Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 23 november 2013
Leestijd: 1 minuut

Ive en Newson kleuren vanavond alles rood

Wil jij massief roodgouden EarPods? Of een nieuwe rode Mac Pro? Sla dan snel je spaarpot stuk en haal er 60.000 dollar uit, want vanavond om 19.00 uur Oost-Amerikaanse tijd vindt bij Sotheby’s in New York een veiling plaats waarin deze twee producten, samen met 40 andere unica, een nieuwe eigenaar gaan vinden.

De te veilen collectie is in opdracht van U2 zanger en filantroop Bono samengesteld door Jony Ive en z’n bijna net zo beroemde Britse collega Marc Newson.

Speciaal voor deze veiling pasten de heren producten aan én ontwierpen ze gezamenlijk twee one-off producten: een ‘unibody’ aluminium tafel en een Leica camera. De verwachte opbrengst van de tafel ligt tussen de 300.000 en 500.000 dollar. De camera zal ergens tussen de 500.000 en 750.000 dollar gaan opbrengen. De gehele opbrengst van de veiling is voor de mondiale strijd tegen AIDS, waar Bono’s organisatie (RED) zich voor inzet.

Bono heeft Ive er zelfs van kunnen overtuigen om twee keer voor de camera te verschijnen.  Eén voor de Sotheby’s website en één voor de Amerikaanse televisie. Zo levert het goede doel ook voor ons interessante bewegende beelden op van een ontwerper die liever in de schaduw blijft staan.

Steun je het goede doel liever met een lager bedrag? Koop dan een van de (RED) producten van Apple in de Online Apple Store.

[Update] De veiling is achter de rug en met name de door Jony en Marc speciaal ontworpen of aangepaste producten deden het een stuk beter dan verwacht. De rode Mac Pro ging weg voor 977.000 dollar. De roodgouden EarPods leverde 461.000 dollar op. De tafel bracht 1.685.000 dollar op en de Leica camera kreeg een nieuwe eigenaar voor 1.805.000 dollar. In totaal bracht de veiling bijna 13 miljoen dollar op voor de strijd tegen AIDS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.