OMT’s Groot Apple Dictee der Nederlandse Taal 2013, win een iPad mini!

20 reacties

Na drie jaar afwezigheid maakt een oude OMT-traditie volgende week zijn rentree: het Groot Apple Dictee der Nederlandse Taal. Jij kunt erbij zijn en laten zien hoe kundig jij nog bent in de spelling en grammatica van de Nederlandse taal, zonder spellingscontrole en Autocorrect.

Aanstaande woensdag 4 december presenteert RTL anchorman Jan de Hoop vanaf 19 uur de vierde editie van OMT’s Groot Apple Dictee der Nederlandse Taal, live vanuit Grand Café Dudok in het centrum van Rotterdam. Je kunt natuurlijk thuis meeschrijven maar alleen als je meedoet in de zaal maak je kans op een gloednieuwe iPad mini!

Zoals gebruikelijk zijn er meerdere categorieën waarin je mee kan doen aan het OMT Dictee. Doe je mee als OMT-bezoeker die zijn taalkennis wil meten aan die van andere OMT-ers, dan doe je mee in de categorie waarbij een iPad mini te winnen valt. Ben je een professioneel dicteebezoeker, ook wel liefkozend dicteetijger genoemd, dan doe je mee voor de eer, maar ook dan ga je als winnaar zeker niet met lege handen naar huis.

Er is dus voor ieder wat wils en hoe goed of slecht je kennis ook is, met een zaal vol liefhebbers van Apple en de Nederlandse taal, het warme stemgeluid van ’s Lands favoriete nieuwslezer én natuurlijk een prachtige dicteetekst van onze huisdichter René belooft het een heerlijk avondje te worden.

Dus, doe mee en schrijf je in voor het vierde OMT Apple Dictee der Nederlandse taal.

Ter voorbereiding kun je het Apple Dictee van 2010 terugkijken:

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mooi dat het dictee terug is! Een goede traditie en de laatste keer – toen ik heb meegedaan – verliep alles in een goede sfeer. Wel was te merken dat veel mensen in dit digitale tijdperk niet meer gewend zijn om met een pen te schrijven. Veel mensen kregen dan ook aardig spierkramp en hadden moeite hef tempo bij te houden. Volgens mij was ik de laatste keer nét tweede geworden…! Als ik kan, doe ik mee!

 • Profielfoto
  astra

  Tja, dat is toch een gewetensvraag. Moet je voor deelname in de categorie dicteetijger vooral van jezelf vinden dat je het Nederlands redelijk goed beheerst, of dien je voor deelname onder die noemer in de afgelopen jaren gemiddeld toch minstens twee dictees per jaar te hebben verorberd in virtuele dan wel fysieke setting?

  Hoe laat begint het festijn op 4 december in Dudok?

 • Profielfoto
  ernst.

  Ondanks dat ik er zelf niet bij kan zijn (heerlijk de zon opzoeken) verbaast het mij dat jullie ene Peter Villevoye niet uitnodigen,iemand die met zijn taalgebruik in zowel woord als op schrift een hele goede aanvulling zou zijn voor dit Groot Dictee.

  :idea:

 • Profielfoto
  Tjerker

  Leuk! Jammer dat er geen thuis-schrijver-prijs is?!

 • Profielfoto
  Bento

  Dat wordt lachen: de gemiddelde OMT-er kan geen drie woorden zonder fout neerpennen.

 • Profielfoto
  patrickdaan

  Ter voorborduring op Astra:

  Beste OMT-beheerders,

  Ik mezelf aangemeld als dicteeprofessional, maar vooral omdat ik de Nederlandse taal een warm hart toedraag. Ik doe echter nooit mee aan dictees, en ben van mening dat ik iets te voorbarig mezelf als dicteeprofessional heb aangemeld.

  Daarom heb ik mij opnieuw aangemeld als dicteeamateur. Zouden jullie mijn eerdere aanmelding kunnen verwijderen?

  Dank!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @ Patrick: Je wijziging is inmiddels verwerkt. Leuk dat je komt!

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Genoeg animo moet er wel wezen met al die spelling nazi hier.

 • Profielfoto
  MEEUW

  k dengk dad ik ook mee gaad doen. Lyk me erch leuk.
  Kan die ipat weel erch goet gebreuken!
  ff aanmelde en jullie zyn verlore, die ipat iz voor my!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Moeilijk kan het niet zijn, als de deelnemers alles van het bord kunnen afschrijven.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @ patrickdaan

  Ter voorborduring op Astra…

  -1

  Ik mezelf aangemeld…

  -2

  Dit is het soort Nederlands waar ik de stuipen van krijg.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Euh, syntax error?

 • Profielfoto
  patrickdaan

  @ bartvdv

  Voorborduring was een typefout, ik tikte dit op mijn iphone.

  Wat je tweede punt betreft: interessant, ik was er niet van op de hoogte dat hier “mezelf” gebruikt moet worden.

  Dank voor deze les!

  @ Raymon: dank! tot woensdag!

 • Profielfoto
  Akoni

  @ Bento

  Het rapaille dat per przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement genoot van de exquise winterkost……

 • Profielfoto
  iPrincess

  Lijkt me leuk om mee te doen, maar hoe laat is het ongeveer afgelopen? Als ik ga, dan moet ik nog met de laatste trein terug ivm afspraken de volgende dag.

 • Profielfoto
  ReneDij

  @Bento: haal even dat balkje uit je eigen oog: OMT’er.

 • Profielfoto
  Лукас

  4 December ben ik onderweg van Middelburg naar Den Haag, dus een stop in Rotterdam zit er wel in! Nu maar hopen dat ik niet laatste kom met m’n MAVO-papiertje!

 • Profielfoto
  WeKra

  Ah, tof, ik heb de eerste paar keren ook meegedaan.

  Zolang ze René lekker thuis laten met z’n nietszeggende verhalen, ben ik van de partij.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Haha ik vond en vind de verhalen van huisdichter René altijd geweldig leuk; al vond ik zijn saxofoonuitspatting in Sjarrel en Sjaans Samen met Jou ( http://www.youtube.com/watch?v=I6Z-SQ4T0bk ) wel het hoogtepunt tot dusver.

  Anyway; geen thuisprijs dit keer begrijp ik? Jammer hoor…

 • Profielfoto
  Maarten

  @Marius1976 Een Philips Hue Starter Pack, succes morgen!

  Doe je woensdagavond vanuit huis mee met het dictee? Dan speel je weliswaar tegen meer concurrenten, maar ook dan hebben we een mooie prijs geselecteerd: de Philips Hue Starter Pack ter waarde van € 200,-. De eerste inzender via e-mail met het minste aantal fouten krijgt ‘m toegestuurd. Omdat het dictee ook als podcast en op YouTube verschijnt, betekent dit dat je ook een kans maakt wanneer je later instuurt. Insturen kan zelfs tot en met 26 december, 2e Kerstdag.

  http://www.onemorething.nl/2013/12/omt-dictee-1-op-20-kans-op-een-ipad-mini/