‘Apple koopt Kinect-maker Primesense’

6 reacties

Al sinds juni van dit jaar gaan geruchten over onderhandelingen tussen Apple en Primesense, een Israëlisch bedrijf dat de technologie achter onder andere Kinect van Microsoft heeft ontwikkeld. Het lijkt erop dat de twee bedrijven vandaag een definitief akkoord bereikt hebben.

Persbureau Reuters meldt vandaag dat Primesense door Apple overgenomen is. Het zou gaan over een overnamebedrag van 255 miljoen euro, eerde werd al bekend dat Apple een bod van 213 miljoen euro op Primesense had gedaan. Zowel Apple als Primesense onthielden zich van commentaar op de mogelijke overname.

De Kinect-module van de Xbox bevat techniek van Primesense.
De Kinect-module van de Xbox bevat techniek van Primesense.

Het Israëlische bedrijf maakt voornamelijk sensoren die 3D-objecten kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste voorbeeld is Kinect dat Microsoft in zijn Xbox gebruikt. De technologie van PrimeSense kan niet alleen mensen herkennen, maar kan ook bewegingen registeren en ruimtes in kaart brengen. De meest voor de hand liggende toepassing van de techniek is in een televisietoestel van Apple.

Apple en PrimeSense onderhandelden in 2010 al eens over een samenwerking. Deze onderhandelingen mislukten omdat Apple exclusiviteit en zwaar jurdische procedures eiste. Wat de gevolgen van de vermeende overname voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van Kinect zijn is niet duidelijk.

– Met dank aan Robin-m voor de tip.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Zou Apple het bedrijf hebben gekocht om hun patenten en de slimme mensen of gaat het ook echt om de technologie die ze nu op de markt hebben?

  Ik ben benieuwd hoe de technologie van dit bedrijf verwerkt gaat worden in een baan brekend nieuw apple product.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik denk dat Apple rustig aan de baanbrekende Apple TV (in lijn met de visie van Steve Jobs) aan het werken is. Ik heb het vermoeden dat we daar in 2014 nog niks van gaan merken, maar ik verwacht wel dat het weer een grandioos product gaat worden.

 • Profielfoto
  DannyMiddelburg

  Ik ben het met Knekkie eens. Ben benieuwd wat dit oplevert.
  Wordt wel weer eens tijd voor iets baanbrekends uit cupertino…

 • Profielfoto
  Theunis_B

  Ik denk dat Apple niet voor de technologie gaan die het bedrijf al heeft. Maar juist voor de basis van hun kennis. Met een goeie basis kan je veel bereiken.

 • Profielfoto
  ldb

  iSight camera 2.0?

 • Profielfoto
  defores

  De kinect werkt eigenlijk voor geen meter destijds met de xbox en de spellen waren ook niet te best. Misschien hadden ze beter nintendo kunnen overkopen en een leuke game console in de ApplteTV bouwen:-)