Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 november 2013

Apple zag patenten BlackBerry wel zitten

In oktober dit jaar wilde het noodlijdende BlackBerry opsplitsen en diverse divisies van het bedrijf apart verkopen. Inmiddels is de Canadese smartphone-maker op deze beslissing teruggekomen en blijft BlackBerry als één bedrijf verder gaan met het maken van smartphones en diverse andere diensten.

Eerder werd al bekend dat enkele bedrijven waaronder Cisco, LG, Samsung, Intel en SAP interesse hadden in onderdelen van BlackBerry. Vandaag maakte Reuters bekend dat ook Apple interesse had in het patentportfolio van BlackBerry. Naar schatting beschikt BlackBerry over duizenden patenten met een totale waarde van 5,5 miljard dollar.

De inzet van Alicia Keys en BlackBery 10 om het tij te keren, mocht niet baten.

In 2011 nam een consortium bestaande uit Apple, Microsoft, BlackBerry en Sony het patentportfolio van het failliete Nortel over. Ook Google was toen in de race voor het patentportfolio van Nortel, maar moest aanzien hoe het consortium er met de ruim 6000 patenten vandoor ging. Google zou recent ook interesse hebben gehad in de BlackBerry-patenten.

Het ooit succesvolle BlackBerry heeft de afgelopen jaren last van de toenemende concurrentie van onder andere Apple en Samsung. Een aantal jaar geleden was BlackBerry heer en meester in de smartphone-markt en was een BB Bold met Ping (BlackBerry Messenger) ongeveer de standaarduitrusting van vele jonge Nederlanders.

Recent bracht BlackBerry zijn eigen messenger-app opnieuw uit voor Android en iOS. Het bedrijf heeft een kapitaalinjectie van een miljard dollar gekregen en gaat, onder leiding van een interim CEO, zelfstandig 2014 tegemoet. BlackBerry blijft zowel software als hardware maken en kondigde onlangs aan meer toestellen met het BlackBerry 10 besturingssysteem uit te gaan brengen.

Reageer op artikel:
Apple zag patenten BlackBerry wel zitten
Sluiten