Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 december 2013

Apple bouwt ondersteuning OS X 10.6 Snow Leopard af

In september van 2009 bracht Apple OS X 10.6 Snow Leopard uit. Vandaag de dag wordt Snow Leopard nog vaak gezien als de meest stabiele en lichte versie van OS X. Tot nu toe werd het inmiddels meer dan drie jaar oude OS nog steeds van beveiligingsupdates voorzien.

Het einde van OS X 10.6 lijkt nu echter in zicht. Voor het eerst sinds 2010 heeft Apple deze week OS X 10.6 overgeslagen bij het uitbrengen van nieuwe versies van Safari en iTunes, deze kwamen alleen voor OS X 10.7, 10.8 en 10.9 uit. Voorheen werden updates ook voor OS X 10.6 uitgebracht, mogelijk een teken dat ondersteuning voor OS X 10.6 langzaam afgebouwd wordt. 

De App Store is sinds Snow Leopard 10.6.6 op Macs aanwezig.

De App Store deed zijn intrede op Snow Leopard, ook was het het eerste OS dat ingebouwde anti-malware in de vorm van XProtect kreeg. Zowel de App Store als XProtect zullen nog geüpdatet worden. OS X 10.6 wordt door Apple nog steeds op DVD verkocht en is na OS X 10.8 en 10.9 het derde populairste besturingssysteem op Mac-computers.

Het lijkt erop dat Apple upgrades naar OS X 10.9 Mavericks wil stimuleren. Mavericks draait op veel oude hardware en is een gratis update voor iedere Mac-gebruiker. Heb jij nog behoefte aan snelle updates voor OS X 10.6 Snow Leopard?

Reageer op artikel:
Apple bouwt ondersteuning OS X 10.6 Snow Leopard af
Sluiten