Apple sluit grote deal met maker van saffier

10 reacties

De homeknop van de iPhone 5s met Touch ID is gemaakt van saffier, dat is een aanzienlijk duurder materiaal dan het ‘gewone’ glas waar oudere iPhones over beschikken. De iPhone 5s is waarschijnlijk niet het laatste apparaat dat Apple zal voorzien van vingerafdrukscanner Touch ID.

Het komt niet geheel als verrassing dat Apple een grote deal met GT Advanced Technology heeft gesloten, een fabrikant van saffier dat al gebruikt wordt in onder andere smartphone-schermen. De deal werd aangekondigd tijdens de presentatie van de jaarcijfers van GT Advanced Technology. Het gaat om een meerjarig contract met een waarde van 578 miljoen dollar.

Apple gaat investeren in een nieuwe fabriek in Arizona, hier zal GT Advanced Technology exclusief voor Apple saffier gaan produceren. De fabriek, die in 2015 operationeel moet zijn, zal in het eerste jaar vaste banen bieden aan zo’n 700 mensen. Daarbovenop komen nog 1300 tijdelijke banen tijdens de bouw.

In de fabriek moet tegen een bijzonder lage prijs veel “next generation” saffier van hoge kwaliteit geproduceerd worden. Behalve voor de homeknop met Touch ID kunnen ook krasvrije telefoonschermen van saffier gemaakt worden. Apple rust de iPhone-camera ook al enige tijd uit met een saffieren lens. Door de deal zal de iPhone-maker in de toekomst zeker zijn van een constante stroom saffier.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Kijk dat is een mooie ontwikkeling, hoe krasbestendiger hoe beter. Dan hoef je ook geen screen protectors meer te gebruiken.

 • Profielfoto
  GastonM

  Hoe zit het met de valbestendigheid?

 • Profielfoto
  tomc

  als de iphone maar niet nog duurder wordt.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Als je het filmpje bekijkt hebben ze het over 15-30 euro per schermpje… wat nog goedkoper kan worden ook. Dus zoveel duurder zal et wel niet worden.

 • Profielfoto
  knekkie

  hopelijk is dit niet het grote nieuwe ding net als touch ID.
  iPhone 6: wat is nieuw? nu A8 en een scherm van saffier

 • Profielfoto
  iDuck

  Mooie ontwikkeling. Saffier is harder en helderder dan gewoon glas. Het behoort zelfs tot één van de hardste materialen. Heb hier een horloge met saffier en er zit nog geen krasje op na jaaaren dragen.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Laten we hopen voor iPhone schermen, zou toch mooi zijn als die niet meer krassen.

 • Profielfoto
  Maxirini

  Het gaat hier waarschijnlijk om het scherm van de iWatch, niet de iPhone……

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  JeveStobs

  De grootste verbetering die naar mijn mening nu nog mogelijk is voor een nieuwe iPhone is een telefoon die je vanaf 2 meter kan laten vallen zonder schade aan het scherm.