Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 24 november 2013
Leestijd: 1 minuut

Flower Power: alle geeks groene vingers

In januari schreven we er al over en donderdag lieten we ‘m zien in OMT LIVE: de Parrot Flower Power. Een van Bluetooth Low Energy voorzien plastic stronkje dat je naast een plant in de aarde van de bloempot prikt. Een handig internet-of-things-achtig hulpje van de makers van de AR.Drone.

De Flower Power is voorzien van een AAA-batterij en vier sensoren die licht, water, mest en temperatuur meten. Het stronkje praat via Bluetooth met je iPhone en met behulp van een gratis app, die dezelfde naam draagt, krijg je inzage in de gesteldheid van je geliefkoosde stukje natuur. Om te weten wat goed is voor de plant, kun je in de app je plant kiezen uit een database van 6.000 bloemen en planten.

Het vinden van de juiste plant is nog wel even zoeken. De app is weliswaar Nederlandstalig, maar de database bevat alleen Engelstalige inhoud en de officiële Latijnse namen. Heb je eenmaal de juiste plant te pakken, dan is het een kwestie van het braaf opvolgen van de adviezen en push notificaties die de app je geeft. Flower Power geeft nog net niet zelf water. In de app kun je instellen van hoe laat tot hoe laat je genotificeerd wenst te worden, zodat je ‘s nachts niet wakker wordt gehouden door een zeurende plant.

De Parrot Flower Power is verpakt in een eigen bloempotje

De Parrot Flower Power is voor € 49,- en in drie kleuren verkrijgbaar in de online winkel van Parrot. Daarnaast kun je hem in Nederland vinden bij Mediamarkt en Saturn en in België bij FNAC en Saturn. Mede met dank aan de originele verpakking is het een leuke tip voor de feestdagen.

Bekijk de Flower Power in OMT LIVE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Flower Power: alle geeks groene vingers
Sluiten