Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 november 2013
Leestijd: 1 minuut

Bitcoin-apps niet welkom in App Store

De Bitcoin is wereldwijd aan een opmars bezig, het cryptografische P2P-geld stijgt snel in waarde en wordt op steeds meer plaatsen geaccepteerd. Ondanks dat er geen wetten zijn die het gebruik Bitcoin illegaal maken, is Apple niet happig op Bitcon-apps in de App Store.

De iPhone-maker heeft de app van Coinbase, een soort PayPal voor Bitcoin-betalingen, uit de App Store gehaald. De exacte reden voor verwijdering is niet gegeven, de makers wachten op antwoord van Apple. Volgens Techcrunch bevat de app een virtuele portemonnee voor het elektronische geld, waarschijnlijk is dit tegen het zere been van Apple.

De Coinbase-app op iOS.

Het is niet de eerste keer dat Apple een Bitcoin-app uit de App Store haalt. In het verleden werden ook andere apps, die het gebruiken van de virtuele valuta mogelijk maakten, verwijderd. Hierbij stelde Apple dat niet gegarandeerd kan worden dat apps voldoen aan de wettelijke regels in alle landen waar de App Store beschikbaar is.

Zowel in Europa als de VS is het gebruik van Bitcoin wettelijk toegestaan, alleen in Thailand is het gebruik van Bitcoins onlangs officieel illegaal verklaard. Momenteel is één Bitcoin ongeveer €400 waard. Bitcoin-betalingen zijn niet gereguleerd en decentraal, de dienst werkt volledig Peer-to-peer. Alle transacties zijn openlijk in te zien via bijvoorbeeld een Blockchain-tracker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin-apps niet welkom in App Store
Sluiten