Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 november 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple kopiëren blijkt dure hobby voor Samsung

Samsung is donderdag door een rechtbank in de VS veroordeeld tot het betalen van een boete van 290 miljoen dollar aan Apple wegens patentinbreuk. In een eerdere uitspraak veroordeelde de rechtbank Samsung al tot het betalen van 640 miljoen dollar aan Apple, deze boete komt daar bovenop.

Volgens AllThingsD is het Zuid-Koreaanse bedrijf nu 960 miljoen dollar schuldig aan Apple, dat komt neer op bijna 700 miljoen euro. Samsung wist al dat het fout zat, de inzet in de rechtszaak was voor de maker van voornamelijk plastic smartphones dan ook niet het bewijzen van onschuld, maar een zo laag mogelijke boete.

De uitspraak gaat voornamelijk over inmiddels oude modellen.

De rechtszaak liep al enige tijd, vorig jaar werd Samsung in dezelfde zaak veroordeeld tot het betalen van 1 miljard dollar voor de inbreuk op vijf Apple-patenten. Een deel van deze boete bleek echter onjuist berekend door de jury, daarom werd deze donderdag herberekend. Samsung pleitte voor een bedrag van 52 miljoen dollar als vergoeding voor de geschonden patenten, de inzet van Apple was 380 miljoen dollar. Uiteindelijk wees de rechtbank 290 miljoen dollar toe.

Reactie Apple
Apple laat in een verklaring weten dat het om meer ging dan slechts patenten en geld. Een woordvoerder stelde dat “Het gaat om innovatie en hard werk dat Apple in het uitvinden van producten steekt. Mensen houden hierdoor van deze producten.” Het bedrijf uit Cupertino is blij dat de jury Samsung laat zien dat kopiëren niet ongestraft blijft.

Vervolg in 2014
Terwijl Samsung zich beraadt op eventuele bezwaren, staat in maart van 2014 opnieuw een proces tussen de twee techgiganten in de planning. Apple claimt dat ook in nieuwe Galaxy-modellen door Apple gepatenteerde technologie wordt gebruikt. Het schadebedrag kan hierdoor nog verder oplopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple kopiëren blijkt dure hobby voor Samsung
Sluiten