Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 november 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple sluit grote deal met maker van saffier

De homeknop van de iPhone 5s met Touch ID is gemaakt van saffier, dat is een aanzienlijk duurder materiaal dan het ‘gewone’ glas waar oudere iPhones over beschikken. De iPhone 5s is waarschijnlijk niet het laatste apparaat dat Apple zal voorzien van vingerafdrukscanner Touch ID.

Het komt niet geheel als verrassing dat Apple een grote deal met GT Advanced Technology heeft gesloten, een fabrikant van saffier dat al gebruikt wordt in onder andere smartphone-schermen. De deal werd aangekondigd tijdens de presentatie van de jaarcijfers van GT Advanced Technology. Het gaat om een meerjarig contract met een waarde van 578 miljoen dollar.

Apple gaat investeren in een nieuwe fabriek in Arizona, hier zal GT Advanced Technology exclusief voor Apple saffier gaan produceren. De fabriek, die in 2015 operationeel moet zijn, zal in het eerste jaar vaste banen bieden aan zo’n 700 mensen. Daarbovenop komen nog 1300 tijdelijke banen tijdens de bouw.

In de fabriek moet tegen een bijzonder lage prijs veel “next generation” saffier van hoge kwaliteit geproduceerd worden. Behalve voor de homeknop met Touch ID kunnen ook krasvrije telefoonschermen van saffier gemaakt worden. Apple rust de iPhone-camera ook al enige tijd uit met een saffieren lens. Door de deal zal de iPhone-maker in de toekomst zeker zijn van een constante stroom saffier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple sluit grote deal met maker van saffier
Sluiten