Redactie
Redactie Nieuws 30 november 2013

Gameweekend: Plague inc. en Metro: Last Light

Ieder weekend bespreken we op OMT twee games voor iOS of OS X. Deze week zowel een game voor iOS als voor OS X. Hou je van tactieken bedenken en de wereld overnemen of juist redden? Dan zijn de games Plague inc. (iOS) en Metro: Last Light (OS X) iets voor jou.

Zowel Plague inc. als Metro: Last Light zijn niet nagelnieuw. Plague inc. werd vorig jaar uitgebracht en kreeg lovende kritiek. Een grote uitbreiding die de game recent gekregen heeft, maakt deze de moeite van het herontdekken waard. Metro: Last Light kwam in mei al naar PC, Xbox en PS3 en is inmiddels ook in de Mac App Store te downloaden.

Plague inc. (iOS)
Ndemic Creations draait de gebruikelijke goed/slecht rollen om in de game Plague inc. Als virus, fungus of biochemisch wapen is het aan jou de taak de volledige wereldbevolking uit te roeien.

Infecteer de wereld met een virus in Plague Inc.

In de game zijn standaard zeven plagen beschikbaar. Het spel begint altijd met één plaag, als deze succesvol is wordt de volgende plaag vrijgegeven. De speler verzamelt tijdens het spelen DNA-punten waarmee een plaag gemuteerd kan worden. De mutaties kunnen de infectiesnelheid, verspreidingssnelheid of dodelijkheid van een plaag verbeteren. Tact in deze keuzes is vereist om de wereld over te kunnen nemen.

De speler heeft de keuze uit vele typen plagen.

De ontwikkelaars van het spel zitten niet stil, deze week heeft Plague Inc. een uitbreidingspakket gekregen waarmee naast traditionele ziektes ook een financiële crisis of vulkaanuitbarstingen kunnen worden ingezet. Doorgewinterde spelers van de game zullen hiermee nieuwe mogelijkheden ontdekken om nóg meer kwaad op de wereld los te laten.

Metro: Last Light
De gemiddelde Mac heeft tegenwoordig meer dan genoeg grafische kracht om een Xbox 360 of Playstation 3 weg te blazen. Metro: Last Light is een first-person shooter die geschikt is voor iedereen die serieus gamen op de Mac wil ontdekken. De game speelt zicht af in het ondergrondse metrostelsel van Moskou dat verwoest is door een nucleaire oorlog.

Met hoofdpersoon Artyom op missie door de metrogangen en de verwoeste bovengrondse wereld.

Hoofdpersoon Artyom die lid is van The Order krijgt de opdracht om een ‘Dark One’, een gemuteerd wezen dat bovengronds leeft, te doden. Intussen dreigt er ondergronds ook een oorlog tussen de verschillende groepen: De Nazi’s, Communisten en The Order. Terwijl Artyom zich een weg baant, zorgen onverwachte gebeurtenissen voor de nodige spanning.

Gasmaskers zijn essentieel tijdens bovengrondse missies.

Ondanks dat de game een shooter is, kan er ook gekozen worden om tegenstanders op een meer tactische manier om te brengen. Ondergronds is het donker, dus is het geen probleem om op een tegenstander af te sluipen en het werk met een mes te doen. Tegenstanders kunnen ondergronds gemuteerde ratten zijn, maar ook groepen menselijke soldaten.

Het begint met schietles.

De verhaallijn is in Metro: Last Light erg dominant aanwezig, afwijken kan bijna niet. Dit is deels een gevolg van de beperking van ondergrondse gangen, maar ook de keuze van de ontwikkelaar om de speler in het begin aan de hand mee te nemen en te laten wennen aan de game. Mede door de mooie graphics, het krachtige verhaal en de bijzondere spelwereld is Metro: Last Light erg geschikt voor de beginnende Mac-gamer, maar kan het zich toch meten met grote titels als BioShock en Half Life.

Downloaden en spelen

Deze rubriek is in pilotfase. Heb je een mening of tips? Laat deze in een reactie achter of e-mail redactie (at) onemorething.nl

^ Door: Maarten (Plague Inc.) en Raymon (Eindredactie + Metro: Last Light).

Reageer op artikel:
Gameweekend: Plague inc. en Metro: Last Light
Sluiten