Flower Power: alle geeks groene vingers

10 reacties

In januari schreven we er al over en donderdag lieten we ‘m zien in OMT LIVE: de Parrot Flower Power. Een van Bluetooth Low Energy voorzien plastic stronkje dat je naast een plant in de aarde van de bloempot prikt. Een handig internet-of-things-achtig hulpje van de makers van de AR.Drone.

De Flower Power is voorzien van een AAA-batterij en vier sensoren die licht, water, mest en temperatuur meten. Het stronkje praat via Bluetooth met je iPhone en met behulp van een gratis app, die dezelfde naam draagt, krijg je inzage in de gesteldheid van je geliefkoosde stukje natuur. Om te weten wat goed is voor de plant, kun je in de app je plant kiezen uit een database van 6.000 bloemen en planten.

Het vinden van de juiste plant is nog wel even zoeken. De app is weliswaar Nederlandstalig, maar de database bevat alleen Engelstalige inhoud en de officiële Latijnse namen. Heb je eenmaal de juiste plant te pakken, dan is het een kwestie van het braaf opvolgen van de adviezen en push notificaties die de app je geeft. Flower Power geeft nog net niet zelf water. In de app kun je instellen van hoe laat tot hoe laat je genotificeerd wenst te worden, zodat je ’s nachts niet wakker wordt gehouden door een zeurende plant.

flower-power
De Parrot Flower Power is verpakt in een eigen bloempotje

De Parrot Flower Power is voor € 49,- en in drie kleuren verkrijgbaar in de online winkel van Parrot. Daarnaast kun je hem in Nederland vinden bij Mediamarkt en Saturn en in België bij FNAC en Saturn. Mede met dank aan de originele verpakking is het een leuke tip voor de feestdagen.

Bekijk de Flower Power in OMT LIVE
Bekijk de Flower Power in OMT LIVE

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Лукас

  De enige Flower Power die ik in huis had:

 • Profielfoto
  BettyBoo

  ’n Nieuwe plant is goedkoper….:razz:

 • Profielfoto
  janau

  Ik heb bij Flower Power een iets andere associatie. Zal wel aan mijn leeftijd liggen.:-)

 • Profielfoto
  Janjans

  Staat het plantje van de Vlaamse parrot er ook in?

  Je weet wel:

  “Dit is een lied over een plant
  Een groene plant, een mooie plant
  Een welriekende plant, een grote, een sterke
  Ja, een nuttige plant”

 • Profielfoto
  Лукас

  Nederwiedewiedewiet.

 • Profielfoto
  R1039

  Besteld via wehkamp, eens kijken of het wat is!

 • Profielfoto
  marcdevos

  Wat als je nu niet wat voor plant hebt herkend hij dat zelf ???

 • Profielfoto
  Verwijder

  Wat zeg je?

  Als de plant te groot wordt dan staat hij in de schaduw en meet hij het licht niet meer goed. Kan hij ook ongedierte herkennen? Ik zie de bladluizen altijd te laat want die zijn precies dezelfde kleur groen als de sla.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  ’s nachts wakker gehouden worden door een zeurende plant.’
  Schitterend!
  :)

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Sja, dit wordt dus pas interessant als het 4,99 kost…