Limiet Photo Stream stilletjes opgehoogd

19 reacties

Photo Stream zorgt er al sinds 2011 voor dat de foto’s die je maakt met je iPhone of iPad en de foto’s die je importeert in iPhoto automatisch op al je apparaten beschikbaar zijn. Dit gebeurt door de meest recente 10.000 foto’s te uploaden naar iCloud. Apple heeft de dienst nu stilletjes aangepast waardoor er nu meer dan twee keer zoveel foto’s in de cloud passen.

Tot nu toe werden de nieuwste 10.000 foto’s van je Mac, iPhone of iPad via Photostream 30 dagen opgeslagen in iCloud. Dat aantal is nu opgehoogd naar 25.000 uploads die je maandelijks mag uploaden. Per uur mag je er nu 1000 uploaden met een limiet van 10.000 per dag.  Ook het aantal foto’s en video’s dat binnen 24 uur gedeeld wordt via iCloud Photo Sharing is opgehoogd. Vanaf nu kun je 1000 foto’s en video’s per uur of 10.000 per dag delen met anderen.

[UPDATE] De limiet blijkt ongemerkt al vorig jaar verhoogd te zijn, maar is tot nu toe weinigen (inclusief OMT) opgevallen.

De nieuwe uploadlimieten betekenen overigens niet dat je nu meer foto’s in het Photo Stream-album op je iOS-apparaat te zien krijgt. Daar zijn nog steeds alleen de laatste 1000 foto’s te zien. De overige 24.000 foto’s worden automatisch met je Mac (of PC) gesynchroniseerd en zijn daar te bekijken.

En nu nog een scenario verzinnen waarin het nodig is om 10.000 foto’s per dag te uploaden.

[jwplayer mediaid=”2621010″]
Steve Jobs introduceert Photo Stream in iCloud tijdens WWDC 2011

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  VinceVaughn

  Ze hadden beter videos kunnen toevoegen in de normale stream dan had je er wat aan nu is het nog steeds nutteloos

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik hoop op de mogelijkheid om foto’s permanent in een photo stream te kunnen laten, die dan (vooruit) wél ten kosten gaat van de gelimiteerde iCloud opslag (die gebruikers zelf kunnen ophogen). Photos is de enige app die niet z’n gehele eigen library aan files overal naartoe meeneemt zonder bijvoorbeeld bestanden van 30 dagen terug weer te verwijderen.

 • Profielfoto
  Saabs

  Maandelijks 25 000 foto’s .. Oké, en nu graag een online iPhoto (library) platform waar je al je foto’s voor ‘eeuwig’ kan uploaden.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik gebruik nu Flickr, omdat het duidelijker is en geheel online te benaderen is.
  Ik snap die foto stream niet helemaal. Ik dacht altijd dat Apple voor eenvoud stond. Nou bij Fotostream is dat niet gelukt.

 • Profielfoto
  dbreuning

  Je kan al foto’s permanent in een foto stream opslaan. Dit doe je door een gedeelde foto stream aan te maken en die niet te delen met iemand (mag wel maar doe je dit niet verschijnen ze ook binnen je gedeelde foto stream) Hierdoor houd je de foto’s en worden ze niet vervangen uit je persoonlijke foto stream. En deze foto’s tellen niet richting het opslaglimiet van iCloud, zie http://support.apple.com/kb/HT5902.

 • Profielfoto
  Bako70

  Je kunt je foto’s gewoon in de Cloud laten staan door een gedeelde Fotostream aan te maken. Dit is volledig gratis en werkt voor foto en video met de enige beperking dat video niet langer dan 5 minuten lang mag zijn. Per Apple ID kun je maximaal 100 gedeelde Fotostreams aanmaken.

 • Profielfoto
  wwgnr

  Photostream is er niet om online te benaderen maar om ervoor te zorgen dat je foto’s over al je apparaten in sync zijn.

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Huh er staat in het artikel dat je videos kan delen met icloud photo sharing. Voor zover ik kan zien kan dat niet.

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Oh sorry kan wel, my bad

 • Profielfoto
  msetten

  Vanaf iOS 7 kun je ook video’s opslaan in (shared) photostreams.

 • Profielfoto
  dbreuning

  Ah thanks Bako70, inderdaad maximaal 100 gedeelde foto streams. Hier alle limieten: http://support.apple.com/kb/HT4858

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik dacht altijd dat Photo Stream een soort iPhoto in de cloud was.
  Afijn ik proberen dus, maar foto’s komen pas na 5 minuten zichtbaar op de Mac. Eerder genomen foto’s weer niet, en dan heb je de Camera Roll, je synced albums vanaf de Mac, en je gedeelde albums via iCloud. Ik snap er geen bal meer van…

 • Profielfoto
  jamba

  Ik gebruik de fotostream gewoon door ze te delen via de optie public website. Ik geef de vertrouwde mensen die het willen zien de link. Een zoor van privé Webgalley.

 • Profielfoto
  Bako70

  Nog even voor de duidelijkheid, de gedeelde photostream telt niet mee bij je opslag van je iCloud storage.
  De public website is o.a. handig om de niet Apple gebruikers te bereiken.
  Bij het delen van een photostream wordt de full resolutie geüpload…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Wat mij aangaat is dat hele fotogebeuren bij Apple een onbegrijpelijke puinhoop geworden, met clouds, streams en iPhoto. Ik zal te dom zijn ervoor……

 • Profielfoto
  defores

  Wat is er moeilijk aan?

  iPhoto/Aperture zijn praktisch het beste beheer programma’s voor foto’s die er zijn.
  Kwestie even in verdiepen van hoe het werkt i.p.v. erover klagen.
  Als je eenmaal de logica snapt werkt het heerlijk.

  Verder blijf altijd een backup maken dat is eigen verantwoording niet die van Apple.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Het artikel klopt niet. Het is zoals Bako70 zegt. En je kunt WEL vanaf al je apparaten (iOS en Mac) ALLE foto’s zien.

  Zelf heb ik voor elk jaar sinds 2000 een gedeelde Fotostream gemaakt. 13 dus nu, met in elk gemiddeld bijna 1800 foto’s en honderden filmpjes (worden automatisch ingekort tot 5 min. bij het uploaden). Ik kan op al m’n apparaten erbij, evenals de rest van de gezinsleden en de Apple TV. Kost even tijd qua uploaden, maar dan heb je ook wat.
  Op de iOS apparaten worden de foto’s pas geladen als je ze bekijkt en worden in het overzicht alleen thumbnails getoond. Die 24000 foto’s nemen dus weinig ruimte in.

  Werkt prima en zonder limiet!

  Alleen zou ik nog graag een zoekfunctie in de gedeelde Fotostream zien, en een handige indeling op tijd en locatie.

 • Profielfoto
  Blurk

  Die gedeelde foto streams lijken mij niet geschikt voor permanente opslag/backup.
  Ik lees hier dat foto’s worden verkleint en filmpjes worden geconverteerd en afgekapt:

  “iCloud Photo Sharing supports JPEG, TIFF, PNG, and most RAW photo formats. When shared, photos taken with standard point-and-shoot cameras, SLR cameras, or iOS devices will have up to 2048 pixels on the long edge. Panoramic photos can be up to 5400 pixels wide.

  iCloud Photo Sharing supports both MP4 and QuickTime video file types, and H.264 and MPEG-4 Video file formats. Videos can be up to 5 minutes in length and are delivered at up to 720p resolution.”

 • Profielfoto
  Bako70

  Die gedeelde foto streams lijken mij niet geschikt voor permanente opslag/backup.
  Ik lees hier dat foto\’s worden verkleint en filmpjes worden geconverteerd en afgekapt:

  “iCloud Photo Sharing supports JPEG, TIFF, PNG, and most RAW photo formats. When shared, photos taken with standard point-and-shoot cameras, SLR cameras, or iOS devices will have up to 2048 pixels on the long edge. Panoramic photos can be up to 5400 pixels wide.

  Dat is raar, ik lees hier dat vanaf een mac of pc de foto’s wel in full resolutie wordt geupload en opgeslagen en gedownload, maar dat de compressie alleen wordt toegepast voor de mobile devices en apple tv

  “Shared Photo Streams supports JPEG, TIFF, PNG, and most RAW photo formats. On your Mac or PC, your photos are downloaded and stored in full resolution. On your iPhone, iPad, iPod touch, and Apple TV, your Photo Stream photos are delivered in a device-optimized resolution that speeds downloads and saves storage space. While actual dimensions will vary, an optimized version of a photo taken by a standard point-and-shoot camera will have a 2048 x 1536 pixel resolution when pushed to your devices. Panoramic photos can be up to 5400 pixels wide.”