‘Apple TV op de plank, iWatch in 2014’

29 reacties

Dacht vorig jaar nog iedereen dat Apple’s volgende innovatie een televisie zou zijn, inmiddels lijkt de ‘iWatch’ als volgende Apple-hype in populariteit te winnen. De armband of smartwatch moet een strak ontwerp krijgen en via Bluetooth continu in contact staan met je iPhone. Volgens de laatste berichten loopt men bij Apple inmiddels ook meer warm voor de iWatch dan de Apple TV.

Het doorgaans goedingelichte onderzoeksbureau NPD DisplaySearch zegt uit bronnen vernomen te hebben dat Apple’s televisieproject op de lange baan geschoven is. Als reden hiervoor wordt aangeven dat er nog onvoldoende overeenkomsten gesloten zijn met contentleveranciers voor de nieuwe generatie Apple TV. Er zou meer tijd nodig te zijn om eenzelfde breed aanbod in huis te halen als Apple destijds voor elkaar kreeg bij de iTunes Music Store.

Door het opschuiven van het televisieproject zou er echter ruimte gekomen zijn voor de uitrol van een reeks ‘wearable’ apparaten, zo suggereert NPD. In oktober kwam het onderzoeksbureau nog met het bericht dat Apple in het derde kwartaal van 2014 uit zou komen met een smartwatch die een scherm van 320×320 pixels zou krijgen. In dat bericht werd echter ook nog uitgegaan van een 44 en 65 inch-televisie van Apple in hetzelfde kwartaal.

Waar zou Apple volgens jou als eerste mee komen; een iWatch of een Apple TV?

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Dat hij pas in 2014 komt klinkt allemaal wel heel lang, maar eigenlijk is dat al bijna. Denk toch dat, aangezien Samsung er al een heeft, de watch eerder komt

 • Profielfoto
  Afroman

  Haha, roept men ook al sinds 2007.

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Ik denk zelf een iwatch

 • Profielfoto
  ertje

  Ik gok dat de iWatch wel in maart 2014 geintroduceerd gaat worden. Ik vind het derde kwartaal van 2014 wel heel erg ver weg voor een smartwatch waar ze intern al langer aan werken.

  Bovendien als er een stappen- en fitnessmeter in zit met de M7 chip bijvoorbeeld, dan is het juist slimmer om dat in het voorjaar te doen wanneer veel mensen naar buiten gaan om te hardlopen.

  Het zou ook juli kunnen zijn tijdens de WWDC en dat ze gelijk een SDK beschikbaar maken om apps te maken voor de iWatch.

  Maar goed het blijft Apple. Ik geloof wel dat de mensen zón iWatch willen hebben mits er veel mogelijkheden zijn als notificaties, stappenteller / fitness features en evt hartslagmeter.

 • Profielfoto
  svtillo

  Dat dan toch maar een andere naam verzinnen: http://www.iwatch.be:)

 • Profielfoto
  leovanh

  iWatch, ik denk dat de iWatch meer een hebbuh hebbuh hebbuh-ding is dan Apple tv.
  (niet gehinderd door enige kennis:-) )

 • Profielfoto
  Nikita

  Ze zouden wat mij betreft er wel meer van mogen maken dan wat Samsung e.d. hebben bedacht voor hun ‘smart watch’ ideeën. Da’s niet meer dan een veredeld extern schermpje.

 • Profielfoto
  polansky

  Een horloge….. GAAAAAP!

 • Profielfoto
  Funboy99

  Ik denk de iwatch want die was al veel eerder in het nieuws dan de Apple tv

 • Profielfoto
  KrijnB

  @nikita Volgens mijn was dat ook zo met de Samsung smartphone voordat de iPhone op de markt was. Daarna zijn gaan kopiëren om gelijkwaardige producten te maken

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Samsung heeft al een TV’s én heeft al een smartwatch. Apple is dus sowieso niet de eerste met een nieuw product. Dus moeten we hopen op iets revolutionairs zoals de iPad dat was ten opzichte van al eerder bestaande tablets.
  En of dat nou als eerste een horloge of een televisie wordt maakt me niet zoveel uit; als het verschil net zo groot wordt als indertijd met de tablets wil ik er gewoon één. Ter vervanging van mijn Pebble horloge en/of mijn Philips TV (maar dan moet die Apple TV ook wel Ambilight hebben).

 • Profielfoto
  ldb

  “Kit, Journaal van 20.00 uur” Laat ze allebei maar komen, liefst tegelijk!

 • Profielfoto
  JWB

  iWatch nu naar een AppleTV

 • Profielfoto
  Wintendo

  Ik denk geen van beide , denk dat Apple met iets komt waar nog niemand behoefte aan heeft en ook niet aan gedacht heeft………… Think different !:razz:

 • Profielfoto
  GuidoH

  Het blijft apart dat jullie een toekomstig product (de televisie van Apple) dezelfde naam geven als een product dat reeds verkocht wordt (Apple TV)…

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  ik schat dat er een nieuwe update van een Apple TV
  performance
  – een 64 bits core
  – AC WI-FI ondersteuning

  wat ik hoop is:
  app-store, apps voor apple tv zoals uitzending gemist, rtl gemist ect.

  heb nu een apple tv 3 te leen, de apps mis ik wel een dat vind ik een gemis, daarom wacht ik nog even met kopen.

 • Profielfoto
  ferre40

  Zolang Apple wacht om de Apple TV uit te brengen, hoe nerveuzer de electronica giganten worden. Want iedereen heeft nu een flatscreen en is beter de Apple TV uit te brengen als men aan vervanging toe is.
  Zie ook 3D toch geen denderend succes.

 • Profielfoto
  Nic

  Toch vraag ik me af wat nu echt de toegevoegde waarde is van een smartwatch.
  Tenzij het natuurlijk een soort iPhone op zichzelf is, met uitvouwbaar 5-inch scherm (vandaar dat ze bezig zijn met die flexibele schermen;) ).

  Buiten dit lijkt het niets meer dan gadget-geilheid; nog een manier voor allerlei mensen met een identiteitscrisis om te laten zien dat zij ook iets van dat hippe Apple bezitten.

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Hoewel er ongetwijfeld weer rijen klaar staan om hun geld uit te geven aan iets dergelijks, zit ik persoonlijk niet te wachten op een horloge die elke dag opgeladen moet worden. Of erger, die er halverwege de dag mee ophoudt.

  En als je een statement wilt maken, koop dan een degelijk (analoog) horloge met een echt uurwerk (en dus geen quarts ding van de hema). Daar maak je heel wat meer indruk mee op mensen die kijken naar wat iemand om zijn pols heeft als een of ander elektronische gadget. Zelfs als het van Apple komt.

 • Profielfoto
  Richard74

  De TV natuurlijk, iWatch is een overbodig prullaria.

 • Profielfoto
  msetten

  Misschien wel een iWatch waar je TV op kunt kijken. Lol.
  Wat het ook wordt, ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  krazzer

  Doe mij maar volgend jaar een TV van Apple met een supersnelle A8X chip + een netflix achtig abonnement met alle nieuwste films & series, waar je games op kan spelen met je iphone + controller en met gelikte motion sensor interface Airplay, Apps en wat niet al.

  Maar dat zal wel niet.

 • Profielfoto
  appievanr

  Ik hoop dat ze eens uit een onverwachte hoek gaan komen. iWatch wat moet je er mee.

  Beetje wat Krazzer zegt, maar dan niet persé een complete TV maar gewoon voortborduren op de AppleTV Black.

  Zie het wel zitten, een complete Mediaspeler en Game console in één.

 • Profielfoto
  tomc

  De armband of smartwatch moet een strak ontwerp krijgen en via Bluetooth continu in contact staan met je iPhone.

  Oh god nee laat het a.u.b. een apart apparaat zijn en geen iPhone accessoire iets als een vorige ipod nano, eventueel een bel functie als het in contact staat met je iPhone maar a.u.b. niet zoiets als een samsung galaxy gear want dan wordt het een evengrote flop.

 • Profielfoto
  GeenMorgenrood

  Apple is over het algemeen wat later op de feestjes maar ze komen dan wel met een product dat intrinsiek interessant is – niet alleen maar omdat het Apple is. Of dat een standalone product is of toch in combinatie met een iPhone gebruikt moet worden durf ik niet te zeggen, maar ik verwacht in ieder geval meer features dan ermee kunnen bellen – als het dan toch in combinatie met een iPhone werkt lijkt me dan tamelijk oninteressant – of het weergeven van pushnotificaties.

  Wat ik me eerder kan voorstellen is dat het werkt zoals bijvoorbeeld de ‘Knock’ applicatie; dat het iCloud keychain integreert als methode van authenticatie bij Mac’s en iPad’s/iPhone. Een aanvulling op Touch ID, bijvoorbeeld. Het lijkt mij dat een iWatch het zal moeten hebben van dit soort innovaties, van features die daadwerkelijk nieuw zijn en een aanvulling op de bestaande producten in plaats van een mini-iPhone om de pols.

 • Profielfoto
  steveb

  ik blijf erbij

  apple tv krijgt upgrade naar
  – a7 processor
  – wifi 802.11 ac
  – hdmi 2,0 en/of thunderbold

  cinema display voor mac pro
  – ingang thunderbold 2.0
  – 4k resolutie (vanaf 21 inch)

  ingang(en) hdmi 2.0 zorgt ervoor dat er geen verschil meer is tussen computer monitors en tv ‘s. een en het zelfde toestel kan je kiezen.
  1. ik hang er mijn computer aan.
  2. ik hang er mijn apple tv aan.
  veel te veel betalen voor tv ’s doen we toch al

  heeft trouwens ooit iemand begrepen waarom er een verschil moest bestaan tussen monitors/displays en tv toestellen?

 • Profielfoto
  Axol Otleon

  Het verschil tussen monitors en tv toestellen is hysterisch zo gegroeid. Heeft enigzins te maken met de hardware en signaalverwerking van ooit.

 • Profielfoto
  cids

  Het verschil tussen monitors en tv toestellen is hysterisch zo gegroeid. Heeft enigzins te maken met de hardware en signaalverwerking van ooit.

  Hysterisch…?

 • Profielfoto
  desafiadore

  ik blijf erbij
  ……

  heeft trouwens ooit iemand begrepen waarom er een verschil moest bestaan tussen monitors/displays en tv toestellen?

  TV’s hebben een processor om het beeld te verbeteren, de scherpte en contrast beter weer te geven, verversing van beeld en kleur en backlicht aan te passen en weet ik veel wat nog meer…

  Een monitor geeft het signaal ‘domweg’ meteen weer, er vanuitgaande dat de PC alle ‘voorbewerkingen’ al heeft gedaan, wat normaliter ook het geval is….