Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 november 2013

Gehoorapparaat voor iPhone is ’s werelds duurste appcessory

Gehoorapparaten zijn de afgelopen jaren niet alleen veel kleiner geworden, ze zijn ook slimmer dan ooit. Zo kun je ze tegenwoordig koppelen aan je smartphone om zo handsfree te bellen of bijvoorbeeld muziek te luisteren. Daarvoor was tot nu toe echter wel een onhandig en duur apparaatje nodig dat de verbinding tussen telefoon en gehoorapparaat legde.

Het Deense merk GN ReSound komt nu met het eerste gehoorapparaat dat direct in contact staat met je iPhone, zonder tussenkomst van dure kastjes. De LiNX is een module waar Bluetooth 4.0 in is ingebouwd. Daarmee wordt contact gemaakt met de iPhone. Via een bijhorende app kun je de module(s) bedienen. De prijs van deze appcessory? Ongeveer 3000 dollar, per stuk welteverstaan.

De LiNX is het eerste gehoorapparaat dat direct met een smartphone verbonden kan worden. Het is daarmee ook de eerste in zijn klasse die het predicaat ‘made for iPod & iPhone’ mag dragen. Toch zal GN ReSound niet lang de enige blijven die dit predikaat op zijn gehoorapparaten kan plakken. Naar verluidt zijn concurrenten Starkey, Smørum en William Demant ook bezig met smartphone-compatible gehoorapparaten.

Reageer op artikel:
Gehoorapparaat voor iPhone is ’s werelds duurste appcessory
Sluiten