Apple’s Black Friday: eerst kopen, dan korting

17 reacties

Nog een paar uurtjes en dan is het weer Black Friday. Deze traditie uit de retailsector manifesteert zich als één dag waarop bedrijven korting geven op hun producten. Daarmee hopen ze consumenten aan te sporen om op tijd te beginnen met de kerstinkopen en lekker veel te besteden.

Ook Apple doet mee aan Black Friday, in de Retail Stores en in de Online Apple Store. Tot nu werd werden enkele tientjes korting gegeven op Mac’s, iOS-producten en accessoires maar dit jaar gaat dat anders. Apple geeft je nu pas korting als je eerste de volle mep betaald hebt.

Op het Australisch continent is het inmiddels al vrijdag en zo weten we al wat Apple’s black friday-plannen zijn. Bij de aanschaf van een Mac, iPod, iPad of een van de tientallen geselecteerde accessoires krijg je een cadeaubon die je, je raadt het al, weer in de Apple Store kunt besteden. Of we in Europa dezelfde actie krijgen is niet zeker, maar wel waarschijnlijk. Afgaand op wisselkoersen kom je tot de volgende acties:

Bij de aanschaf van een iMac, MacBook Pro of MacBook Air krijg je een cadeaubon van 100 euro. De aanschaf van een iPad Air levert een bon van 50 euro op en bij een iPad mini of iPad 2 komt een bon van (ongeveer) 30 euro. Datzelfde bedrag geldt voor de iPod touch. Een iPod nano of een Apple TV levert ongeveer 15 euro aan zelf te besteden korting op.

Los van de eigen producten geeft Apple ook cadeaubonnen weg bij een aantal andere producten, zoals 50 euro bij de aanschaf van een B&W A5 Airplay speaker, 30 euro bij aankoop van een AR.Drone, HP PhotoSmart-printer, 3 TB LaCie-schijf of Beats Studio-koptelefoon en 15 euro bij een Fitbit, Mophie Juice Pack of een Withings WiFi-weegschaal.

Voor een volledig overzicht van de deelnemende Black Friday-producten kun je een kijkje nemen in de Australische online Apple Store, al weten we pas na middernacht of dezelfde acties ook in Nederland gelden.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  Dit vind ik een beetje flauwe actie van apple… maarja gratis cadeaubonnen is altijd nog beter dan niets.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Mijn hemel… het lijkt wel een bank!

 • Profielfoto
  3dGuy

  Dan kun je de Accessoires beter later bestellen en met de bon betalen. Of zie ik dat verkeerd?

 • Profielfoto
  tisorayamo

  Store is offline btw

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik heb een reservering staan bij Dixons voor een iPad Air. Weliswaar geen hoge korting (20 euro met voucher), maar wel langer garantie en op voorraad bij mij in de buurt..

 • Profielfoto
  gbruit

  Een sigaar uit eigen doos. Maar ja, wie weet nog wat sigaren zijn..:angel:

 • Profielfoto
  MFaiq

  aangezien je toch geen korting krijgt op de aanschafprijs, is het dan wel mogelijk om een macbook te kopen met studentenkorting en de tegoedbon te ontvangen?

 • Profielfoto
  bartvdv

  Apple is gul als het gaat om het uitdelen van dode mussen. Dit is de zoveelste op enkele maanden tijd. De winsten zijn voorbestemd voor de grote aandeelhouders, niet voor hun eigen klanten.

 • Profielfoto
  159_nikki

  Weet toevallig iemand of deze : http://store.apple.com/us/product/MF045LL/A/iphone-5s-case-black?fnode=47

  Ook binnen de korting valt?

  Alvast bedankt,

 • Profielfoto
  Hydræ

  Benieuwd of dit jaar wederom de iPad weer gaat domineren. Kinky!:grin:

 • Profielfoto
  iep

  Niet getreurd. Er zijn zat applicaties in de diverse app stores en op de eigen websites die in prijs zijn verlaagd. Als je software wil aanschaffen dan loont het zich altijd om rond deze tijd de boel af te struinen:)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Er is nog een truukje , ipad/mac kopen , kortingsbon opstrijken.
  Opnieuw aankopen met de kortingsbon , eerste aankoop retourneren.:)

  Maar of het zou werken ?:P

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Haha, dan halen ze later het bestede bedrag van de kortingsbon eraf. Zit je dus met een negatief Store-saldo.:lol:

 • Profielfoto
  Mutts

  Black Friday is niet in het leven geroepen om mensen te stimuleren om kerstinkopen te doen. Maar is daar om de cadeaus die met Thanksgiving verkregen zijn in te ruilen. Boxingday , de naam zegt het al, is ook zo’n dag.

  Het is wel zo dat tegenwoordig het meer gericht is op koopjes en wordt gezien als het begin van de kerst inkopen.

  En apple zal apple niet zijn door hun eigen stempel hier op te drukken.
  Nu was ik nooit onder de indruk van de “deals” die apple voorgaande jaren aanbood. Maar dit is wel heel suf

 • Profielfoto
  ernst.

  Mijn hemel… het lijkt wel een bank!

  Een Bank geeft niets. Die nemen alleen maar.

  Maar terugkijkend op die kortingen. Leuk dat het er is,hoe marginaal soms ook, maar elke korting is er 1 zeg ik maar,helemaal als je meerdere artikelen koopt en de korting dan op de totale som dan aardig kan oplopen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik hec toch echt meer waarde aan eenkorting dan aan zo een bon… Jammer.

 • Profielfoto
  koen

  @Mutts: kadootjes op Thanksgiving ???