Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 17 november 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Apple koopt Kinect-maker Primesense’

Al sinds juni van dit jaar gaan geruchten over onderhandelingen tussen Apple en Primesense, een Israëlisch bedrijf dat de technologie achter onder andere Kinect van Microsoft heeft ontwikkeld. Het lijkt erop dat de twee bedrijven vandaag een definitief akkoord bereikt hebben.

Persbureau Reuters meldt vandaag dat Primesense door Apple overgenomen is. Het zou gaan over een overnamebedrag van 255 miljoen euro, eerde werd al bekend dat Apple een bod van 213 miljoen euro op Primesense had gedaan. Zowel Apple als Primesense onthielden zich van commentaar op de mogelijke overname.

De Kinect-module van de Xbox bevat techniek van Primesense.

Het Israëlische bedrijf maakt voornamelijk sensoren die 3D-objecten kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste voorbeeld is Kinect dat Microsoft in zijn Xbox gebruikt. De technologie van PrimeSense kan niet alleen mensen herkennen, maar kan ook bewegingen registeren en ruimtes in kaart brengen. De meest voor de hand liggende toepassing van de techniek is in een televisietoestel van Apple.

Apple en PrimeSense onderhandelden in 2010 al eens over een samenwerking. Deze onderhandelingen mislukten omdat Apple exclusiviteit en zwaar jurdische procedures eiste. Wat de gevolgen van de vermeende overname voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van Kinect zijn is niet duidelijk.

– Met dank aan Robin-m voor de tip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.