iPhone meest gezochte tech-item in 2013

6 reacties

Het jaar gaat bijna zijn laatste maand in, het is weer tijd voor lijstjes en jaaroverzichten. Ook zoekmachine Yahoo heeft een overzicht gemaakt van meest gezochte items. In de top 10 met daarin de meest gezochte electronica/technologie heeft Apple een stevig aandeel.

De iPhone is in de categorie technologie het meest gezochte item, hiernaast is iPhone ook het op één na meest gezochte globale woord. Op een derde plaats in de tech-lijst staat Samsung Galaxy, net daarboven op twee Amazon Kindle. Naast de iPhone, staan ook de iPad en iPod in de top 10 meest gezochte tech-items op Yahoo

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

 1. Apple iPhone
 2. Amazon Kindle
 3. Samsung Galaxy
 4. Apple iPad
 5. Sony PlayStation 4
 6. Microsoft Xbox One
 7. BlackBerry
 8. Apple iPod
 9. Nokia Lumia
 10. Sony Xperia

Vorig jaar stond de iPhone 5 op de eerste plaats in de meest gebruikte globale zoektermen van Yahoo, de geboorde van de ‘Royal Baby’ heeft de Apple-telefoon van de eerste plaats gedrukt. In de globale top 10 vinden we naast Apple’s iPhone ook de Amazon Kindle op vier en de iPad op negen. Zouden we aan het eind van 2014 de term ‘iWatch’ hoog genoteerd zien staan in de toplijsten van zoekmachines?

Via: Telegraph

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  In de zoek machine van yahoo.
  En hoe groot is yahoo ten opzichte van google en bing op zoek gebied?

 • Profielfoto
  checkpointx

  Verbazend dat Blackberry in dit lijstje staat

 • Profielfoto
  Hydræ

  Alleen als die iWatch er gaat komen natuurlijk..

 • Profielfoto
  Zakske

  En hoe groot is yahoo ten opzichte van google en bing op zoek gebied?

  Yahoo! Search is niet meer dan een schil rond een andere zoekmachine. Eerst gebruikten ze Inktomi, toen Google, vervolgens heeft Yahoo het zelf geprobeerd, om uiteindelijk voor Microsoft te kiezen. Met andere woorden; als je iets zoekt op Yahoo gebruik je stiekem gewoon Bing.

 • Profielfoto
  SvS

  En tòch zijn de prijzen van 5c jammerlijk iets te hoog.
  Het heeft niks te maken met dit artikel, maar dat ze veelgezocht zijn, wilt zeggen dat mensen het wel hadden willen kopen, maar achteraf ze toch te duur vinden om te kopen. Jammer, Apple. Sommigen zeggen: goede marketingtruc, anderen zeggen: zonde. Ik zeg: zonde.

 • Profielfoto
  NTG

  Alleen als die iWatch er gaat komen natuurlijk..

  Wat mij eigenlijk nog meer verbaast is dat Apple iPod in het lijstje staat. Ik had echt de indruk dat iPods en soortgelijke muziekspelers geen belangrijke rol meer spelen in dit tijdperk van slimme telefoons. Maar ik heb het blijkbaar mis.