Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 november 2013

GTA op iOS weer stapje verder met San Andreas

Gamebouwer Rockstar heeft jaren terug al een lucratief platform gevonden in iOS om oude spellen een tweede leven te geven. In 2010 werd bescheiden begonnen met GTA Chinatown Wars, een jaar later kwam GTA III uit en weer een jaar later was het de beurt aan GTA Vice City. Ook dit jaar wil Rockstar afsluiten met de heruitgave van een GTA-klassieker.

Nu is het de beurt aan het alom geliefde GTA San Andreas, een spel dat razendpopulair was op de PlayStation 2. Het volledige spel is binnenkort te spelen op je iPhone, iPad of iPod touch, inclusief de steden San Fierro (San Francisco) Los Santos (Los Angeles) en Las Venturas (Las Vegas) en de gebieden ertussen, maar Rockstart belooft dat het spel er op iOS mooier uit zal zien, makkelijker te spelen zal zijn en ondersteuning biedt voor de laatste iOS 7-functies.

San Andreas was het eerste spel in de GTA-reeks waarin de speelwereld niet uit één stad maar uit een staat met meerdere stede, dorpen en natuurgebieden bestond. Ook kon er in San Andreas voor het eerst gevlogen worden tussen verschillende vliegvelden.

De grafische elementen van GTA San Andreas zijn voor de iOS-versie opnieuw opgebouwd. Schaduwen zien er realistischer uit en er je kunt verder kijken dan destijds bij de oorspronkelijke uitkomst van het spel. Ook zijn figuren en auto’s gedetailleerder opgebouwd en is het kleurenpallet uitgebreid. Voor het eerst zal GTA ook te spelen zijn met fysieke knoppen en joysticks. San Andreas ondersteunt namelijk de hardware gamepad-functie in iOS 7.

Wanneer GTA San Andreas precies op de markt komt wil Rockstar nog niet zeggen. Vooralsnog houdt de gamebouwer het op december. Waarschijnlijk zal het spel, net als zijn voorgangers € 4,49 gaan kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GTA op iOS weer stapje verder met San Andreas
Sluiten