Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 december 2013

Apple wint patentzaak van Samsung in Zuid-Korea

Apple heeft een patentzaak tegen Samsung gewonnen, het Koreaanse bedrijf had deze zelf tegen de iPhone-maker aangespannen en eiste een verbod op de iPhone 4S, iPhone 5 en iPad 2. Ook wilde het Koreaanse bedrijf een een schadevergoeding van ongeveer 70.000 euro voor de geschonden patenten.

Het patent in kwestie beschreef een manier waarop SMS en iMessage-berichten weergegeven worden. Samsung claimde dat Apple hier inbreuk op maakte. De rechter in Samsungs thuisland ging hier echter niet in mee en wees alle eisen van de maker van voornamelijk plastic smartphones af.

De zaak ging over het weergeven van SMS en iMessage-berichten.

In een verklaring aan Reuters laat Apple weten blij te zijn dat de Koreaanse rechter doet wat vele andere rechters over de wereld doen, het erkennen van echte innovatie en het afwijzen van de “belachelijke claims”. Samsung zegt zich te beraden op verolgstappen en is van mening dat Apple de door Samsung gepatenteerde mobiele technologie misbruikt.

De twee bedrijven zijn sinds 2011 wereldwijd verwikkeld in een groot aantal patentzaken. In november van dit jaar won Apple een belangrijke zaak van Samsung waarin de maker van Galaxy-smartphones een bedrag van 960 miljoen dollar moest betalen voor het schenden van diverse patenten. Ook in 2014 staan nog diverse zaken tussen Apple en Samsung op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wint patentzaak van Samsung in Zuid-Korea
Sluiten