Apple Store Haarlem bijna klaar voor kerstinkopen?

26 reacties

Het is alweer even geleden dat er nieuws te melden was over de Apple Store in Haarlem. De verbouwing van het pand aan de Grote Houtstaat 99 leek eerder dit jaar vertraging op te lopen door archeologisch onderzoek. Maar inmiddels zijn enkele maanden verstreken? Wat is de tussenstand?

Sneak peak van de Apple Store in Haarlem (klik voor vergroting)

We weten dat het personeel inmiddels al een tijdje klaarstaat. Maar belangrijker, de winkel lijkt inmiddels bijna af te zijn. Vandaag kregen we van een lokale tipgever bovenstaande foto. We zien dat de bekende houten tafels al in de winkel staan inclusief stroomvoorziening. Daarnaast lijkt de vloer definitief en zit de glazen pui er ook al in.

Kan Haarlem kerstinkopen doen in haar eigen Apple Store? Het lijkt er wel op! Haarlem te ver weg? Apple Store Den Haag lijkt ook voor de kerst haar deuren te openen.

Heb jij meer informatie over de Apple Stores in Haarlem en Den Haag? Laat het ons weten.

Indicatieve schets van de indeling van de Apple Store in Haarlem
Indicatieve schets van de indeling van de Apple Store in Haarlem (klik voor vergroting)

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Spannend.

  Zullen ze voor dit filiaal ook weer zoveel personeel hebben net als in Amsterdam?

 • Profielfoto
  donut

  Heftig Apple ( haarlem) voyeurisme:smile:

 • Profielfoto
  Mark ter Luun

  Het is zo jammer dat alle Apple stores in het westen zijn… Ze hadden beter Eindhoven en Utrecht of Groningen kunnen kiezen imho. Hagenaren en Haarlemmers kunnen makkelijk genoeg naar Amsterdam, maar noorderlingen, oosterlingen en zuiderlingen moeten een aardig stuk verder!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Bij elk Applestore-berichtje begint het weer van voor aan. ‘Apple had beter in Lutjebroek een store kunnen openen, of in Boomboek, of in Wemeldinge.’

  Ja, of in Soest. Dan kan ik er lopend heen. Nog beter.:)

  Zal het straks zo zijn dat we in december twee keer in de rij mogen voor een Apple Store opening?!

 • Profielfoto
  MacBermaster

  @KarelWillem Nou Lutjebroek zou ik wel wat vinden:wink:

 • Profielfoto
  KarelWillem
 • Profielfoto
  polansky

  @KarelWillem

  Mark hierboven heeft natuurlijk wel een beetje gelijk.
  Nederland is een stuk groter dan de Randstad.

  De keuze van Apple om zowel in A’dam als in Haarlem een store te openen is redelijk merkwaardig te noemen. Slechts 20 minuten van A’dam.

  Eindhoven lijkt mij in dat opzicht bijvoorbeeld een heel erg logische plek, zeker gezien het feit dat deze regio het technologisch hart van Nederland is.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom Apple kiest voor Haarlem, ze staat niet eens in de Top 10 maar KarelWillem nu kan ik er lopend heen haha:wink:

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Haarlem is gewoon makkelijk met de auto. In Amsterdam kost het een fortuin om te parkeren.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  En nog steeds geen nieuws over een officiële Apple Store in België…. Wat is de reden dat Nederland al 3 Apple Stores heeft en België niet één? Ik zie niet echt in waarom de Belgen zo lang moeten wachten. Brussel wordt niet voor niets de Europese hoofdstad genoemd. Het loopt er vol met politici, en volgens recent onderzoek gebruiken zei nog steeds meer iPhones en iPads dan Android-producten. Dus, waar wachten ze nog op?

 • Profielfoto
  Renverse

  @polansky

  In de randstad woont bijna de helft(6.6 – 7.5m, ongv. 46.8%) van de Nederlandse bevolking. Het is volstrekt logisch dat ze de randstad goed willen dekken met stores.

 • Profielfoto
  mr_ootez

  @karelwillem

  Volges mij kom je uit de buurt van Lutjebroek:cool:

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Apple zet hun winkels gewoon neer op plekker waar het geld zit misschien is een keer tijd om te gaan verhuizen als je in een boeren gat woont of anders niet klagen

 • Profielfoto
  seek

  @Mark ter Luun Helemaal mee eens dat Utrecht een super plaats is. Zou wel jammer zijn voor de verschillende Apple winkels die hun best doen ’t hoofd boven water te houden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @karelwillem

  Volges mij kom je uit de buurt van Lutjebroek:cool:

  .
  Soest hè (zie eerder bericht). Ideale locatie. Binnen een half uur van alle belangrijke steden in Midden-Nederland.

  Apple is niet helemaal dom, en weet donders goed waar ze het meeste succes hebben met de eerste Apple Stores.

  Dan kunnen wij wel allemaal vinden dat ze beter hier of daar kunnen zitten, maar er is vast redelijk over nagedacht. En als ze ij dit tempo doorgaan, komen er vast nog wel wat grote plaatsen in ander delen van Nederland aan de beurt.

  Waarom niet in België?! Misschien is het wel rete moeilijk goede locaties te vinden in gemeenten waar men goed met Apple wil meedenken en meewerken. En gaat dat in Nederland allemaal wat makkelijker?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Apple zet simpelweg geen store neer in een gebied waar geen geld zit. Dat geldt overigens voor elk bedrijf.

 • Profielfoto
  Arthur345

  En waarom zit er in Haarlem meer geld dan in Utrecht?

 • Profielfoto
  Mark ter Luun

  @KarelWillem Ja, een Apple Store in Coevorden zou voor mij echt ideaal zijn! Ik roep niet voor niets die plaatsen.. Die liggen nog enigszins centraal en zijn grote steden! Coevorden en Soest niet echt hè? Groningen zou voor mij btw alsnog een uur rijden zijn, dus suggereer alsjeblieft niet iets in de richting van die denkt alleen maar aan aan zichzelf!

 • Profielfoto
  Haike

  En nog steeds geen nieuws over een officiële Apple Store in België…. Wat is de reden dat Nederland al 3 Apple Stores heeft en België niet één?

  Dat komt omdat je een Belg alles vele malen duidelijker moet uitleggen…

  Kijk maar naar het melkpak; op een Nederlands melkpak staat Hier openen…. Op een Belgisch melkpak staat: Thuis openen…:angel:

 • Profielfoto
  Zakske

  En nog steeds geen nieuws over een officiële Apple Store in België…. Wat is de reden dat Nederland al 3 Apple Stores heeft en België niet één?

  De reden is simpelweg dat Apple Benelux vanuit Amsterdam aangestuurd wordt, en niet vanuit Brussel. Het management volgt het mantra “wat de boer niet kent, dat vreet hij niet”, dus Amsterdam en de Randstad komen eerst aan de beurt. Natuurlijk zijn Antwerpen en Brussel een betere locatie dan fuckin’ Haarlem, maar die eerste twee komen ooit ook wel aan de beurt.

  Ik snap trouwens niet wat er zo bijzonder aan een Apple Store is… de enige keren dat ik er kom is om gratis wifi af te tappen. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, met dezelfde inrichting, exact hetzelfde aanbod en hetzelfde irritante personeel met hun stomme t-shirts, dito lanyards en door Apple Corporate gedoceerde Amerikaanse marketing-geneuzel.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Een gesofisticeerd merk als Apple opent alleen winkels in gesofisticeerde steden. Dat gezegd hebbende is het mij een raadsel waarom ze een winkel in Amsterdam hebben geopend.

 • Profielfoto
  Joost1956

  Ben het met Zakske eens. Gisteren bij de Apple Store in Amsterdam een MBPr 13″ aangeschaft. Wist wat ik wilde hebben, had geen advies nodig. Kwam in een soort van wachtrij terecht (vertelde de blije Apple verkoper mij) en stond 15″ doelloos te wachten terwijl het personeel niet echt de indruk maakte om effectief aan de slag te gaan. Stond dus een hele batterij met die vrolijke shirts aan niets te doen.
  Wat een verschil met de Mediamarkt. Kwam daar vorige maand en stond binnen 2 minuten met iMac en al bij de kassa.
  Voor het bijzondere hoef je niet naar een Apple Store, dus ik kom er vanaf nu ook niet meer! Ook niet in Haarlem of welke andere plaats deze overbodige winkels hun opwachting maken.

 • Profielfoto
  Mark ter Luun

  @Joost1956 Overbodig zou ik deze winkels niet willen noemen, ze genereren behoorlijke winsten voor Apple.. Dat jij er als persoon niet veel aan hebt is jammer voor jou, maar veel andere mensen denken er blijkbaar anders over! Ik hecht niet veel waarde aan bijvoorbeeld de Hema, maar dat wil nog niet zeggen dat dat waardeloze winkels zijn!

  Mijn ervaringen met de Apple Store zijn toch wel anders trouwens. Goed geholpen door t personeel!

 • Profielfoto
  Haike

  Ik snap trouwens niet wat er zo bijzonder aan een Apple Store is… de enige keren dat ik er kom is om gratis wifi af te tappen. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, met dezelfde inrichting, exact hetzelfde aanbod en hetzelfde irritante personeel met hun stomme t-shirts, dito lanyards en door Apple Corporate gedoceerde Amerikaanse marketing-geneuzel.

  Dat je er bijvoorbeeld gratis geholpen wordt aan de geniusbar, als je een probleem hebt en dat ze dat ook voor je oplossen? En niet alleen met apparatuur die nog binnen de garantie valt. Ook als je met 2ehands spul aankomt waar je een probleem mee hebt.

  Ik heb wel bij een resseller horen zeggen tegen een klant: “Niet bij ons gekocht meneer? Nou dan helpen we u alleen tegen betaling.” En die hadden niet van die stomme T-shirts aan, wel gelikte verkoop praatjes. Als jij afgaat op T-shirts en lanyards en daarop beoordeeld of iets deugd of niet, is het misschien handig om jezelf wat vragen te stellen zoals daar zijn of je wel het kaf wel van het koren kan scheiden.

 • Profielfoto
  wil51

  @joost1956 Ik ben juist uit de mediamarkt weggelopen. Verkoper niet geïnteresseerd in wat ik wilde hebben. Ging om een Led TV. Dag later maar in een andere winkel gekocht na goed advies van verkoper.
  Zaterdag werd de mediamarkt nog uitgebreid besproken in programma Kassa wegens de slechte service.

 • Profielfoto
  Robin Verbeek

  De reden is simpelweg dat Apple Benelux vanuit Amsterdam aangestuurd wordt, en niet vanuit Brussel. Het management volgt het mantra “wat de boer niet kent, dat vreet hij niet”, dus Amsterdam en de Randstad komen eerst aan de beurt. Natuurlijk zijn Antwerpen en Brussel een betere locatie dan fuckin\’ Haarlem, maar die eerste twee komen ooit ook wel aan de beurt.

  Ik snap trouwens niet wat er zo bijzonder aan een Apple Store is… de enige keren dat ik er kom is om gratis wifi af te tappen. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, met dezelfde inrichting, exact hetzelfde aanbod en hetzelfde irritante personeel met hun stomme t-shirts, dito lanyards en door Apple Corporate gedoceerde Amerikaanse marketing-geneuzel.

  Het is toch nog normaler als ze eerst de hoofdsteden doen en dan de rest. Niet?