Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 21 november 2013

Kahney publiceert biografie over Jony Ive

Leander Kahney, de man achter de Amerikaanse Apple-website Cult of Mac heeft een nieuw boek geschreven. Nadat hij eerder uitkwam met een onofficiële biografie over Steve Jobs is nu Apple’s Senior Vice President Design, Jonathan Ive aan de beurt.

Kahney had niet de luxe die Walter Isaacson, de auteur van de officiële biografie van Steve Jobs, wel had: maanden lang intensief contact met de hoofdrolspeler zelf.  Net als bij z’n vorige boek ‘Inside Steve’s Brain’ moest Leander Kahney op zoek naar Apple-medewerkers en ex-Apple-medewerkers die bereid waren on- en off-the-record uit de school te klappen, omdat Ive zelf niet beschikbaar was.

Met een gesloten bedrijfscultuur als bij Apple, waar voor medewerkers die lekken ontslag of zelfs vervolging het vooruitzicht is, is het vinden van die mensen geen sinecure. Desondanks is Jony Ive, The Genius Behind Apple’s Greatest Products, een kloek boek geworden met veel foto’s. Het begint bij z’n geboorte en gaat door tot de vraag waar velen nu mee zitten: wat wordt de volgende game changer en is Ive in staat deze te bedenken en ontwerpen?

In geprinte vorm is de biografie 320 pagina’s dik en staat het als hardcover voor € 19,99 te koop bij Bol.com. In de iBook Store is het boek natuurlijk ook te vinden voor € 13,99.

Reageer op artikel:
Kahney publiceert biografie over Jony Ive
Sluiten