Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2013

iPad onverwacht populair in China

Afgelopen kwartaal werden in China meer dan 4 miljoen tablets verkocht. Bij de verkoop van tablets in dat land wordt vaak gedacht aan goedkope, lokale merken die specifiek op de Chinese markt gericht zijn. Uit cijfers van Analysys, die opgepikt werden door DigiTimes, blijkt de iPad echter verrassend populair.

Volgens de statistieken van Analysys International heeft Apple’s iPad een dominant marktaandeel van 51.7% in China, op flinke afstand volgt Samsung met 13.0%. Lenovo, de grootste Chinese fabrikant van computers, heeft een aandeel van slechts 9.1% op de tablet-markt in zijn thuisland. China kan op veel aandacht van Apple rekenen, zo was de iPad Air als eerste iPad ooit bij de verkoopstart ook meteen in China te koop.

De iPad Air was de eerste iPad die vanaf dag één in China verkrijgbaar was.

De cijfers over het derde kwartaal bevatten nog niet de verkoop van de iPad Air, dit nieuwe model zal waarschijnlijk verder bijdragen aan een vergroting van het marktaandeel in het Aziatische land. Analysys becijferde dat in het afgelopen kwartaal 4,3 miljoen tablets in China verkocht werden, een stijging van 21,7% tegenover vorig kwartaal en maar liefst 67,2% meer dan in 2012. Eerder dit jaar werd Tim Cook al gespot toen hij in onderhandeling was met de topman van China Mobile, een grote telecomprovider in China. Ondertussen verrees in Beijing de grootste Apple Store van Azië. Naar schatting is China één van de grootste groeimarkten voor Apple, de cijfers zullen door Tim Cook en zijn gevolg in Cupertino dan ook met blijdschap ontvangen worden.

Reageer op artikel:
iPad onverwacht populair in China
Sluiten