Ive en Newson kleuren vanavond alles rood

13 reacties

Wil jij massief roodgouden EarPods? Of een nieuwe rode Mac Pro? Sla dan snel je spaarpot stuk en haal er 60.000 dollar uit, want vanavond om 19.00 uur Oost-Amerikaanse tijd vindt bij Sotheby’s in New York een veiling plaats waarin deze twee producten, samen met 40 andere unica, een nieuwe eigenaar gaan vinden.

De te veilen collectie is in opdracht van U2 zanger en filantroop Bono samengesteld door Jony Ive en z’n bijna net zo beroemde Britse collega Marc Newson.

Speciaal voor deze veiling pasten de heren producten aan én ontwierpen ze gezamenlijk twee one-off producten: een ‘unibody’ aluminium tafel en een Leica camera. De verwachte opbrengst van de tafel ligt tussen de 300.000 en 500.000 dollar. De camera zal ergens tussen de 500.000 en 750.000 dollar gaan opbrengen. De gehele opbrengst van de veiling is voor de mondiale strijd tegen AIDS, waar Bono’s organisatie (RED) zich voor inzet.

Bono heeft Ive er zelfs van kunnen overtuigen om twee keer voor de camera te verschijnen.  Eén voor de Sotheby’s website en één voor de Amerikaanse televisie. Zo levert het goede doel ook voor ons interessante bewegende beelden op van een ontwerper die liever in de schaduw blijft staan.

Steun je het goede doel liever met een lager bedrag? Koop dan een van de (RED) producten van Apple in de Online Apple Store.

[Update] De veiling is achter de rug en met name de door Jony en Marc speciaal ontworpen of aangepaste producten deden het een stuk beter dan verwacht. De rode Mac Pro ging weg voor 977.000 dollar. De roodgouden EarPods leverde 461.000 dollar op. De tafel bracht 1.685.000 dollar op en de Leica camera kreeg een nieuwe eigenaar voor 1.805.000 dollar. In totaal bracht de veiling bijna 13 miljoen dollar op voor de strijd tegen AIDS.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Heb een rode smart cover, welk bedrag gaat er nu naar welke stichting?

 • Profielfoto
  koen

  Ive, Newson & Hewson. Klinkt als een advocatenkantoor:grin:

 • Profielfoto
  iMad

  Wel allemaal heel leuk, maar als de mensen in Afrika nog steeds niet kunnen begrijpen, dat ze aids krijgen van sex met verschillende partners en zonder condoom elkaar anaal bevredigen, heeft het weinig zin al dat geld daarvoor te gebruiken.
  Trouwens niet alleen in Africa, maar eigenlijk over de hele wereld schijnt het dat mensen sex op deze manier beleven.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  @imad? Schijnen? Tis gewoon zo

 • Profielfoto
  donut

  Laat Bono eerst eens netjes belasting gaan betalen in Ierland…Dan komtie wat oprechter over… in plaats van die helicopter acties voor de armen etc…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het zijn wel twee lachebekjes bij elkaar, die vrienden.

  Zelden zag je zo’n mooi voorbeeld van saai + saai = nog saaier bij elkaar.:)

 • Profielfoto
  readefries

  @iMad of oraal, of vaginaal of door bloedcontact…

 • Profielfoto
  tomc

  Doe mij maar zo een paar EarPods.

 • Profielfoto
  seek

  Heb geprobeerd te kijken, maar gewoon te saai. Ik mis de passie en energie die Steve Jobs wel had.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  Ben je wel de eerste met de nieuwe Mac Pro

 • Profielfoto
  Barend Mars

  imad genoeg besmette mensen hier hoor ken er zelf ook een paar meer mensen dan je zou denken je merk of ziet er niks van

 • Profielfoto
  JWB

  En dat is nu precies waarom Ive geen CEO van Apple is geworden: één op één iets overbrengen gaat nog wel, maar “music for the masses” is het zeker niet….net gered tot het einde!

 • Profielfoto
  Edian

  977k voor de prullenbak:D