One size fits all is zó Galaxy Gear; ‘iWatch komt in versie voor hem en haar’

26 reacties

Het maken van een smartwatch blijkt zo eenvoudig nog niet. De Galaxy Gear flopte en Samsung moest dat zelf ook deels toegeven. Weinig nuttige toevoegingen, groot, een matige accu en hoog prijskaartje waren enkele kritiekpunten. Aan Apple de taak om een iWatch met échte meerwaarde te maken.

DisplaySearch-analist David Hsieh kwam in oktober dit jaar in het nieuws met een onderzoek naar productieketen van Apple. Er kwamen specificaties naar boven over toekomstige Apple-schermen. Op basis hiervan deed hij juiste voorspellingen over de komst van de iPad Mini met Retina Display en afmetingen van de iPad Air. Vandaag stond Hsieh opnieuw in de schijnwerpers met bijzonder nieuws: een iWatch voor hem en haar.

Tijdens een conferentie in Taiwan maakte de analist bekend dat hij de iWatch in twee formaten verwacht; zo meldt The Korea Herald vandaag:

Apple’s wearable iWatch is expected to come with a 1.7-inch OLED display for men’s watches and a 1.3-inch OLED screen for women, David Hsieh, DisplaySearch’s Vice President of the Greater China Market, said at a conference today in Taiwan, citing Apple sources.

De iWatch in twee verschillende formaten uitbrengen is geen vreemde gedachte, er zijn immers ook horloges voor mannen en vrouwen. Apple hecht daarnaast een bijzondere waarde aan de beleving van een product. Dat er rekening gehouden wordt met het draagcomfort van de iWatch ligt geheel in lijn der verwachting.

Het zou ook idee van Paul Deneve kunnen zijn, de ex-CEO van het befaamde Franse modehuis Yves Saint Laurent werd eerder door Apple aangenomen om aan ‘een speciaal project’ te gaan werken. Aangenomen wordt dat dit project de iWatch betreft.

 

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Kon nou maar gewoon met die iWatch.

 • Profielfoto
  RubenvE

  Nee, kom voorlopig nog maar niet ermee!
  Hoop dat ze hem eerst perfectioneren voordat ze hem op de markt brengen en niet zo snel mogelijk, zoals samsung, alleen maar om de eerste te zijn.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Best grappig.. Ik weet zeker dat als Apple ook met één enkel model komt, omt helemaal in de verdediging zal gaan schieten over waarom dat dan wel niet zo’n geweldige keuze is geweest van Apple.

 • Profielfoto
  Harry Peer

  En maar weer zeuren, zeuren en nog eens zeuren. Ondertussen op een van je Apple producten dit bericht lezen. Bedankt voor het bericht OMT. Koekoek

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Dat er wat nieuws aan zit te komen lijkt wel duidelijk maar dat wachten duurt zo lang

 • Profielfoto
  ThomJohnson

  OMT waarom zo gefixeerd op de release van een eventuele iWatch? Er is op dit moment al een pebble watch die voor mij vele extra functies heeft! En steeds groter word met steeds meer extra applicaties! Waarom niet de pebble watch omarmen als de nieuwe iWatch en daar wat meer over schrijven?
  En nee ik ben het berichtje over het volwassen worden van de pebble watch niet vergeten!

 • Profielfoto
  essiw

  ^Omdat dit een apple nieuwswebsite is, niet een pebble nieuwswebsite. Dit is nieuws dat hier hoort naar mijn mening.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Doe maar rustig aan hoor, met die iwatch. Dan kan ik nog even genieten van mijn Pebble

 • Profielfoto
  polansky

  Wordt een flop – let maar op.
  Dit is geen product dat bij Apple past. Laat dit lekker over aan Pebble of Swatch.

  Een horloge is geen iPhone of iPad, door de geringe afmeting van het scherm zijn de mogelijkheden uiteindelijk gewoon ook te beperkt. Bovendien is een horloge echt een modeproduct en ook daarmee totaal niet te vergelijken met een iPhone.

 • Profielfoto
  Funboy99

  Ik zit er nu al 2 jaar op te wachten

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Bovendien is een horloge echt een modeproduct en ook daarmee totaal niet te vergelijken met een iPhone.

  Ben het met je eens, behalve met dat laatste. Als er iets een modeproduct is, dan is het een iPhone. Heeft verder geen bal met functionaliteit te maken, voor het gros van de mensen.

 • Profielfoto
  g3or

  iWatch is leuk, maar laat Apple nou es komen met een Apple TV die functioneert als een volwaardige mediaplayer (zoals een Popcorn Hour, Dune, Boxee Box, WD TV Live Hub, etc.), maar dan met het machtig mooie OS van Apple.
  Eentje die ook alle media ondersteund die ik op m’n QNAP NAS heb staan en waarbij je niet alleen maar via een iTunesserver kan streamen.
  Ik wil niet mijn iMac aanzetten om films te kijken op m’n HD-scherm!).
  Ik zit ook echt niet te wachten op een Apple TV die persé allerlei content kan weergeven via online diensten.

  Dáár zit ik al meer dan jaar op te wachten!!!

 • Profielfoto
  fastshifter

  Iedereen met dezelfde telefoon en nu ook iedereen met hetzelfde horloge (na ja in 2 maten dan). Nee, dank u. #IWC

 • Profielfoto
  Bento

  De gekozen kop van dit bericht is inhoudelijk wel heel erg triest.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Niet alleen de oceanen worden alsmaar zuurder.

  De Galaxy Gear flopte en Samsung moest dat zelf ook deels toegeven.

  Ik heb uit interesse het artikel gelezen en lees nergens iets over een flop en een toegift – met uitzondering van de zin ‘dat ze toegeven dat er iets aan ontbreekt’.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  OMT, jullie weten toch wel dat er meer bedrijven zijn dan Apple en Samsung? En dat er dus andere bedrijven zijn die ook bezig zijn met smartwatches en soms zelfs al op de markt hebben?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  ^Omdat dit een apple nieuwswebsite is, niet een pebble nieuwswebsite. Dit is nieuws dat hier hoort naar mijn mening.

  Als dit een Apple-site is, waarom gaan veel artikelen dan over Samsung en Android eigenlijk? Nooit begrepen van OMT. Voor artikelen over hoe goed of slecht Android is ga ik wel naar een neutrale site, en niet het ongelofelijk subjectieve OMT.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik heb uit interesse het artikel gelezen en lees nergens iets over een flop en een toegift – met uitzondering van de zin \’dat ze toegeven dat er iets aan ontbreekt\’.

  Bijzonder ja. Ik lees ook nergens in het gelinkte artikel dat Samsung (deels) toegeeft dat het een flop is. Hoe hebben ze dát nu weer verzonnen bij OMT?

  Samsung zegt: “We’ve acknowledged that our Gear lacks something special.” In OMT-breinen vertaalt dat dus naar: “We geven toe dat het geflopt is.” Die vertaling zal geen 10 opleveren voor Engels op school.

 • Profielfoto
  Bento

  Het schijnt zo te zijn dat als je in een beetje moderne encyclopedie het woord tendentieus opzoekt, er als toelichting een verwijzing naar OMT bij staat vermeld.

 • Profielfoto
  essiw

  @Franklinvv, daar ben ik het met je mee eens.

  @al die negatieve reacties over de iWatch,
  Het is nog niet uit, iedereen zei ook dat de iPad de grootste flop ooit zou worden en zo nog talloze apple creaties en ideeën (het weghalen van de floppy drive bijvoorbeeld). Wacht dus eerst tot je ziet wat het inhoud voordat je al zeker er van bent dat het gaat floppen.

 • Profielfoto
  koen

  Klein detail uit het geciteerde artikel:

  Apple has not officially announced the launch, but the iWatch ― Apple’s first wearable device ― is expected to be rolled out as early as the end of this year, given CEO Tim Cook’s latest remarks confirming new product categories.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is maar net wat je uit zo’n artikel trekt hè?

  Lee Young-hee, executive vice president for marketing at the company’s mobile division, stressend its first wristwatch ㅡ the Galaxy Gear ㅡ is “definitely receiving warm response.”

  .
  Dat klinkt al een stuk positiever.
  .
  Maar het zijn vooral de reviews van het ding dat het richting een ‘flop’ (hoewel nog steeds iets overtrokken als conclusie) duwen. Echt overwegend positief is men zelden over de Gear.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Een dergelijk product is echt het toppunt van onzinnigheid. Als ik Apple was, zou ik die onzinnige smartwatches, maar lekker laten zitten:)!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als het gaat over wat we tot nu toe te zien hebben gekregen op smart-watch gebied, kan ik je alleen maar gelijk geven.
  .
  Maar hé; wie weet wat Apple er voor onmisbare functies aan gaat geven.
  We laten ons verrassen.:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple moet wel héél innovatief voor de dag komen, wil ik geïnteresseerd raken in de iWatch. 10 jaar geleden was het nog leuk om een Suunto horloge te hebben met GPS, hoogtemeter, thermometer, barometer, weerbericht en de mogelijkheid bijvoorbeeld je looptraject op computer (helaas geen Mac) op de computer te bekijken, maar dat is nu niet interessant meer.
  Zo’n 30 jaar geleden was er een heel dure watch van Sony, waarmee je (zwart-wit) TV kon kijken. Toen heel bijzonder, nu niet.
  Wat is wel interessant? Op een iWatch zien dat je een whatsappje binnen krijgt of een nieuwe mail? Of een piepje te krijgen dat er een favoriet programma op TV gaat beginnen. Of ermee bellen en spierkramp oplopen van de rare houding waarin je je moet wringen.
  Omdat je te lui bent je iPhone uit je broekzak of tas te halen? En daarvoor dan een paar honderd euro te betalen? Ik dacht het niet.
  Het mag wel heel nieuwe functies hebben, wil Apple er succes mee behalen. Of zo’n geweldig Star Trek design hebben dat mensen ‘m puur als gadget willen hebben. Muziek luisteren met earphones ingeplugd in iWatch is ook al geen fijn idee. Draadloos? Dan misschien wel.

  Dit zijn de enige modellen die daar enigszins voor in aanmerking komen, naar mijn idee:

  Deze – omdat ie zo héérlijk simpel is in design – écht Apple dus. Misschoen vooral voor jongeren en de sportievelingen onder ons.

  Deze, omdat ie lekker tóch ogenschijnlijk op een gewoon horloge lijkt, maar onder de motorkap -hopelijk- allerlei mogelijkheden heeft waar je wél op zit te wachten.

  Deze vind ik tot nu toe de mooiste. Qua design en toepassingen.

 • Profielfoto
  computer space

  Is de versie voor vrouwen de grootste dan? Ik zie die meiden met enorme klokken lopen tegenwoordig.