Maarten
Maarten Nieuws 25 november 2013

Geen intocht voor Piet in de App Store

Een niet begrepen traditie, of puur racisme? De ‘pietendiscussie’ is anno 2013 heviger dan ooit. Wie vandaag luisterde naar Goedemorgen Nederland op Radio 1, heeft kunnen opmerken dat zelfs Apple zich heeft uitgesproken over de trouwe hulp van Sinterklaas.

De producers van “De Club van Sinterklaas” hebben een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is digitaal met Sint en Piet op de foto te gaan. Helaas zag Apple het feestelijke karakter van de app niet in en heeft deze na indiening in de App Store geweigerd met het stempel “aanstootgevend”.

Mike Steenvoorden van The Content Farm, reageerde vanmorgen in het eerder genoemde radioprogramma op de afwijzing van de app. Geheel verrast door de actie van Apple was hij niet:

Aan de ene kant kan ik me het voorstellen. Aangezien de commissie namelijk bestaat uit Amerikanen die dit beoordelen en niet Nederlanders. Dat er wat apart gekeken wordt naar de traditie die wij kennen in Nederland; dan is dit wat lastiger uitleggen. Wat dat betreft ben ik niet verbaasd.

Apple staat bekend om het strenge toelatingsbeleid van apps in de App Store. De consistentie van dit beleid laat echter te wensen over. Een behoorlijk aantal Sinterklaas apps, waaronder de officiële De Club van Sinterklaas app, zijn gewoon te downloaden. Steenvoorden geeft aan niet direct actie te hebben ondernomen tegen het besluit.

Luister het fragment hieronder terug:

[jwplayer player=”2″ mediaid=”2627080″]

 

 

 

Reageer op artikel:
Geen intocht voor Piet in de App Store
Sluiten