Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 november 2013

Gameweekend: Clumsy Ninja en Hatch

Ieder weekend bespreken we op OMT twee games voor iOS of OS X, deze week bekijken we twee langverwachte iOS-games. Zowel Clumsy Ninja als Hatch zouden in het najaar van 2012 uitkomen, maar lieten op zich wachten tot eind 2013. Was het het wachten waard?

Zowel Hatch als Clumsy Ninja toveren een heus wezen op je iPhone, de een is een virtueel huisdiertje van het ras ‘Fugu’ en de ander een onhandige Ninja. Beiden hebben aandacht nodig, de Ninja moet minder onhandig worden en de Fugu heeft vooral liefde, eten en een goed baasje nodig. Ook de Ninja kan echter een aai over de bol waarderen.

Clumsy Ninja
Tijdens de presentatie van de iPod 5G in september van 2012 gaf ontwikkelaar NaturalMotion al een korte demo van deze game over een onhandige ninja. De ninja beweegt erg natuurlijk en de verschillende ledematen reageren behoorlijk menselijk. NaturalMotion maakt zijn naam in deze game zonder meer waar. Hoewel het vermakelijk is om je ninja heen en weer te gooien en te porren, bestaat het spel uit meer dan dat.

Clumsy Ninja in training.

De speler is geacht zijn ninja op verschillende manieren te trainen. Dit kan onder andere door het springen op een trampoline, het stukslaan van meloenen en op allerhande objecten klimmen. Zo wordt de ninja steeds een beetje minder clumsy. Er zijn meer dan genoeg levels en de oefeningen zijn niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk.

Hatch pet
Hatch noemt zich een nieuw soort huisdier voor de iPhone-generatie. De 90’s kids herinneren zich ongetwijfeld de Tamagotchi nog, hiermee zijn wat raakvlakken. Het diertje in de game heet Fugu, bij het opstarten kan gekozen worden uit verschillende kleuren Fugu. De omgeving van het dier is mooi gemaakt, de game kent verschil tussen dag en nacht en de omgeving past zich hierop aan. Ook wordt het Parallax-effect van iOS 7 gebruikt.

Fugu-beestje ‘Grey’ in zijn natuurlijk iOS-habitat.

Aaien, eten geven, accessoires kopen en het opruimen van ontlasting zijn de belangrijkste dagtaken. Het diertje toont waardering door geluidjes te maken, te zwaaien, likken en er verschijnen regelmatig hartjes op het scherm. De interactie voelt niet gescript, maar is ook niet erg snel. Het spel bestaat uit weinig meer dan het onderhouden van je diertje, de paar grappige elementen zijn in het begin leuk, maar kunnen gaan vervelen.

Spelen: Clumsy Ninja of Hatch?
Een uurtje over dit weekend? Dan raden wij Clumsy Ninja aan. Het spel is gratis (freemium) en biedt meer vermaak dan het Fugu-beestje in Hatch waar € 1.79 voor betaald moet worden. Ondanks het freemium-model is Clumsy Ninja ook zonder extra’s te kopen prima speelbaar en ook daarom een aanrader.

Deze rubriek is in pilotfase. Heb je een mening of tips? Laat deze in een reactie achter of e-mail redactie (at) onemorething.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: Clumsy Ninja en Hatch
Sluiten