Gehoorapparaat voor iPhone is ’s werelds duurste appcessory

5 reacties

Gehoorapparaten zijn de afgelopen jaren niet alleen veel kleiner geworden, ze zijn ook slimmer dan ooit. Zo kun je ze tegenwoordig koppelen aan je smartphone om zo handsfree te bellen of bijvoorbeeld muziek te luisteren. Daarvoor was tot nu toe echter wel een onhandig en duur apparaatje nodig dat de verbinding tussen telefoon en gehoorapparaat legde.

Het Deense merk GN ReSound komt nu met het eerste gehoorapparaat dat direct in contact staat met je iPhone, zonder tussenkomst van dure kastjes. De LiNX is een module waar Bluetooth 4.0 in is ingebouwd. Daarmee wordt contact gemaakt met de iPhone. Via een bijhorende app kun je de module(s) bedienen. De prijs van deze appcessory? Ongeveer 3000 dollar, per stuk welteverstaan.

De LiNX is het eerste gehoorapparaat dat direct met een smartphone verbonden kan worden. Het is daarmee ook de eerste in zijn klasse die het predicaat ‘made for iPod & iPhone’ mag dragen. Toch zal GN ReSound niet lang de enige blijven die dit predikaat op zijn gehoorapparaten kan plakken. Naar verluidt zijn concurrenten Starkey, Smørum en William Demant ook bezig met smartphone-compatible gehoorapparaten.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Willem-Jan

  Je kan toch al langer boortoestellen koppelen via Bluetooth? Via instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid – Gehoorapparaten ….

 • Profielfoto
  TomBD

  @Willem-Jan: Dat is alleen om de ‘background noise’ te verminderen. En in mijn geval helpt die optie trouwens erg goed. Je merkt namelijk dat tijdens het bellen minder last van (licht) gekraak wordt ondervonden. Dat belt een stuk prettiger.:P

  Ik ben overigens geen drager van normale hoortoestellen zoals die van ReSound, maar heb een Baha (Bone Anchored Hearing Aid). Die werkt via botgeleiding en dus anders dan die reguliere apparaatjes. Maar goed… De fabrikant van mijn Baha heeft overigens onlangs een nieuw toestel aangekondigd met 2,4 GHz wireless technologies, dus zij zijn ook al helemaal bij! ^^

 • Profielfoto
  NeXT

  Verschrikkelijk stuk tekst waar naar verwezen wordt. Een en al witregels.

 • Profielfoto
  ckafe

  Ik gebruik bij mijn hoortoestellen van het merk Oticon, waarnaar verwezen wordt in het artikel, een zogenoemde ‘Streamer’. Die maakt contact met mijn iPhone om muziek te luisteren of handsfree te bellen. Deze streamer is op zich een onhandig ding dat je om je nek draagt en slechts enkele uren werkt voordat je hem weer moet opladen. De nieuwe vinding lijkt me bijzonder handig, maar met het nieuwe vergoedingsbeleid op het gebied van hoortoestellen vermoed ik dat er in Nederland weinig gebruik van zal worden gemaakt.

 • Profielfoto
  ariethemaniak

  Ben overigens wel benieuwd wat het toevoegen van bluetooth voor gevolgen heeft van de batterijduur van het gehoorapparaat? Ik dacht dat dit een van de belangrijkste redenen was dat men hiervoor nog steeds een apart kastje gebruikte?