Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 november 2013

Apple’s Black Friday: eerst kopen, dan korting

Nog een paar uurtjes en dan is het weer Black Friday. Deze traditie uit de retailsector manifesteert zich als één dag waarop bedrijven korting geven op hun producten. Daarmee hopen ze consumenten aan te sporen om op tijd te beginnen met de kerstinkopen en lekker veel te besteden.

Ook Apple doet mee aan Black Friday, in de Retail Stores en in de Online Apple Store. Tot nu werd werden enkele tientjes korting gegeven op Mac’s, iOS-producten en accessoires maar dit jaar gaat dat anders. Apple geeft je nu pas korting als je eerste de volle mep betaald hebt.

Op het Australisch continent is het inmiddels al vrijdag en zo weten we al wat Apple’s black friday-plannen zijn. Bij de aanschaf van een Mac, iPod, iPad of een van de tientallen geselecteerde accessoires krijg je een cadeaubon die je, je raadt het al, weer in de Apple Store kunt besteden. Of we in Europa dezelfde actie krijgen is niet zeker, maar wel waarschijnlijk. Afgaand op wisselkoersen kom je tot de volgende acties:

Bij de aanschaf van een iMac, MacBook Pro of MacBook Air krijg je een cadeaubon van 100 euro. De aanschaf van een iPad Air levert een bon van 50 euro op en bij een iPad mini of iPad 2 komt een bon van (ongeveer) 30 euro. Datzelfde bedrag geldt voor de iPod touch. Een iPod nano of een Apple TV levert ongeveer 15 euro aan zelf te besteden korting op.

Los van de eigen producten geeft Apple ook cadeaubonnen weg bij een aantal andere producten, zoals 50 euro bij de aanschaf van een B&W A5 Airplay speaker, 30 euro bij aankoop van een AR.Drone, HP PhotoSmart-printer, 3 TB LaCie-schijf of Beats Studio-koptelefoon en 15 euro bij een Fitbit, Mophie Juice Pack of een Withings WiFi-weegschaal.

Voor een volledig overzicht van de deelnemende Black Friday-producten kun je een kijkje nemen in de Australische online Apple Store, al weten we pas na middernacht of dezelfde acties ook in Nederland gelden.

Reageer op artikel:
Apple’s Black Friday: eerst kopen, dan korting
Sluiten