‘iPad vat vlam in Australische Vodafone-winkel’

41 reacties

Bijzonder nieuws uit Australië, op news.com.au lezen we dat een demomodel iPad in een Vodafone-winkel in brand gevlogen zou zijn. De brandweer evacueerde de personeelsleden en klanten. Het is onduidelijk om welk model iPad het gaat, waarschijnlijk een iPad 2 of iPad Air.

Een woordvoerder van Vodafone stelde tegenover de nieuwswebsite dat er steekvlammen uit de oplaadpoort van de tablet kwamen. Doordat de iPad bleef branden, vulde de winkel zich met witte rook. De brandweer wist het apparaat uit te schakelen. Apple zou een vertegenwoordiger hebben gestuurd om het voorval te onderzoeken.

Overblijfsel van de uitgebrande iPad.
Overblijfsel van de uitgebrande iPad.

Apple heeft nog geen officiële reactie op het incident gegeven. Eerder dit jaar zorgde het gebruik van een onofficiële lader voor enkele elektrocuties in China. Of in de Vodafone-winkel ook gebruik werd gemaakt van een onofficiële lader is niet bekend.

Er zijn ook gevallen bekend van spontane ontvlamming, zo liep een Koreaanse man begin dit jaar ernstige brandwonden op doordat zijn Samsung Galaxy S-toestel in zijn broekzak explodeerde.

Update 12/09/2013: Inmiddels is bekend geworden dat het geen iPad 2 of iPad Air betreft, maar een iPad van de derde generatie. Eerder werd al aangenomen dat het geen iPad Air betrof door de relatief brede bezels om het scherm. Vodafone laat in een reactie weten het voorval samen met Apple te onderzoeken. Er is nog geen concrete oorzaak gevonden en een woordvoerder van Apple Nederland wilde tegenover de OMT-redactie niet op dit voorval ingaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is zullen wij dit artikel bijwerken.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Coyote52

  Wat een sensatie;(

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Een demo model uit een winkel? En dan een nep lader? Lekker professioneel..

 • Profielfoto
  tomhhw

  Haha, waarschijnlijk een iPad 2 of iPad Air… Dat zijn de enige iPads die er verkrijgbaar zijn.:P

 • Profielfoto
  CorMac

  Er staat dat ze mogelijk een onofficiële lader gebruikt hebben, dus de kans bestaat dat ze wel een officiële gebruikten.

 • Profielfoto
  koen

  De brandweer wist het apparaat uiteindelijk uit te schakelen.

  En toen was het vuurtje geblust?:lol:

 • Profielfoto
  serum

  het is duidelijk een ipad 2..

 • Profielfoto
  tomc

  ja ipad 2 de de bezels rond het scherm zijn dikker dan de air.

 • Profielfoto
  Qapla

  Absurd dat de brandweer dit moest blussen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Inderdaad Sn0w0ns. Wat een sensatie verhaal weer.
  Ow raymon heeft het artikel gemaakt. Onze OTM telegraaf schrijver.

  En er stond NERGENS in het pand een brandblusser.
  De brandweer die toch wel tijd nodig heeft om er te komen.Heeft alle mensen geëvacueerd ?
  Das toch raar… geen brandmelder afgegaan, niemand die in die 10 min naar buiten ging…

  1 ipad kan dus een hele winkel vol met rook zorgen.(als het allemaal waar is…)
  Ik zeg : Terrorist ? koop een ipad….

 • Profielfoto
  ---

  Raymon, zoek een andere ambitie. Tekstjes schrijven is namelijk niet je sterkste punt.

  De brandweer wist het apparaat uiteindelijk uit te schakelen.

  ??

 • Profielfoto
  Arthur345

  Inderdaad Sn0w0ns. Wat een sensatie verhaal weer.
  Ow raymon heeft het artikel gemaakt. Onze OTM telegraaf schrijver.

  En er stond NERGENS in het pand een brandblusser.
  De brandweer die toch wel tijd nodig heeft om er te komen.Heeft alle mensen geëvacueerd ?
  Das toch raar… geen brandmelder afgegaan, niemand die in die 10 min naar buiten ging…

  1 ipad kan dus een hele winkel vol met rook zorgen.(als het allemaal waar is…)
  Ik zeg : Terrorist ? koop een ipad….

  Hoezo sensatie, hij beschrijft gewoon wat er is gebeurd? Dat de brandweer er aan te pas moest komen is niet zijn bedenksel

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik hoopte een filmpje met flinke actie te zien, val weer tegen:roll:

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Grappig toch weer… een negatief (?) verhaal over een Apple product en de fanboys beginnen al weer te blaten dat er een niet-officiele lader was, dat de brandweer niet profesioneel was etc.

  Helaas is een lithium brand niet te blussen doordat de chemische reactie zelf de oxidant levert. Dus zal er inderdaad een grote (giftige!) rookontwikkeling geweest zijn; logisch dat ontruiming dan nodig is.

  Apple verkoopt natuurlijk zo ongelofelijk veel devices met een lithium accu dat dit soort gevallen altijd zullen optreden. Jammer dat elk geval dan zo uitvergroot zal worden, miljoenen accu’s en dan enkele problemen… procentueel helemaal niets. Maar ja; het zal je broekzak maar wezen.

  En nogmaals over die on-officieele laders; mijn officieele iPad 2 lader ontplofte na enkele minuten uit de doos. Ik heb nog spijt dat ik er geen foto’s van heb. Wel genoeg getuigen in de betreffende college zaal van de TU Twente:-)

  Elke keer als ik mijn iPad oplaad ben ik toch wel huiverig.

 • Profielfoto
  1984

  Hot right now: iPad Air catches fire in retail store Ja ja, het ligt aan de lader en een Samsung die ook heet schijnt te worden moet je er natuurlijk wel bij vermelde.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Slim dat je er meteen een Samsung verhaal bijplakt, anders was dit een schot voor open doel voor de fans.:wink:

 • Profielfoto
  Haike

  Maar ja; het zal je broekzak maar wezen.

  Die broekzak is het probleem niet…. het been wat eronder zit wel…

 • Profielfoto
  Cees Jol

  @1984 denk je echt dat je met zulke berichten mensen kan overhalen geen ipad te kopen? Snap je dan niet dat met een verkeerde lader technisch gezien elke telefoon kan ontploffen, iemand eloktruceren, verbranden, etc?

 • Profielfoto
  1984

  The above photo shows a real iPhone charger (left) and a counterfeit (right); the two chargers are almost identical, down to the green dot. If you look closely, the genuine one says “Designed by Apple in California”, while the counterfeit has the puzzling text “Designed by California”. The counterfeit also removed the “Apple Japan” text below the plug. I\’ve seen another counterfeit that says “Designed by Abble” (not Apple). I assume the word “Apple” is removed for legal or trademark reasons, since the word “Apple” is often (but not always) missing from counterfeits. bron

  En dit verschil kan de dood als gevolg hebben.
  De Europese Commissie onderzoekt machtsmisbruik door Apple

 • Profielfoto
  iDuck

  Dus de brandweer heeft 5s de sluimerknop ingehouden?:-)
  Maar inderdaad zijn dit soort branden onomkeerbaar en kan je het beste hard wegrennen en je iPad naar buiten flikkeren.
  Trouwens gebruikt elke fabrikant van moderne elektronica dit soort accu’s en die gaan soms ook letterlijk in rook op. Ook de vorige generatie accu’s smolten soms letterlijk weg of werden zo groot als een ballon…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  iPad Smoke

 • Profielfoto
  maconly

  vodoofone

 • Profielfoto
  Trat

  Wat zal ik op mijn broodje doen? Chimpansee of Gorilla?

 • Profielfoto
  ro_me

  Volgens mij zuigt die Raymon gewoon alles uit zijn duim of zo! er staat in dat Australische artikel helemaal niets over een niet officiële lader. Waar haalt die gast zijn info vandaan? Heeft hij zelf met iemand van Vodafone gesproken? is hij op lokatie geweest?
  Iets lezen op internet en er volgens zelf wat mogelijk scenario’s bij verzinnen is prutwerk Raymon!

 • Profielfoto
  wouwout

  Raymon verzint de niet officiele lader erbij, want er moet op OMT natuurlijk een positieve Apple spin aan toegevoegd worden. Komisch. Dit blog wordt betaald door Apple, dat is wel duidelijk.

  Geef eens duidelijkheid over jullie onafhankelijkheid, OMT. Wat is jullie verhouding tot Apple? Krijgen jullie betaald, mag je review exemplaren houden, krijgen jullie werk (opdrachten) van Apple, hebben jullie aandelen enz.

 • Profielfoto
  The Redesigner
 • Profielfoto
  koen

  Als ik het goed lees wordt een onofficiele oplader alleen als mogelijkheid geopperd. Er staat volgens mij nergens dat dit daadwerkelijk de oorzaak was.

 • Profielfoto
  ocramarco

  The above photo shows a real iPhone charger (left) and a counterfeit (right); the two chargers are almost identical, down to the green dot. If you look closely, the genuine one says “Designed by Apple in California”, while the counterfeit has the puzzling text “Designed by California”. The counterfeit also removed the “Apple Japan” text below the plug. I\\\’ve seen another counterfeit that says “Designed by Abble” (not Apple). I assume the word “Apple” is removed for legal or trademark reasons, since the word “Apple” is often (but not always) missing from counterfeits. bron

  En dit verschil kan de dood als gevolg hebben.
  De Europese Commissie onderzoekt machtsmisbruik door Apple

  Wow die outputs zijn schokkend bij die namaak rommel. Dat het verkocht mag worden ..

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  De laat je idevice vlam vatten app

 • Profielfoto
  csteelooper

  (…)Dit blog wordt betaald door Apple, dat is wel duidelijk.

  Geef eens duidelijkheid over jullie onafhankelijkheid, OMT. Wat is jullie verhouding tot Apple? Krijgen jullie betaald, mag je review exemplaren houden, krijgen jullie werk (opdrachten) van Apple, hebben jullie aandelen enz.

  W00t!? Wat heeft “de onafhankelijkheid van OMT” te maken met de twijfelachtige kwaliteit van dit stuk, of zelfs met andere artikelen die worden geschreven door Raymon, of enige andere redacteur van deze site? OMT meldt ook vaak zat negatieve(re) berichten over Apple en vaak zijn het dan de fanboys (wat een k**twoord) die bij hoog en laag proberen er toch weer een positieve draai aan te geven… Volgens mij heb jij last van je Reality Distortion Field… Loop even weg bij je computer, ga afkoelen en bekijk daarna voor jezelf of je wel of niet terugkomt, maar val daar vooral geen anderen mee lastig…

  The above photo shows a real iPhone charger (left) and a counterfeit (right); the two chargers are almost identical, down to the green dot. If you look closely, the genuine one says “Designed by Apple in California”, while the counterfeit has the puzzling text “Designed by California”. The counterfeit also removed the “Apple Japan” text below the plug. I\\\\\\\’ve seen another counterfeit that says “Designed by Abble” (not Apple). I assume the word “Apple” is removed for legal or trademark reasons, since the word “Apple” is often (but not always) missing from counterfeits. bron

  En dit verschil kan de dood als gevolg hebben.
  De Europese Commissie onderzoekt machtsmisbruik door Apple

  Wow die outputs zijn schokkend bij die namaak rommel. Dat het verkocht mag worden ..

  Uhm… Wie zegt dat het verkocht mag worden? Dat het gebeurt, wil niet zeggen dat het mag… Ooit naar programma’s als “Fake Britain” (BBC1) gekeken? Nee? Zoek maar eens op. Echt een aanrader voor je, kennelijk.

 • Profielfoto
  Richard Struve

  Moet ik ook een vertegenwoordiger op bezoek krijgen?
  Toen ik net me iPhone 5 had is mijn oplader en snoer geschoeid
  Gelukkig rook ik iets en sloeg de groep uit
  Netjes nieuwe oplader gekregen probleem opgelost
  Alhoewel ik wel voorzichtiger ben want me lader wordt warm en ik ben zuinig op me kids

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Of in de Vodafone-winkel ook gebruik werd gemaakt van een onofficiële lader is niet bekend.

  Nee natuurlijk is dat niet bekend. Want dat zou betekenen dat als de lader nep is, deze winkel zijn spullen niet via de geijkte kanalen krijgt. Het zal dan ook wel een officiële lader zijn geweest gezien het strenge toezicht van Apple.

 • Profielfoto
  ro_me

  Als ik het goed lees wordt een onofficiele oplader alleen als mogelijkheid geopperd. Er staat volgens mij nergens dat dit daadwerkelijk de oorzaak was.

  Dat zeg ik, hij verzint er zelf wat scenario’s bij, gebaseerd op…….? Dus een flut verhaaltje!

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik vind het bashen van Raymon beneden alle peil. Denk eerst eens na hoe jij zo’n reactie op je stukje zou vinden voordat je iemand afzeikt.

 • Profielfoto
  sedikit

  Ik ben het eens met Marius1976, hoewel ik een gruwelijke hekel heb aan het woord “afzeiken” en “bashen”. Dat het nieuws meestal bestaat uit ditjes & datjes & kleine weetjes, overmatig nieuws over het financiële reilen en zeilen van Apple, het gezeur over patenten en het afgeven op Samsung en Microsoft: het zij zo, het is ook niet mìjn nieuws. Maar Raymon is slechts de boodschapper.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wat is er nuttig aan het vermelden dat het ook gebeurd is met een Galaxy S, Raymon? Haatzaaier van m’n voeten…

 • Profielfoto
  ---

  Ik ben het eens met Marius1976, hoewel ik een gruwelijke hekel heb aan het woord “afzeiken” en “bashen”. Dat het nieuws meestal bestaat uit ditjes & datjes & kleine weetjes, overmatig nieuws over het financiële reilen en zeilen van Apple, het gezeur over patenten en het afgeven op Samsung en Microsoft: het zij zo, het is ook niet mìjn nieuws. Maar Raymon is slechts de boodschapper.

  ‘Slechtst de boodschapper’? Hij plaatst toch al die ditjes en datjes? Hij kan er ook voor kiezen om dit niet te doen, of te kiezen voor een wat professionelere houding. Ja dit is een Apple site. Maar geen Telegraaf.

 • Profielfoto
  bartje

  Martijn. En jij kiest het om te lezen.

 • Profielfoto
  NeXT

  Hij kan er ook voor kiezen om dit niet te doen, of te kiezen voor een wat professionelere houding. .

  Ik zou je geld terugvragen! Oh nee wacht…

 • Profielfoto
  Marius1976

  Kritisch zijn is prima, je mening over het onderwerp geven ook, en op een normale, fatsoenlijke manier aangeven dat de kwaliteit van het stuk je tegenvalt. Allemaal prima. Maar sommigen vinden het nodig om op Raymon zelf in te gaan hakken, en dat is waar ik mij echt aan stoor. Als men hier inderdaad hogere kwaliteit van artikelen/onderwerpen wenst, dat je dat niet voor elkaar krijgt door degene die de artikelen schrijft zo te bejegenen.

 • Profielfoto
  dinck

  Nou ja, volgens mij kan Raymon het bij enkelen nooit goed doen! Als hij niet had geschreven dat het onbekend is of er sprake was van een onofficiële lader dan zou het hier gewemeld hebben van de suggesties dat er vast wel een onofficiële lader in het spel zou zijn.

  Voor somigen kan Apple gewoon niets fout doen…