Clumsy Ninja sluipt Singapore App Store in

17 reacties

Het is al meer dan een jaar geleden dat het softwarebedrijf NaturalMotion Clumsy Ninja demonstreerde op Apple’s Media Event. Om te laten zien hoe snel de nieuwe iPod touch wel niet was werd een vroege versie van het uiterst interactieve spelletje getoond aan een adorerend publiek. Zowel in de zaal als online leek iedereen gek te zijn op het onhandige mannetje, dat natuurlijk reageerde op alles wat je met ‘m deed.

Rond de feestdagen zou Clumsy Ninja in de App Store verschijnen. Kerstmis 2012 kwam en ging maar de gamebouwer hulde zich in stilzwijgen over de uitkomst van Clumsy Ninja. Nu, meer dan een jaar na de eerste demo is het spel echter toch verschenen, maar geheel in Ninja-stijl lijkt bijna niemand het gemerkt te hebben. Vooralsnog is Clumsy Ninja ook alleen alleen in de Singapore App Store verkrijgbaar.

Vooralsnog is het een groot raadsel waarom het zoveel langer moest duren voordat Clumsy Ninja klaar was voor de App Store en waarom het nu nog steeds niet wereldwijd beschikbaar is. NaturalMotion hult zich in stilzwijgen. Op de site van de gamebouwer staat het spelletje niet genoemd. Ook is er niet over gecommuniceerd naar de pers.

Om er achter te komen of het spelletje het wachten waard was moeten we nog even, inderdaad, wachten tot het ook in de Nederlandse App Store verschijnt. De Singaporeanen die al wel kennis hebben gemaakt met Clumsy Ninja lijken in ieder geval erg over ‘m te spreken. Het spel krijgt gemiddeld 4,5 sterren.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Sciron

  Grappig! In een jaar kan je veel ontwikkelen. Hoop dit op een nog betere versie voor NL

 • Profielfoto
  Mark18

  Beetje oud nieuws dit.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ben benieuwd naar de app, ik denk dat dit wel eens een nieuwe succesformule kan zijn naast Angry Birds Go deze kerstdagen.

  Beetje oud nieuws dit.

  Houd je mond dan.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Leuk! Mijn kids zijn Clumsy Ninja nog niet vergeten, de demo van vorig jaar maakte diepe indruk…

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Lijkt me een best wel leuke game!:D

 • Profielfoto
  Needler

  Lijkt me een erg leuk ‘spel’. Het is de next-gen Tamagotchi. Hopelijk binnen 24 uur in alle App Stores te vinden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een soort variatie op Talking Tom e.d. toch?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Een soort variatie op Talking Tom e.d. toch?

  De term ‘variatie’ doet dit totaal geen eer aan denk ik. Talking Tom is echt gewoon iets supersimpels met allemaal losse animaties die prerendered zijn.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Hilarisch spel!

 • Profielfoto
  MvdM

  Beetje oud nieuws dit.

  Misschien wel oud, maar niet zo bekend! Het is dat ik er laatst op gegoogled heb, maar anders wist ik het ook niet. Het heeft niet op de frontpage van MacRumors gestaan ofzo.

  Hij staat nu ook in de US App store!

  Dat is goed nieuws!

  Ik moet alleen wel zeggen dat toen ik de demo zag op de keynote ik het leuker vond dat de YouTube video’s die er nu van verschijnen.
  Ik hoop ook dat het spel in de verdere levels ook leuk en speelbaar blijft. Dat valt bij sommige spelen nog weleens tegen.
  Jammer dat het een gratis app is geworden met in app aankopen.

 • Profielfoto
  joram

  Ik hoop dat hij ook (snel) in de NL App Store te vinden is:)

 • Profielfoto
  Hijomalind

  Hij staat nu ook in de US App store!

  Ik denk dat je de App Store van Singapore voor hebt, want ik kan hem nergens vinden met mijn amerikaans account.

 • Profielfoto
  Cees Jol

  Weet iemand hoeveel deze app kost? Of is/wordt ie gratis?

 • Profielfoto
  MvdM

  Weet iemand hoeveel deze app kost? Of is/wordt ie gratis?

  Gratis, zoals ik hierboven al zei. met in App purchases. Kijk ook even in die link hierboven. Zijn Singapore dollars.
  Het feit dat de app gratis is baart mij zorgen.
  De developers weten dat dit een populaire app gaat worden en hadden de app makkelijk voor €2,95 of €4.95 kunnen verkopen. Ze willen nu diezelfde inkomsten natuurlijk niet mislopen en ze uit de in app aankopen halen. Dan vraag ik me af of het spel goed speelbaar is zonder de in app aankopen.
  Als ik kijk naar wat je zoal kunt kopen staat er ook een hele dure bij. De ‘cart of gems’. Die kost S$25,98 en dat is maar liefst €15,49.
  Trouwens, de opgeheven hand in het eerste plaatje en de stand van de handjes en beentjes in het tweede plaatje doen mij ergens aan denken.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Als je niets betaald, dan ben je vrij lang bezig om door de levels heen te komen. Veel items hebben een regeneration nodig van een aantal minuten.

  Soms moet je daar op wachten.
  Lang verhaal.

  Maar goed, als je het af en toe speelt, dan kom je uiteindelijk wel verder. Zitten grappige bewegingen bij.

 • Profielfoto
  tomhhw

  Ik heb hem nu op mijn iPad staan. Het leek me vanaf de presentatie al een grappig spel en heb hem nu met een nieuw account op mijn iPad. Alles voor Clumsy Ninja:)

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Clumsy Ninja nu in de nederlandse itms. En gratis.