesbaarheid, maar is het ook erg irritant als je steeds van iemand die graag schoolmeester had willen worden maar daar niet de capaciteiten voor had berispt wordt terwijl dit allemaal op afstand en anoniem gebeurd.

 • Profielfoto
  sciletto

  @sciletto Ik heb een leestip voor je:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin\\\’s_law

  Verder kan je beter niet te veel reageren op Bento, doch in dit geval moet ik zeggen dat ik na regel drie zelf ook afhaakte, bij het lezen van je post. Lees \\\’m zelf eens terug, rustig, en kijk eens of je jezelf kan volgen.

  Ik moet in ieder geval te veel moeite doen, en haak dan af.
  Ik zit wel eens op andere (Apple) forums te kijken, maar nergens wordt er zo gezeikt over taal en leesbaarheid als hier op OMT. En dat is erg jammer want niet alleen verstoort het de discussie en vermindert het die zelfde leesbaarheid, maar is het ook erg irritant als je steeds van iemand die graag schoolmeester had willen worden maar daar niet de capaciteiten voor had berispt wordt terwijl dit allemaal op afstand en anoniem gebeurd.

  Amen.

 • Profielfoto
  maconly

  @maconly
  ik heb al op dit “nieuws”-bericht gereageerd, zie boven. En verder heb ik op jou gereageerd. “Niet gereageerd”?
  En wat betreft “kortzichtig”:
  -je schreef “geef je geld uit in je eigen omgeving en stop het weglekken van onze rijkdom richting azie”. Het terugtrekken in je eigen omgeving, in een globaliserende en geglobaliseerde wereld, vind ik inderdaad kortzichtig, en niet meer van deze tijd.
  -het weglekken van “onze rijkdom” impliceert dat we al rijk zijn. Dat anderen ook rijk willen zijn, daar is toch niets mis mee? En dat wij van “onze rijkdom” ook iets laten weglekken toch ook niet? (ik weet het: dit is tegenwoordig een “gevaarlijk” standpunt)

  Overigens had je het nergens over de “maakindustrie terughalen”. Dat is iets anders (maar dat hoeft volgens mij het “weglekken”niet uit te sluiten).

  @FilX,
  Wat een schitterende site heb je!!!

  Wat een zwakte om een typo te gebruiken om je “gelijk” aan te dikken.

  Ik kom regelmatig in Azie en hetgeen ons nu parten speelt in de westerse wereld is dat “onze” bedrijven al hun meuk daar laten maken het hier verkopen , behoudens loonbelasting en btw bijna niets ( 3a 4 % ) aan belasting afdragen , dan gaat het het hard met de verschuiving van de welvaart, dat zie ik al een jaar of 10 .( daar wordt trouwens keihard gewerkt en is de bevolking niet doodverwend door hun regeringen )

  De westerse wereld vindt het wiel uit en de Aziaten verkopen het ons.

  Het is dat de Chinezen ons nodig hebben voor de consumptie anders had de westerse wereld allang aan de geelhonger gelegen.

  De Amerikanen zijn al een paar jaar verder dan onze “geweldige eu” ik ben pas terug uit New York daar is het weer booming business , maar daar is er een grote vraag naar made in the U.S.A. producten omdat de nationalistische Yank het wel begrijpt.

  Zo’n reactie op de jaren 30 van vorig jaar is zo zielig en zo standaard , de Aziaten houden van mensen zoals jij die denken dat het allemaal wel los loopt en dat het wel goed komt.

  Om te eindigen met een jaren 30 dooddoener:

  Gaat u maar rustig slapen, sprak Hendrikus Colijn in 1937 !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  sedikit

  Het zal je verbazen dat ik het eens ben met je verhaal. Alleen niet met je kortzichtige oplossing. Ik vermoed dat je nòch het affiche, nòch mijn tekst hebt begrepen. Want wat jij voorstaat is inderdaad een jaren dertig oplossing. We zijn goddank tegenwoordig een stap verder dan de jaren dertig. De hele wereld is het onderhand erover eens dat iedere vorm van terugtrekking binnen de eigen veste, nationaal of in groter verband, niet de oplossing is. Zie de laatste WTO conferentie op Bali. Ook al gaat dat inzicht met zeer kleine stapjes. Het botte terugtrekken binnen je grenzen is niet de oplossing, tenzij men tegelijkertijd streeft naar gelijke economische en sociale omstandigheden, hier en overal. Maar de mark en het nationalisme proberen nog steeds vanuit het eigenbelang te redeneren (zie bovenstaand affiche). Nu wordt er geproduceerd in China, morgen wordt het Angola enz. Dat je het één en het ander van mij niet begrijpt, blijkt uit je beschrijving van mijn woorden als “zielig”, “standaard” en à la Colijn “dat het wel goed komt”. Ik beweer nou juist het tegendeel!!! Het affiche was als spot bedoeld met het protectionisme wat jij kennelijk voorstaat.

 • Profielfoto
  maconly

  Je prent was de voorbode van de tweede wereldoorlog , Colijn vertelde jouw verhaal.

 • Profielfoto
  sedikit

  Je prent was de voorbode van de tweede wereldoorlog , Colijn vertelde jouw verhaal.

  Ik geef het op. Niet ìk, maar jij onderschrijft de tekst van het affiche in je hele redenering (daarom plaats ik hem!). Ik verzèt me nou juist tegen die kortzichtige redenering. Je wilt (of kunt) maar niet begrijpen dat jij die tekst, met jouw nationalistische redenering, juist bevestigt! Dus: laat maar!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik denk dat we eerst eens moeten kijken naar de (oorspronkelijke) reden waarom wij in Azië zijn gaan produceren. Als je tegenwoordig in het Westen (en met name binnen de EU) een bedrijf wilt beginnen moet je eerst een klein fortuin ophoesten om aan al die veiligheid en bouwregels te voldoen.
  Nu zeg ik dus niet dat die regels niet nodig zijn, maar momenteel worden we wel overspoeld met te veel regels en wetten waarvan sommige elkaar vierkant tegenspreken.

  Om aan al die regels te blijven voldoen moet een bedrijf een flink deel van zijn vermogen hiervoor reserveren. Voor grote bedrijven is dat meestal geen probleem met maar name de middenstand heeft hier grote problemen mee met als gevolg een te lage omzet c.q. winst.

  Het westen is in vergelijking met Azië nog steeds een consumentenmaatschappij en haast iedereen leeft op een te grote voet omdat je toch zo gemakkelijk geld kan lenen. Wij gooien onze 1 á 2 jaar oude iPhone weg en gaan in de rij staan voor een nieuwe, terwijl men in China in de rij staat voor een baan.

  Nu zou je dus zeggen dat als wij langer deden met onze spullen, de fabrieken daar dicht konden, maar dat is niet waar want als wij niet zo snel steeds iets nieuws zouden (kunnen) kopen hadden we die fabrieken in Azië sowieso niet nodig gehad want dan kon het in het thuisland op een gecontroleerde en goedkopere manier worden gemaakt want je hebt dan geen 1,23 miljoen (!) sla.. ehh.. werknemers nodig zoals die alleen al bij Foxconn werken.

  Natuurlijk komt het ook door de fabrikant zelf dat er zo vreselijk veel overgeproduceerd moet worden om aan onze ‘behoeften’ te voldoen. Doordat Apple praktisch elk jaar wel iets ‘nieuws’ heeft wordt de verkoop kunstmatig hoog gehouden want het is ‘nieuw’ en dat wil de consument immers.
  We kunnen dus wel weer beginnen met produceren in eigen land, maar de hele consumententactiek moet dan wel op de schop zodat we eens accepteren (en er naar gaan leven) dat het helemaal niet nodig is om steeds het nieuwste van het nieuwste te hebben en bedrijven moeten hun bussiness model daar ook op aanpassen. Met name de computer techniek gaat snel, maar 99% van alle consumenten hebben dat helemaal niet nodig! Hier moet dus een rem op worden gezet omdat we net kinderen zijn op een kermis die voor de 10e keer om een ijsje vragen…

  Apple is wel het beste voorbeeld van hoe het niet moet: hype’s veroorzaken zodat de consument koopt maar eigenlijk niet weet waarom en tegelijkertijd door o.a. gebruik te maken van louche belastingconstructies terwijl het eigen land de grootste staatsschuld ter wereld heeft die al in de 12 cijfers zit. Maconly heeft helemaal gelijk als hij zegt dat men maar weer eens gewoon belasting moet gaan betalen want ook al had de Amerikaanse regering ook dan een grote staatsschuld gehad, de schatkist zou dan in ieder geval niet zo leeg lijken t.o.v. het opgepotte saldo van Apple.

  Immers: al dat geld waar geen belasting over is betaald is net zo nutteloos als geld dat 50 jaar onder je matras ligt.

  p.s:
  Ik heb een stamrecht b.v. voor mijn ontslagvergoeding. Daar wordt pas belasting over betaalt als ik uitkeringen aan mij zelf geeft. Omdat er momenteel teveel mensen zijn die hun ontslagvergoeding niet aanspreken mist de belastingdienst dus deze inkomsten en daarom heeft de regering besloten deze (wettelijke) constructie af te schaffen. De bedragen echter waar het hier over gaat zijn peanuts vergeleken met wat Apple en andere bedrijven achterhouden.

 • Profielfoto
  MacRay

  Aaach.. de samsung kleuters zijn aan het huilen..:nerd:
  Omdat de andere kinderen gewoon mooier speelgoed hebben:wink:

 • Profielfoto
  maconly

  Bedankt Hendrik Ijzerboot.

  Als ik zulke lappen tekst produceer dan maak ik fouten , had ik maar niet op m’n 15e
  van school af moeten gaan.

  Heb toch een bedrijfje met 6 man personeel kunnen opbouwen zonder theoretische kennis maar met praktijkervaring.

  Ik betreur het te zien hoe het eens zo vooruitstrevende Nederland helemaal niets meer voorstelt in de wereld, als ik buitenlandse collega’s uitleg hoe het in Nederland werkt en wat er hier aan de belasting afgedragen moet worden dan denken ze echt allemaal dat je de boel in de maling neemt.

  Ik had de hoop met de EU dat men de multinationals zou gaan dwingen tot afdragen van belasting, maar de multinationals delen de lakens uit in Brussel.

  Ik probeer zo veel mogelijk EU producten te kopen en te verkopen aan mijn klanten , maar waar het electronica betreft heb ik het al opgegeven , of dat ik een Europees a merk verkoop of iets uit Azie het komt allemaal uit dezelfde fabrieken.

  Over je stamrecht B.V. de regering is een onbetrouwbare partner en rutte & trawanten vinden het dan vreemd dat het consumenten vertrouwen zo laag is.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De z.g.n. stamrechtvrijstelling is weliswaar afgeschaft (of wordt afgeschaft), maar gelukkig geldt dit niet voor reeds bestaande b.v.’s. Dus mij raakt het niet, maar was ik nu i.p.v. 4 jaar geleden ontslagen (als gevolg van een reorganisatie, dus niet mijn schuld) dan had ik i.p.v. 143.000 maar 44.000 gehad. (De ontslagvergoeding is n.l. ook afgebroken) en dat is dus bruto waardoor gelijk de helft naar de belasting was gegaan i.p.v. naar een Stamrecht b.v. Dan had ik dus 22.000 gehad en die was nu dan al 6 keer op geweest.
  En hier kun je niet in de rij gaan staan voor een baan, zeker niet vanwege alle papieren en ervaring die je moet hebben. (Ik heb 38 jaar lang het zelfde werk gedaan en dus een heel nauwe ervaring)