Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 november 2013

Apple’s verlanglijstje; 10 miljard aan robots

Hoeveel controleurs, coaches en boetes Apple ook richting zijn toeleveranciers en fabrikanten stuurt, er blijven zich problemen voordoen met de werkomstandigheden van de arbeiders in de fabrieken waar Macs en iOS-apparaten gemaakt worden. Apple lijkt daarom een nieuwe weg te willen inslaan: minder mensen, meer robots.

Volgens een bericht op Bloomberg is Apple van plan om het komende jaar meer dan tien miljard dollar te investeren in robots en andere machines die werk over kunnen nemen van arbeiders. Het zou daarbij bijvoorbeeld gaan om robots die het plastic van de iPhone 5c polijsten, machines die automatisch het aluminium voor MacBooks kunnen snijden en apparatuur waarmee iPhone- en iPad-camera’s getest worden.

Volgens het artikel werkt Apple al jaren aan zeer geavanceerde apparatuur voor de productie van zijn producten. Daarbij gaat het vaak om technologie die tot nu toe alleen gebruikt werd voor defensie- of ruimtevaarttoepassingen. Omdat Apple zoveel geld uit kan trekken voor de ontwikkeling van dit soort apparaten hebben concurrenten vaak het nakijken, zo suggereert Bloomberg.

De investering in nieuwe technologie is overigens niet beperkt tot robots en andere apparaten. Onlangs werd al bekend dat Apple een licentieovereenkomst heeft gesloten voor de productie van industrieel saffierglas. Dit na een aantal jaren terug al een exclusieve licentie op het mysterieuze Liquid Metal verkregen te hebben.

Kortom, of je Apple’s producten nu innovatief vindt of niet, de manier waarop en de materialen waarmee ze gemaakt worden zijn dat in ieder geval wel.

Reageer op artikel:
Apple’s verlanglijstje; 10 miljard aan robots
Sluiten