Apple Store Haarlem officieel bevestigd, opening 14 december?

27 reacties

Vandaag maakte OMT-er Peter Verver naar eigen zeggen deze foto op de Grote Houtstraat in Haarlem en leverde daarmee het eerste officiële bewijs dat Haarlem als tweede stad van Nederland een Apple Store krijgt.

Foto via @PeterVerver
Foto via @PeterVerver

Nu het Apple-logo prijkt op de bouwschotten rond het pand lijkt een snelle opening op handen te zijn. In Amsterdam verschenen twee weken voor de opening de eerste logo’s op de ruiten van het pand aan het Leidseplein.  Tel daarbij op dat Apple zijn opening meestal op een zaterdag plant en het zou zomaar kunnen dat de winkel in Haarlem open gaat op 14 december?.

Foto via @PeterVerver
Foto via @PeterVerver

In februari publiceerde OMT voor het eerst dat Apple van plan zou zijn een eigen retailstore in Haarlem te openen. Sindsdien doken er regelmatig aanwijzingen op die dit bevestigde, zoals vacatures en bouwbesluiten. Onlangs plaatsten we nog de eerste ‘spy shots‘ van de inrichting.

Onlangs vermoedden we nog dat de op handen zijnde Apple Store in Den Haag als eerste open zou gaan. De winkel leek verder gevorderd dan Haarlem. Daarbij gaven medewerkers van de Amsterdamse Store via Facebook aan dat ze naar een andere locatie zouden verhuizen. Hierop volgend meldden onbekende bronnen aan OMT en iPhoneclub dat niet Den Haag maar Haarlem als eerste aan de beurt zou zijn. Met de kennis van nu lijkt Haarlem dus een meer voor de hand liggende locatie.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Yes yes yes!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Yes yes yes!

  Want…? Het is gewoon een winkel met dezelfde producten. Hoewel ik de nieuwswaarde wel snap van OMT, snap ik werkelijk waar geen bal van het feit dat je blij wordt van het openen van een winkel zoals een Apple Store. Het is gewoon een verkooppunt. Get over it…

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Weer eens bij een applestore opening zijn

 • Profielfoto
  nicj56

  14de is een zaterdag… Waarom niet op de 13de zou dat teveel ongeluk brengen?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Leuk, en zo lekker dichtbij…:smile:
  Met hopelijk wat minder schoolgrut wat altijd rond pauzetijd de iCentre bevolkte.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Geweldig! Want een Applestore is de graadmeter voor de economische ontwikkeling van regio’s c.q. landen. 3 is het minimale aantal om door de toetsing van Apple te komen. Volgende stap is Siri in het Nederlands…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ……snap ik werkelijk waar geen bal van het feit dat je blij wordt van het openen van een winkel zoals een Apple Store. …

  .
  Als een mens al niet blij meer mag worden van iets moois, is het leven wel heel triest.:)

  Het zijn mooie gebouwen, met een mooie inrichting, met mooie producten.
  Een opening van een Apple Store is een gezellige happening, en je bent er eens even uit.

  Waarom mag je daar niet blij van worden?!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Want een Applestore is de graadmeter voor de economische ontwikkeling van regio’s c.q. landen.

  Ongelooflijk, wat mensen zichzelf wijsmaken.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Waarom mag je daar niet blij van worden?!

  Ik zeg ook niet dat het niet mag, ik zeg dat ik het niet begrijp. Je mag van mij van alles, daarom leven we in een vrij land. Ik begrijp een heleboel dingen niet die mensen mogen;)! Iets mogen is verder geen enkel criterium om iets wel of niet te doen.

  Als een mens al niet blij meer mag worden van iets moois, is het leven wel heel triest.

  Wat een filosofische benadering van iets waar je niet over na hoeft te denken.
  Nogmaals, het is gewoon een verkooppunt van een bepaald product. Ik word nooit blij van een verkooppunt en zeker niet de Apple Store. Het personeel weet nooit wat zinnigs te vertellen, de producten zijn hetzelfde als op de website en ik moet er moeite doen om erheen te komen. Dat je blij wordt van een product, kan ik nog wel begrijpen (behalve als mensen er voor de deur gaan liggen) maar die in een Apple Store zijn exact hetzelfde als in de online winkel of elk ander Apple verkooppunt. Bovendien ken en heb ik de producten al, dus waarom zou ik naar een winkel gaan om er naar te kijken?
  En dan tel ik nog niet eens mee hoe de mensen opgeleid zijn om niet naar je te luisteren, maar zo’n hoog mogelijke winstmarge te behalen. Ik bepaal zelf wel wat ik wil;)!
  Vind het eigenlijk maar een treurige gebeurtenis dat mensen blij worden van een winkel. Misschien komt de film ‘Wall-E’ ooit nog eens tot werkelijkheid….

 • Profielfoto
  essiw

  ^Het enige voordeel wat ik zie is dat ze meer verstand hebben van reparaties en de regelgeving er om heen. Niet dat ik daar iets ga kopen, omdat de a-mac 3 jaar garantie heeft, heb ik liever dan de standaard 1 jaar van apple;)

 • Profielfoto
  Imac-rvd

  KarelWillem
  Als een mens al niet blij meer mag worden van iets moois, is het leven wel heel triest.

  Het zijn mooie gebouwen, met een mooie inrichting, met mooie producten.
  Een opening van een Apple Store is een gezellige happening, en je bent er eens even uit.

  Waarom mag je daar niet blij van worden?!

  KarelWillem Helemaal mee eens!
  De een vindt winkelen en rondstruinen een straf en koopt liever zijn spullen recht toe recht aan op het internet. De ander gaat winkelen en heeft daarbij ook plezier van de omgeving waar hij winkelt. Bolcom maakt de tv reclame die Maverick 9898 vermoedelijk heel erg aanspreekt. Maar er zijn gelukkig nog steeds een erg veel mensen die hier anders tegenaan kijken.
  Ikzelf kan niet wachten totdat de winkel in Den Haag opent. Dan ga ik voor m’n lol naar het centrum. Misschien koop ik er niks maar ik weet zeker dat ik het toch erg naar mijn zin heb gehad omdat genoten heb van iets moois. Daar is niks filosofisch aan!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Bolcom maakt de tv reclame die Maverick 9898 vermoedelijk heel erg aanspreekt.

  Haha, ik zou het niet weten. Ik kijk geen TV!
  En reclames spreken mij nooit aan;)! Als mensen je iets willen verkopen, dan ben ik altijd sceptisch.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Vind het eigenlijk maar een treurige gebeurtenis dat mensen blij worden van een winkel…

  .
  Bij de opening in Amsterdam hebben we gezellig in de rij gestaan.

  Buiten kun je je al verlustigen aan het mooie gebouw, dat mede dankzij Apple prachtig in stand wordt gehouden. Binnen is het al van een even grote schoonheid.

  Al kijk je niet naar de producten, luister je niet naar de verkopers en vergeet je waarom je in dat pand staat; het is gewoon een genot om rond te kijken.

  Triest is een Lidl, waar je de producten uit een doos moet trekken.
  Of een Zeeman waar 200 mensen per dag dezelfde onderbroek lopen te bepotelen.

  Een Apple Store is een inspirerende omgeving. De juiste mix van fraaie architectuur en commercieel belang.

  Maar hé; je mag je er gerust triest bij voelen hoor.;)

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  Vind dat hele gebeuren rondom de Apple store in 020 al om te janken. Geen parkeergelegenheid, erg ongunstige ligging en veel toeristen. Ik wacht graag op den haag.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ReusVRotterdam Zeg, ben jij nou een echte Rotterdammert? Ik wil een Apple Store op de Coolsingel. Ja toch, niettan?

 • Profielfoto
  Morfling

  @Maverick9898, voor mij is het reden dat er meer beschikbare tijden zullen komen als je dringend een Genius nodig heb bij de Genius Bar.

  Tevens hoop ik dat de parkeergelegenheid in Haarlem beter is dat hartje Leidseplein (afstand en parkeerkosten).

  Voor de rest idd hetzelfde winkel met hetzelfde producten.

 • Profielfoto
  Bosdavid

  @Koen van Tongeren:
  Nee joh, aan de Oude Binnenweg, Witte de Withstraat of in de aanstaande markthal!
  Of wat vind je van een bijna volledig glazen langwerpig gebouw aan de Hoogstraat, naast de aanstaande markthal?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Bij de opening in Amsterdam hebben we gezellig in de rij gestaan.

  Buiten kun je je al verlustigen aan het mooie gebouw, dat mede dankzij Apple prachtig in stand wordt gehouden. Binnen is het al van een even grote schoonheid.

  Al kijk je niet naar de producten, luister je niet naar de verkopers en vergeet je waarom je in dat pand staat; het is gewoon een genot om rond te kijken.

  Triest is een Lidl, waar je de producten uit een doos moet trekken.
  Of een Zeeman waar 200 mensen per dag dezelfde onderbroek lopen te bepotelen.

  Een Apple Store is een inspirerende omgeving. De juiste mix van fraaie architectuur en commercieel belang.

  Maar hé; je mag je er gerust triest bij voelen hoor.;)

  Inspirerend? Omdat het van Apple is? Of had je er ook zo blij rondgelopen als het een Android-winkel was geweest?

  Niet van die lamme argumenten verzinnen. 99% van de mensen die een natte onderbroek krijgt van een Apple Store krijgt dat omdat het een APPLE Store is. En ook mij ontgaat de logica daarvan, eerlijk gezegd. Ik wil er heus wel eens binnenlopen áls ik in de buurt ben, maar ja … meer ook niet.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Franklinnvv,

  lang geleden dat ik nog zoveel nonsens heb gelezen. Vraag mij dikwijls af wat jullie op dit forum komen doen. Altijd een negatieve houding en nooit eens positief.

  Zijn jullie in je eigen leven ook altijd zo pessimistisch ingesteld? Het is niet omdat je sommige meningen niet begrijpt, je ze niet kunt respecteren. Dit mis ik de laatste tijd echt bij heel veel mensen, zowel in het echte leven, als hier.

 • Profielfoto
  bluap

  Ik kan me nog een apple logo in Utrecht herinneren. Ook hier zie ik een foto van een afzetting en niet bevestigd logo erop. Waarom staat er “officieel” in de titel van dit bericht ?
  Op de site van Apple staat alleen nog Amsterdam, is er een persbericht geweest of is de term “officieel” recent qua betekenis aangepast ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Inspirerend? Omdat het van Apple is? Of had je er ook zo blij rondgelopen als het een Android-winkel was geweest?…

  .
  Ja, dat kan.
  Een enkele keer kom je in een winkel waar bijna alles klopt.
  Daar kan ik blij van worden. De aandacht die iemand besteed aan de presentatie, zegt iets over de bezieling die er achter het product zit.

  Dat kan dus net zo goed een kleding-, Microsoft- of Android-winkel zijn.
  Oké, die laatste twee wat minder, omdat die producten mij weinig doen.:)

 • Profielfoto
  ernst.

  Franklinnvv,

  lang geleden dat ik nog zoveel nonsens heb gelezen. Vraag mij dikwijls af wat jullie op dit forum komen doen. Altijd een negatieve houding en nooit eens positief.

  Kan het misschien zijn dat zij die altijd wat te mekkeren hebben zoals dat door een leeuwendeel wordt omschreven beter gewend zijn. Misschien de lat hoger leggen als het gaat om het waarderen van die dingen die er echt in het leven toe doen? Die niet meelopen met het al die lieden die aan Socialbesitas lijden, (of was het nou leiden = :razz:,kan niet want het zijn altijd kudde dieren) en voor het minste geringste al superlatieven gebruiken voor de meest stompzinnige dingen. Misschien hebben mensen met een andere instelling en houding jegens die dingen die de massa zo geweldig vind wel een reden om zo te zijn. Misschien is het eens verrassend om zaken meer te relativeren i.p.v. onnodig op te hemelen als de marketingmachine van Apple dit zegt. Natuurlijk mag je enthousiast zijn over een bepaalt Apple product als die mooi is vormgegeven maar overdrijven is ook een kunst. Kan je mee te koop lopen maar dan is de vraag altijd. Zet jij jezelf voor gek of voel jij je bijzonder en verleen jij er een status aan….omdat je een Apple product hebt.

  Ja…ik word ook altijd nerveus als mensen je iets komen aanbieden,overdreven aardig tegen je zijn of in deze met een hele mooie aanbieding komen waar je zoals het heet “niet onderuit kan.” En dat is niet omdat iemand pessimistisch/wantrouwend of welke negatieve benaming graag wil geven, nee maar mensen doen NOOIt iets zo maar. Er is altijd een welbekend addertje.

  Ik vergelijk het altijd met je CC als die een hele donkere kleur heeft of winkels die dwepen dat pinnen ook voor jou (klant) eigen bescherming is.
  Men is aardig tegen plastic vanwege de waarde,niet omdat jij zo een aardige vent zou zijn. Men wil jou iets verkopen! Vwb dat pinnen is deze alleen maar in het leven geroepen om Banken nog rijker te maken en nog meer te laten snijden in allerlei kosten.

  Zijn jullie in je eigen leven ook altijd zo pessimistisch ingesteld? Het is niet omdat je sommige meningen niet begrijpt, je ze niet kunt respecteren. Dit mis ik de laatste tijd echt bij heel veel mensen, zowel in het echte leven, als hier.

  Waarom pessimisme? Waarom gelijk omdat je het zelf niet anders kan begrijpen ervan uitgaan (= vooroordeel/kortzichtige gedachtegang) dat iemand die niet meegaat in de hype gelijk al een antipathie heeft. Opgewonden geraken omdat er een zoveelste Apple-store ergens wordt geopend is m.i.niet de gebeurtenis van het jaar. De inrichting,opzet,inventaris is bekend te samen met dat overdreven applaus om je een goed gevoel te geven. Nog even en de cheerleaders waren ook van stal gehaald om het plaatje compleet te maken.
  Het is maar een winkel,goed…Apple winkel..joep-tee-doo…nou…hij zal zoveel anders zijn dan alle anderen…:roll: Wacht…Haarlem! Tja…dan ben je al niet veel gewend.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Franklinnvv,

  lang geleden dat ik nog zoveel nonsens heb gelezen. Vraag mij dikwijls af wat jullie op dit forum komen doen. Altijd een negatieve houding en nooit eens positief.

  Zijn jullie in je eigen leven ook altijd zo pessimistisch ingesteld? Het is niet omdat je sommige meningen niet begrijpt, je ze niet kunt respecteren. Dit mis ik de laatste tijd echt bij heel veel mensen, zowel in het echte leven, als hier.

  Ik ben een over het algemeen tevreden Apple-gebruiker, en ben ook over andere zaken vaak zat positief hoor. Je maakt hier wel een grote fout door tegenwicht dat ik en anderen hier (gelukkig) bieden te proberen te projecteren op de rest van mijn leven. En dan noem je mijn reactie nonsens …?:)

  Dit is in mijn ogen op dit moment de beste Nederlandstalige site met algemeen Apple-gerelateerd nieuws op dit moment, en daarom kom ik hier. Helaas is het tamelijk besmet met quasi-religieuze reacties én artikelen. Dat ik hier kom wil niet zeggen dat ik meega in die onzin en ophemeling van alles waar een appel op staat met een hap eruit. Dat heeft ook totaal niets te maken met respecteren of niet respecteren. Ik begrijp niet hoe je dat uit mijn reactie haalt.

  Respecteren betekent in mijn ogen niet zwijgen en meewaaien met de wind die er waait. In dat kader mag je ook eens kijken naar de vuilspuiterij die degenen over zich heen krijgen die negatief durven te zijn over Apple en de blinde liefde die sommigen jegens dat merk hebben. Ja, durven. Want het wordt je hier nooit in dank afgenomen. Het valt me mee dat hier nog niemand is uitgemaakt voor Google-fanboy of Android-fanboy. Meestal is dat de geijkte reactie namelijk, want andere mogelijkheden ziet men zelden.

  En, als je eens rustig gaat zitten, denk bij jezelf dan nog eens aan het feit dat het gewoon apparaten zijn. Meer niet. Echt niet. En het is ook maar een winkel, en meer niet. Ondanks dat men er hier vaak meer van probeert te maken dan het is.

 • Profielfoto
  jackybe67

  franklinvv,

  bij mij ging het erover dat je de reactie van Karel-Willem als nonsens bestempeld. Ben zelf 1 maal in de Apple Store in Amsterdam geweest en moet toch ook echt bekennen dat het gevoel dat ik kreeg bij het binnenlopen van de Store toch heel apart was. Niet zozeer van de tentoongestelde tafels met hun producten, maar vanwege van het perfect gerestaureerde gebouw met zijn glazen trap. Hier laat Apple toch wel zien dat ze een bedrijf zijn dat design en afwerking hoog in het vaandel dragen.

  Pas op, ga niet in alles mee wat Apple aangaat. Zeker niet die openingen waar iedereen als een bezetene staat te klappen en waarbij mensen na een aankoop als een gek buitenkomen en zich een kind van 10 voelen is niet aan mij besteed.

  Voor de rest kan ik jouw posts hier wel degelijk appreciëren.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  franklinvv,

  bij mij ging het erover dat je de reactie van Karel-Willem als nonsens bestempeld. Ben zelf 1 maal in de Apple Store in Amsterdam geweest en moet toch ook echt bekennen dat het gevoel dat ik kreeg bij het binnenlopen van de Store toch heel apart was. Niet zozeer van de tentoongestelde tafels met hun producten, maar vanwege van het perfect gerestaureerde gebouw met zijn glazen trap. Hier laat Apple toch wel zien dat ze een bedrijf zijn dat design en afwerking hoog in het vaandel dragen.

  Pas op, ga niet in alles mee wat Apple aangaat. Zeker niet die openingen waar iedereen als een bezetene staat te klappen en waarbij mensen na een aankoop als een gek buitenkomen en zich een kind van 10 voelen is niet aan mij besteed.

  Voor de rest kan ik jouw posts hier wel degelijk appreciëren.

  Ik denk dat we het verder stiekem toch wel redelijk met elkaar eens zijn dan. Ik vind de Apple Store ook een mooie winkel, waarbij veel zorg is besteed aan de aankleding en complete ervaring. Het jammere alleen is dat ik, toen ik een keertje de Store bezocht, me stiekem al schaamde dat ik er naar binnen ging omdat ik me net zo’n ‘idioot’ voelde die alles zogenaamd adoreert wat met Apple te maken heeft en inderdaad als een malle staat te juichen als ze een iDevice hebben gekocht.

  Dat is ook het gevoel dat ik krijg als mensen ‘Yes yes yes’ gaan roepen, vanwege het simpele feit dat de opening van een winkel in de buurt komt. Het doet me ook denken aan alle dames die urenlang in de rij stonden voor de opening van de Primark hier in Eindhoven, gillend naar buiten rennen met tassen vol kleren, en dan YouTube-filmpjes gaan maken onder de noemer ‘shoplog’ waarin ze vertellen wat ze allemaal gekocht hebben. En die dan door tienduizenden mensen gekeken worden …

 • Profielfoto
  jackybe67

  Franklinvv,

  (y)

 • Profielfoto
  sannepanne

  Die foto’s van al die blije, springende mensen in die blauwe shirtjes, pfff.

  Bestel dat spul toch gewoon on-line, want het is overal even duur en ik word niet vrolijk van de “uitleg” van zo’n blauw shirt…