Retina iPad mini te koop bij retailers

17 reacties

De Retina iPad Mini is al sinds vorige week te bestellen in de Online Apple Store, de levering laat echter nog even op zich wachten. Op 25 november worden de eerste bestellingen bij kopers bezorgd. Wie daar niet op wil wachten kan zijn geluk sinds vandaag bij een retailer om de hoek beproeven.

De kleinste maar scherpe telg in de iPad-familie is sinds vandaag te koop bij Apple Premium Resellers en grote ketens als MediaMarkt/Saturn en Dixons. De voorraad is per filiaal verschillend, bij Dixons zijn alle Retina mini’s inmiddels uitverkocht. Navraag bij MediaMarkt, Saturn en diverse APR’s leert ons dat bij deze ketens nog beperkte voorraad is. 

De iPad mini met Retinascherm is vanaf vandaag verkrijgbaar bij diverse retailers.
De iPad mini met Retinascherm is vanaf vandaag verkrijgbaar bij diverse retailers.

De iPad mini met Retina Display is verkrijgbaar vanaf € 389 voor het 16GB-model met WiFi. Voor een verdubbeling van de capaciteit moet € 90 extra betaald worden. Voor 4G-connectiviteit kost € 120 extra. Kopers doen er goed aan eerst met hun lokale retailer te bellen om te checken of het gewenste model nog op voorraad is.

De nieuwe iPad mini komt zeer positief uit de eerste reviews, de prestaties van de snelle A7-chip worden, net als het zeer scherpe scherm, alom geprezen. Er zijn ook kritische geluiden te horen over de kleurweergave van het scherm. Een snelle check met twee demo-modellen leerde ons dat de kleurweergave van de Retina iPad mini beter is dan die van de eerste iPad mini zonder Retina Display, maar het niet haalt bij de iPhone 5s.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Twijfelde van tevoren nog of ik de iPad Air zou nemen of de nieuwe iPad mini. Uiteindelijk denk ik dat ik op een iPad mini niet productief genoeg meer ben. Ik heb wat tests gedaan qua typesnelheid en die viel echt dramatisch omlaag op een iPad mini.

  Als consumeer-apparaat lijkt het me perfect, maar als je meer wilt zou ik zelf toch voor de Air kiezen.

 • Profielfoto
  TheWhizz

  Al sinds vrijdag in huis, zelfs bestelling bij Apple kunnen annuleren hiervoor. Via Coolblue tablet shoo.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Uit de displaytest van Displaymate komt de iPad mini niet zo denderend naar voren. Kwalitatief voorbijgestreefd door veel goedkopere modellen van de concurrent. What’s going on Apple?

 • Profielfoto
  Airswing

  De air en mini zijn toch gelijk? Alleen de grootte verschilt?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ik heb mijn online bij apple besteld.
  Ik beslis zelf wel of het scherm nu zo goed/slecht is.

  Moest het mij niet bevallen retourneer ik hem wel:)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  De air en mini zijn toch gelijk? Alleen de grootte verschilt?

  Door het verschil in grootte zijn er ook andere schermen gebruikt. En die blijken minder goed te zijn dan je tegenwoordig mag verwachten voor die prijs.

 • Profielfoto
  Domtoren

  25 november? Nou, vanochtend stond hier een koerier van TNT op de stoep met een verrassing voor mij…

  Een iPad mini!

 • Profielfoto
  praiadelsol

  Vandaag binnen. Zolang je de iPad niet gaat vergelijken met andere retina schermen zie je geen verschil. Ik ben er happy mee!

 • Profielfoto
  bjorngra

  Maar als je vergelijkt zit is het verschil in Gamut wel erg groot.

  Net de Mini Retina binnen. Hij gaat direct retour. Fletse kleuren!! Ik heb de iPad 4 en iPhone 5 ernaast liggen en een enorm kleurverschil. Vooral het iTunes icon. Net alsof de verzadiging met een 30-40% terug is gedraaid.

  Dat het niet identiek ik kan ik begrijpen, maar dit verschil is gewoon te groot. Ik had de berichten al gelezen en dacht ‘het zal wel meevallen’. Niet dus.

  Mensen die geen vergelijk hebben zullen er wellicht tevreden mee zijn. Slechte zet van Apple.

  Morgen moet ik Apple Store terugbellen om het op te lossen. Zal dan een Air worden ben ik bang. Jammer.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Je kunt hier beter niks zeggen, want er zijn mensen die zich aan dingen storen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik heb al die spullen zelf niet, maar kan het niet zo zijn dat het gewoon om een (al dan niet te veranderende) instelling gaat, die mogelijk bij een update gefixed is?

  Ik kan me zo voorstellen dat een scherm van een andere fabrikant wellicht anders moet worden gekalibreerd (door Apple).

 • Profielfoto
  bjorngra

  Ik zal morgen eens vragen bij Apple. Ik heb zojuist de iMac 27″ (2013) iPad 4 en iPhone 5 vergeleken met dezelfde screenshot. Dat valt de Mini echt op.

  Was dat niet ook met de vorige iPad 3 en Mini? Verschil in kleur? Kan me niet herinneren dat het verschil zo groot was.

  Of ik moeten niet zeuren en gewoon een jaartje houden. Het formaat is zo fijn. Het is net als een TV vergelijken in een TV zaak. Met een vergelijk pik je de beste er zo uit. Zonder vergelijk is ‘elke’ TV goed.

 • Profielfoto
  iBear

  Superblij met mijn ipad mini die vanmorgen is geleverd! Merk het verschil goed qau snelheid met mijn vorige ipad mini. Ook tevreden met het retina scherm. Idd een verschil met mijn iPhone retina scherm, wat me dan zou storen als ik ze naast elkaar leg en op beide zou moeten werken. Maar nu zo tiepend op de retina mini ben ik erg tevreden.
  Zoveel mensen zoveel meningen…….
  Kwam laatst terug van een heerlijke vakantie, was echt top.
  En als je dan achteraf op zoover gaat kijken, dan werd er erg negatief geschreven over het hotel…….

  Groet!

 • Profielfoto
  snorlexxx

  Vandaag m’n mini met de gele vage (vlekken) onderin het scherm, omgeruild bij de mediamarkt voor een nieuwe. Deze is gelukkig wel helemaal goed en ben er superblij mee!

 • Profielfoto
  Moltie

  Vorige week online besteld, dinsdag binnen. Prachtig apparaatje, prachtig scherm. Vooral het lezen van de krant is het stuk prettiger met dit scherm.

 • Profielfoto
  Fontaholic

  Als ik m’n nieuwe mini naast m’n 5S en m’n Macbook Retina leg, passen ze alledrie prima in het kwaliteitsrijtje hoor. Vind de fletsheid meevallen.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Ik wilde graag een mini maar wacht wel tot ze een vinger scanner krijgen jammer dat Apple dat niet door voert op alle iPads en iPhone