Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 5 november 2013

iPad mini, iPad Air… iPad Pro?

Apple koos ervoor om de vijfde generatie iPad de iPad Air te noemen. Dit na vorig jaar al met een iPad mini uit te brengen. Met een schuin oog kijkend naar de MacBook-divise lijken de overeenkomsten in naamgeving niet toevallig. Zou de iPad-familie dan misschien pas compleet zijn als er, net als bij de MacBook, ook een iPad Pro uitkomt? In China denken ze van wel.

De website PadNews zegt uit bronnen vernomen te hebben dat er op dit moment bij fabrikant Foxconn tests gedaan worden met de productie van een groter formaat iPad. Dit model zou volgend jaar lente op de markt komen en krijgt dan een 11,4 of 12,9 inch-scherm, aldus de PadNews.

Geruchten over een grote iPad gaan al langer. In mei van dit jaar berichtten we over het Koreaanse ETnews dat een op handen zijnde ‘iPad Maxi’ voorspelde. Ook toen werd een 12,9 inch-schermgrootte en een uitrol in de lente van 2014 genoemd. Tegelijkertijd werd onlangs nog beweerd dat Apple de mogelijkheden test van iPad-covers met ingebouwd toetsenbord, een functie die met name professionele gebruikers aan zal spreken.

Met de uitkomst van de iPad Air, voorzien van een razendsnelle A7-processor heeft Apple al laten zien dat tablets nog lang niet aan de limiet van hun kunnen zitten. De 64-bit dualcore-chip is qua snelheid al te vergelijken met een MacBook Pro uit 2008 of een MacBook Air uit 2010. Er gaan echter al langer geruchten dat Apple werkt aan een eigen quadcore-processor. Zo’n opgevoerde A7-chip zou van een groot formaat iPad pas echt een krachtpatser maken.

Wat er ook gaat gebeuren, over één ding kunnen we het nu waarschijnlijk al eens zijn; ‘iPad Pro’ klinkt nu al beter dan ‘iPad Maxi’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mini, iPad Air… iPad Pro?
Sluiten