Pebble wordt volwassen met software-update

22 reacties

Pebble, de smartwatch waarvan het achterliggende verhaal misschien wel mooier is dan het horloge zelf. Bedenker Eric Migicovsky kwam op het idee tijdens zijn dagelijkse ritjes op zijn fiets naar de TU Delft, zo vertelde hij vorig jaar nog voor de OMT-camera. Op Kickstarter haalde hij 10 miljoen dollar op om zijn Pebble te bouwen en sinds begin dit jaar is het eindelijk te koop.

Tot nu toe was de Pebble vooral een eenvoudige maar betaalbare smartwatch, waarmee je niet veel meer kon dan de muziek op je iPhone bedienen en iMessage-berichtjes lezen. Vandaag heeft het Pebble-team echter aangekondigd dat hun Kickstarter-wonderkindje volwassen wordt. Met een binnenkort verkrijgbare software-update kan je Pebble opeens héél veel meer.

In een livestream maakte Eric Migicovsky vanavond bekend dat de Pebble nu alle notificaties van iOS ondersteunt. Dankzij nieuwe Bluetooth-ondersteuning in iOS 7 komen alle notificaties op het notificatiescherm nu ook binnen op het scherm van je Pebble. Denk bijvoorbeeld aan Tweets, Facebook updates, Instagram likes, WhatsApp-berichten of afspraakherinneringen uit je agenda.

Minstens zo belangrijk is de nieuwe 2.0-versie van de Pebble SDK. Daarmee kunnen ontwikkelaars zelf hun apps geschikt maken voor bediening via Pebble. Hiervoor zijn vier nieuwe API’s geïntroduceerd. Met Javascript kunnen direct berichten van het web op de Pebble getoond worden, zoals het weer of verkeersinformatie. De ingebouwde accelerometer kan door apps gebruikt worden, bijvoorbeeld voor fitness-toepassingen of voor het geven van commando’s via gebaren. Data Logging zorgt ervoor dat gegevens op de Pebble kunnen worden opgeslagen als er even geen verbinding met de telefoon is en met Persistent Storage kunnen apps vanuit de iPhone informatie opslaan op de Pebble.

Het Pebble-team heeft samengewerkt met een aantal software-bouwers om alvast een aantal apps klaar te stomen voor het nieuwe Pebble-tijdperk. Zo komt er een app aan om via je horloge je GoPro-camera te bedienen. Gebruikers van iControl kunnen binnenkort hun domotica-systeem bedienen via hun Pebble, En met de Pebble-apps van Foursquare en Yelp kun je binnenkort zien wat er in je directe omgeving allemaal te doen is.

Al het moois dat vandaag is aangekondigd moet echter nog wel uitkomen. De software-update voor de Pebble-app is bij Apple ingediend en wacht op goedkeuring. De eerste apps die gebruik maken van de nieuwe 2.0 SDK laten nog iets langer op zich wachten, maar zijn waarschijnlijk voor het eind van het jaar beschikbaar.

En zo zie je maar, hoe een kleine Pebble met wat nieuwe software een kei van een smartwatch kan worden. Wil jij er nu ook één, dan is er nog een goed nieuwtje; alle kleuren (behalve grijs) zijn nu op voorraad en worden tijdelijk gratis wereldwijd verstuurd zonder verzendkosten.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  En toen kwam de iWatch…

 • Profielfoto
  koolenboer

  Yes! Kan niet wachten tot de update er is! Vind het geweldig product! Alleen de notificaties werkte nog niet helemaal naar behoren.

 • Profielfoto
  Xentro

  Alle iOs 7 apparaten vanaf de iPhone 4S…:(

 • Profielfoto
  remcoa7x

  Alleen wel met creditcard gegevens, die ik niet heb.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  En dan met je Pebble horloge en een goede ondersteuning op de iPhone de lichtsterkte van je Kickstarter LiFX lamp aansturen….

 • Profielfoto
  djromdebom

  top gadget

 • Profielfoto
  Tony smeT

  En bij de meeste voorbeelden in het filmpje denk ik dan: “en om te antwoorden moet ik… de iPhone toch uit m’n broekzak halen”.
  Ik vind dit ding ook spuuglelijk, maar dat is persoonlijk natuurlijk!

 • Profielfoto
  Panda

  Eindelijk, de reden dat ik de pebble niet meer gebruikte was omdat notificaties voor geen meter werkte. Hopelijk kan je nu ook door je muziek bladeren.

 • Profielfoto
  chaquemain

  Fijn, maar ik wacht al drie weken op de levering van de Pebble. Schijnt al twee weken bij de Nederlandse douane in Amsterdam te wachten op inklaring.

 • Profielfoto
  brinkey

  Ik heb na dit bericht de Pebble maar weer eens aan de lader gelegd. Tot nu toe viel de functionaliteit wat mij betreft tegen. Overigens zie ik in deze nieuwe release nog niet veel meer. Ok meer notificaties, maar kan ik ook eindelijk het volume van de iPhone regelen? En een nieuwe SDK is is mooi, maar dan moeten de developers er wel mee aan de slag. Die zitten denk ik eerder te wachten op de iWatch. Alhoewel GoPro bediening leuk klinkt.

  En waarom heb ik er dan 1? Toys voor boys en toegegeven hij kan handig zijn om snel te zien wie er belt of sms’t.
  Maar als normaal niet horlogedrager, bleef hij steeds vaker liggen en bleek leeg te zijn op het moment dat ik hem wel wilde gebruiken.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Lijkt mij een leuk product, dat ten dode is opgeschreven zodra er echt een iWatch komt.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Xentro: da’s logisch: de iPhone 4 heeft niet de juiste bluetooth chipset om de functies (goed) te laten werken. Grootste verschil: de iPhone 4 is uitgerust met Bluetooth 2.1+EDR; de iPhone 4S en nieuwer beschikken over Bluetooth 4.0. En dan heb ik nog maar één van de verschillen belicht…

 • Profielfoto
  dame.blanche

  Wie wil mijn Pebble kopen? Is een zwarte Kickstarter-editie met lichte gebruikssporen. Gebruik ‘m eigenlijk toch niet… De Pebble is niet echt mooi voor vrouwen…;) PB me! (Ohja, geen verzending, enkel afhalen in provincie Antwerpen)

 • Profielfoto
  Xentro

  @csteelooper. Dat weet ik van die Bluetooth standaarden, maar de meeste notificaties werken nu ook op mijn iPhone 4 met iOs 7.

  Waarom dan nu niet meer? Omdat het te veel energie zou verbruiken?
  Het moet toch mogelijk zijn om dezelfde info te versturen over 2.1 of 4.0, niet?

 • Profielfoto
  Ansems

  @dame.blanche

  Ik heb je een berichtje gestuurd.

 • Profielfoto
  technophobia

  Hoi,

  Erg veel functies zijn al beschikbaar via Smartwatch+ € 2,69 helemaal waard.

  http://smartwatchplusapp.appspot.com/index.htm

 • Profielfoto
  Trat

  Ik geloof het Apple horloge / iWatch verhaal niet. Ik kan me niet voorstellen dat dit een echt grote markt wordt voor Apple. De Pebbles vliegen je ook niet om de oren. Ik denk dat de iWatch iets heel anders is dan wij denken. Net als de full size TV: ik geloof niet dat Apple dit serieus overweegt en dat de AppleTV gewoon het kastje is en blijft dat we nu al zien.

 • Profielfoto
  AliO

  Wrong ^:)

 • Profielfoto
  Bizon

  Ik heb zelf een witte pebble. Heb hem niet altijd om, wissel altijd een beetje af met mijn “normale” horloge. Zaterdag tijdens het feesten was het bandje los geschoten en is die door heel Tivoli heen gevlogen. Uiteindelijk toch weer terug gevonden en werkte nog perfect. Wel wat krassen.

 • Profielfoto
  jeehaa

  @ Bizon: ik moest lachen;-)

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Heb mijn Pebble juist besteld!

 • Profielfoto
  Anarcho

  Let op mensen. invoer rechten komen er ook nog over. dat is iets van 40 euro. Die wil DHL graag hebben als ze de pebble komen afleveren.