Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 november 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Klop om te ontgrendelen’ met Knock app

Hoor wie klopt daar kind’ren, Hoor wie klopt daar kind’ren. Hoor wie klopt daar zachtjes op zijn foon? Over een paar minuten zou jij het zomaar kunnen zijn… om zo je Mac te ontgrendelen. Dat kan namelijk met Knock, een combinatie van een iPhone- en een Mac-app. Die het samen mogelijk maken om je Mac te ontgrendelen zonder het wachtwoord in te vullen. Twee keer kloppen op je iPhone is genoeg.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CyX8FfSKg04

Weer eens wat anders dan je iPhone ontgrendelen met je vingerafdruk.

Knock maakt gebruik van een Bluetooth-verbinding tussen je Mac en iPhone. Beide apparaten moeten hiervoor Bluetooth 4.0 hebben. iPhones zijn hier sinds de 4S mee voorzien. De MacBook Air en Mac mini hebben het sinds 2011, de MacBook Pro en iMac sinds vorig jaar. Het voordeel van het gebruik van Bluetooth 4.0 is dat het batterijverbruik van je iPhone nauwelijks beïnvloed wordt door Knock.

Uit de eerste reacties valt op te maken dat Knock nog niet feilloos werkt. Maar je zult op kantoor, school of koffiebar ongetwijfeld nieuwsgierige blikken krijgen als je met twee keer kloppen toegang krijgt tot je Mac.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.