MacMeet 2013; win een iPad air bij OMT’s So You Think You’re a Fanboy-quiz

16 reacties

Het is weer bijna zover. Aanstaande zondag 17 november vindt in het Belgische Genk (net over de grens bij Maastricht) het grootste Nederlandstalige Apple-evenement plaats; de MacMeet 2013. Op het indrukwekke C-mine-terrein vind je dan een grote variëteit aan workshops, een beursvloer waar standhouders hun nieuwste producten tonen en… OMT!

Midden op de MacMeet wordt de complete OMT LIVE-studio opgebouwd. We hebben interessante gasten aan tafel en onze mobiele reporter Jesse gaat ondertussen op zoek naar nieuwtjes op de MacMeet. Daarnaast heeft OMT de eer om de MacMeet af te sluiten met de So You Think You’re a Fanboy-quiz. De hoofdprijs? Een gloednieuwe iPad air. Nóg een reden om naar MacMeet 2013 te komen!

Wie?
MacMeet wordt georganiseerd door MacLimburg, de Vlaamse Apple-gebruikersgroep.

Wat?
MacMeet is de plek waar Nederlandstalige Apple-gebruikers en -fans elkaar ontmoeten. Er zijn meer dan 30 workshops over uiteenlopende onderwerpen: van Mavericks tot Final Cut Pro, van reisfotografie tot iCloud-tips en van iPads in het onderwijs tot Werken met Automator.

ML3

Daarnaast is er een beursvloer waar kleine en grote bedrijven hun nieuwste producten en diensten tonen. Bij bepaalde standhouders kun je deze direct kopen, soms met een speciale beurskorting. Bij anderen kun je terecht met al je vragen.

ML2

ML4ml6

Tijdens de AppMeet-podcasts kun je deelnemen aan panelgesprekken met app-ontwikkelaars en dan is er natuurlijk ook nog de OMT-studio waar je elk uur bij een live-uitzending aanwezig kunt zijn.

ML1

Ook lopen de vrijwilligers van MacLimburg rond om je te helpen met al je vragen over je iPhone, Mac of iPad.

Het programma wordt rond 16 uur afgesloten door OMT met de So You Think You’re a Fanboy-quiz. De grootste Apple-kenner loopt daar naar buiten met een gloednieuwe iPad air.

Waar?
MacMeet 2013 vindt plaats bij C-Mine, een oud mijnencomplex in Genk dat volledig verbouwd is tot een indrukwekkend terrein waar oud en nieuw in elkaar overlopen. Kom je met het OV? Dan kun je vanuit Maastricht naar het station van Genk rijden en daar overstappen op bus G8 naar het C-mine-terrein. Je kunt natuurlijk ook carpoolen met andere OMT-ers!

Wat kost het?
Wie nu kaarten koopt voor MacMeet 2013 betaalt 12 euro per persoon. Let op! Aan de deur kosten de kaarten 15 euro.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  joeyjcj

  zondag 17 november?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Uh, Zondag 17 november ja.:)

 • Profielfoto
  MDF

  Jawel aanstaande zondag 17 november

 • Profielfoto
  joeyjcj

  zie dat de datum reeds gewijzigd is. goed bezig de 18de valt toch echt op een maandag namelijk

 • Profielfoto
  ernst.

  Mij te ver en daarbij 12 euro te betalen voor alleen de toegang vind ik overdreven en geldklopperij. Het argument dat mensen ook moeten verdienen vanwege allerlei gemaakte kosten is onzin want dit soort zaken dien je dan maar in te calculeren in hetgeen je komt aanbieden. Of incalculeren in je jaarlijks promo-budget voor werving e.d. Daarbij is mijn ervaring met dit soort evenementen dat er vaak weinig verschil is met waar die men bijvoorbeeld in de eigen winkel verkoopt als je praat over bepaalde standhouders die hun waren komen aanbieden. Wat zeg ik: Vaak is die “korting” die men aanbiedt dusdanig weinig dat ik zoiets heb van; ” voor die lousy 10 euro hoef je mij geen korting te geven op een prijskaartje van een paar 100 (1000) euro. Wat zeg ik: Sommigen die zwaaien met kortingen waaruit blijkt dat je die pas krijgt als je eerst het volledige verkoopbedrag hebt betaalt waarna je allerlei dingen moet invullen via het web al of niet i.c.m.je bon en binnen een paar dagen alles verstuurt moet hebben alvorens je van het bedrijf die de korting geeft iets vergoed krijgt alias die beloofde korting krijgt. Enige wat mij wel altijd beviel waren die ‘kleine zelfstandigen’ die gratis en met veel passie gratis workshops gaven en naast dit al dan ook probeerde wat van hun karige waar aan de man te brengen. Niet zelden verleide zij mij tot behoorlijk wat uitgaven gewoon omdat ik van deze opzet houd.

  Ik zie trouwens die banieren van OMT live. Betekend dat dat de uitzendingen daar ook live worden uitgezonden op de datum van opname of is dat live gewoon de kreet om het allemaal wat echt te doen lijken en is het gewoon opgenomen en op een later tijdstip beschikbaar?

 • Profielfoto
  marciemarc

  @Ernst,

  Het is geen verkoopbeurs maar veel meer een workshop / mini-cursus dag van uiteenlopende onderwerpen die verder volledig gratis worden aangeboden. De kennis vergaring die je er kunt opdoen is een legitimatie voor het entreegeld dat gevraagd wordt. Dat er verder ook commerciele standhouders staan, maakt het geheel alleen maar completer.

 • Profielfoto
  Doede

  @Ernst: de begroting zal ongetwijfeld hebben geleid tot de gevraagde entreegelden, geldklopperij vind ik dan ook geen eerlijke duiding richting de vrijwilligers die deze goedlopende Belgische AppleDag organiseren (waar Klokhuis nog wel wat van kan leren).

  Wanneer is voor jou een Apple/ hobby beurs wel geslaagd?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @ Ernst; vorig jaar is live uitgezonden. In het artikel staat ook “live-uitzending”. Dat is dus live, maar zoals al onze uitzendingen ook later terug te kijken.

 • Profielfoto
  limburger

  @Ernst.
  12 € voor max 5 workshops te volgen, dus 2,4 € per workshop (als ik tenminste eruit geraak, want er is zoveel uit te kiezen). En daarbij nog met een (winnende) iPad Air naar huis ga, en tussendoor nog een lekker stuk Limburgse vlaai binnenspeel. Ik zie dat wel zitten.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Niet zo zeuren Ernst;)

 • Profielfoto
  iBear

  Leuk idee, ik ga mee!

 • Profielfoto
  edwardvanmeel

  Nog iemand carpoolen vanuit Rotterdam?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Er is een carpool topic , misschien heb je daar meer succes:)

  http://www.onemorething.nl/community/topic/meerijden-naar-macmeet/#post-2621685

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  Jongens, wij oudgedienden weten toch wel dat ernst. een trolletje is? Die raakt opgewonden van negatieve aandacht. Lekker z’n gang laten gaan maar ga er nou ajb niet op reageren.

 • Profielfoto
  Micha Mols

  Dat wat bram zegt:)

 • Profielfoto
  Akke

  Ik kan het evenement aanraden. Het entreegeld is echt niet teveel. Heb in 2012 zoveel plezier gehad van begin tot eind en veel tips gehad. Kortom een meer dan reeel bedrag. Bovendien een mooie Soundfreaq op de kop getikt tegen beursprijs.

  Dit jaar weer van de partij. Verheug me al weken.