Casual Friday: een waarschuwing voor smartphone gebruikers

8 reacties

Een Casual Friday met een boodschap: de iPhone kan leiden tot lemming-achtig gedrag. Een kort animatiefilmpje gemaakt door het bedrijf Big Lazy Robot VFX, waarvan ze zelf zeggen dat we het vooral niet te serieus moeten nemen. Voel je dus niet aangevallen. De makers herkennen zichzelf er ook een beetje in.

Tip: Aaron Koster

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  pvbezel

  tja

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Vind t wel leuk gedaan eigenlijk

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik heb er toch wel hartelijk om moeten lachen, ben alleen benieuwd naar de achterliggende reden: wie was die grote robot met dat logo op zijn rug? Het bracht bij mij associaties met Big Brother en de uitwerking van Kierkegaard en Freud theorieen over afhankelijkheden en de hang naar compenserende, levenloze objecten.
  En natuurlijk te weinig tieten, dus geen topfilm.

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Hahaha ik vind die reacties mooier dan t filmpje zelf:)

 • Profielfoto
  FilX

  @ Dydefox

  Ik denk dat de grote grijze robot meneer iDiot zelf was (zie logo op zijn rug). Het werd tijd om het volgende model te gaan slijten aan het volk, dus werd de oude versie even ‘ongedaan gemaakt’. De afhankelijkheid is inmiddels een feit, dus iedereen gaat weer in de rij voor nummer 5. Zo bruut gaat het in de praktijk natuurlijk niet, maar ik kan mijn iPhone 3GS, die het nog prima doet, niet meer updaten, dus kan er steeds minder mee en sterft zo een langzame dood. Dan blijven er nog maar twee opties over:
  – geen iPhone
  – nieuwe iPhone

 • Profielfoto
  essiw

  ^inderdaad:)

 • Profielfoto
  Sosumi

  Zo gaat het toch met alles wat er op elektronica en software gebied wordt uitgebracht updates voor ouder apparaten worden op de langebaan geschoven of helemaal niet meer ondersteunt en wil je met de meute meelopen dan krijg je deze robot achtige situaties.

 • Profielfoto
  Roko

  Heel herkenbaar en heel mooi geanimeerd