Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 november 2013

Pebble wordt volwassen met software-update

Pebble, de smartwatch waarvan het achterliggende verhaal misschien wel mooier is dan het horloge zelf. Bedenker Eric Migicovsky kwam op het idee tijdens zijn dagelijkse ritjes op zijn fiets naar de TU Delft, zo vertelde hij vorig jaar nog voor de OMT-camera. Op Kickstarter haalde hij 10 miljoen dollar op om zijn Pebble te bouwen en sinds begin dit jaar is het eindelijk te koop.

Tot nu toe was de Pebble vooral een eenvoudige maar betaalbare smartwatch, waarmee je niet veel meer kon dan de muziek op je iPhone bedienen en iMessage-berichtjes lezen. Vandaag heeft het Pebble-team echter aangekondigd dat hun Kickstarter-wonderkindje volwassen wordt. Met een binnenkort verkrijgbare software-update kan je Pebble opeens héél veel meer.

In een livestream maakte Eric Migicovsky vanavond bekend dat de Pebble nu alle notificaties van iOS ondersteunt. Dankzij nieuwe Bluetooth-ondersteuning in iOS 7 komen alle notificaties op het notificatiescherm nu ook binnen op het scherm van je Pebble. Denk bijvoorbeeld aan Tweets, Facebook updates, Instagram likes, WhatsApp-berichten of afspraakherinneringen uit je agenda.

Minstens zo belangrijk is de nieuwe 2.0-versie van de Pebble SDK. Daarmee kunnen ontwikkelaars zelf hun apps geschikt maken voor bediening via Pebble. Hiervoor zijn vier nieuwe API’s geïntroduceerd. Met Javascript kunnen direct berichten van het web op de Pebble getoond worden, zoals het weer of verkeersinformatie. De ingebouwde accelerometer kan door apps gebruikt worden, bijvoorbeeld voor fitness-toepassingen of voor het geven van commando’s via gebaren. Data Logging zorgt ervoor dat gegevens op de Pebble kunnen worden opgeslagen als er even geen verbinding met de telefoon is en met Persistent Storage kunnen apps vanuit de iPhone informatie opslaan op de Pebble.

Het Pebble-team heeft samengewerkt met een aantal software-bouwers om alvast een aantal apps klaar te stomen voor het nieuwe Pebble-tijdperk. Zo komt er een app aan om via je horloge je GoPro-camera te bedienen. Gebruikers van iControl kunnen binnenkort hun domotica-systeem bedienen via hun Pebble, En met de Pebble-apps van Foursquare en Yelp kun je binnenkort zien wat er in je directe omgeving allemaal te doen is.

Al het moois dat vandaag is aangekondigd moet echter nog wel uitkomen. De software-update voor de Pebble-app is bij Apple ingediend en wacht op goedkeuring. De eerste apps die gebruik maken van de nieuwe 2.0 SDK laten nog iets langer op zich wachten, maar zijn waarschijnlijk voor het eind van het jaar beschikbaar.

En zo zie je maar, hoe een kleine Pebble met wat nieuwe software een kei van een smartwatch kan worden. Wil jij er nu ook één, dan is er nog een goed nieuwtje; alle kleuren (behalve grijs) zijn nu op voorraad en worden tijdelijk gratis wereldwijd verstuurd zonder verzendkosten.

Reageer op artikel:
Pebble wordt volwassen met software-update
Sluiten