Casual Friday: een waarschuwing voor smartphone gebruikers

Jan David Hanrath op 22 november 2013 8 reacties Laatste door Roko

Een Casual Friday met een boodschap: de iPhone kan leiden tot lemming-achtig gedrag. Een kort animatiefilmpje gemaakt door het bedrijf Big Lazy Robot VFX, waarvan ze zelf zeggen dat we het vooral niet te serieus moeten nemen. Voel je dus niet aangevallen. De makers herkennen zichzelf er ook een beetje in.

Tip: Aaron Koster

Jan David Hanrath is mede-oprichter van One More Thing en daarnaast als architect gespecialiseerd in de bouw van bibliotheken. Je vindt hem op Twitter en Linkedin. Lees meer artikelen van Jan David.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

pvbezel op 22 november 2013

tja

Profielfoto

Chefkuh95 op 22 november 2013

Vind t wel leuk gedaan eigenlijk

Profielfoto

Dydefox op 22 november 2013

Ik heb er toch wel hartelijk om moeten lachen, ben alleen benieuwd naar de achterliggende reden: wie was die grote robot met dat logo op zijn rug? Het bracht bij mij associaties met Big Brother en de uitwerking van Kierkegaard en Freud theorieen over afhankelijkheden en de hang naar compenserende, levenloze objecten.
En natuurlijk te weinig tieten, dus geen topfilm.

Profielfoto

Chefkuh95 op 22 november 2013

Hahaha ik vind die reacties mooier dan t filmpje zelf:)

Profielfoto

FilX op 22 november 2013

@ Dydefox

Ik denk dat de grote grijze robot meneer iDiot zelf was (zie logo op zijn rug). Het werd tijd om het volgende model te gaan slijten aan het volk, dus werd de oude versie even ‘ongedaan gemaakt’. De afhankelijkheid is inmiddels een feit, dus iedereen gaat weer in de rij voor nummer 5. Zo bruut gaat het in de praktijk natuurlijk niet, maar ik kan mijn iPhone 3GS, die het nog prima doet, niet meer updaten, dus kan er steeds minder mee en sterft zo een langzame dood. Dan blijven er nog maar twee opties over:
– geen iPhone
– nieuwe iPhone

Profielfoto

essiw op 22 november 2013

^inderdaad:)

Profielfoto

Sosumi op 22 november 2013

Zo gaat het toch met alles wat er op elektronica en software gebied wordt uitgebracht updates voor ouder apparaten worden op de langebaan geschoven of helemaal niet meer ondersteunt en wil je met de meute meelopen dan krijg je deze robot achtige situaties.

Profielfoto

Roko op 22 november 2013

Heel herkenbaar en heel mooi geanimeerd

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?