Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 november 2013

Geld verdienen doe je op iOS, niet op Android

Android mag iOS dan allang voorbij gestreefd zijn in marktaandeel, in opbrengsten blijft het platform nog ver achter. Uit nieuw onderzoek blijkt dat iOS-apps meer reclameinkomsten, meer betaalde downloads en meer in-app aankoopen hebben dan Android-apps.

Business Insider vergeleek inkomsten tussen iOS- en Android-apps. Daarbij is naar verschillende manieren van geldverdienen gekeken. Bij reclame-inkomsten ontlopen de twee elkaar niet veel: voor elke dollar op iOS wordt 77 cent op Android verdiend. De kloof wordt groter bij het daadwerkelijke kopen van apps en in-app aankopen. Daarbij haalt een Android app 43 cent binnen voor elke dollar op iOS.

Volgens Business Insider kan generiek gesteld worden dat voor elke dollar die een Android-ontwikkelaar met zijn app(s) verdient, een iOS-ontwikkelaar er meer dan vijf binnenharkt. Het gaat hierbij om de totale opbrengst van een app. Het feit dat Android-apps in (veel) grotere hoeveelheden gedownload worden zit dus al in deze cijfers verdisconteerd.

Voor welk platform zou jij gaan ontwikkelen?

Reageer op artikel:
Geld verdienen doe je op iOS, niet op Android
Sluiten