Apple brengt fix voor mailproblemen Mavericks uit

37 reacties

Zojuist heeft Apple “Mail Update for Mavericks 1.0” vrijgegeven. Deze update moet problemen met Gmail en Exchange-accounts in de ingebouwde mailclient in OS X 10.9 Mavericks verhelpen. Afgelopen week werd al duidelijk dat Apple bezig was deze bug te pletten.

De update wordt via de Mac App Store automatisch geïnstalleerd, of kan handmatig geïnstalleerd worden door linksboven op het Apple -logo te klikken en te kiezen voor Software-update. De update is ongeveer 33 MB groot en bevat een nieuwe versie van de Mail-app.

Mail Update 1.0 voor OS X 10.9 Mavericks
Mail Update 1.0 voor OS X 10.9 Mavericks.

Enkele dagen na de release van OS X 10.9 Mavericks, inmiddels drie weken geleden, klaagden veel gebruikers over bugs in de mail-app. Vooral bij verplaatsen van  en verwijderen van mailberichten uit een Gmail-maibox ging fout, soms lukte dit helemaal niet of kwamen de berichten weer terug op hun oude plaats.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Eindelijk. Kwam een beetje gek van het constant heen-en-weer gehop van mijn mails tussen mijn inbox en mijn aangepaste labels (Gmail).

 • Profielfoto
  L

  Garageband heeft ook een kleine update gekregen.

 • Profielfoto
  Teuneu

  Nu is het alleen nog de vraag of ik terug ga of bij Airmail blijf…

 • Profielfoto
  Airswing

  Nu nog een update voor iMovie. Zonder hoofdstukken is deze versie niet bruikbaar.

 • Profielfoto
  koen

  iBooks heeft ook een update

 • Profielfoto
  Flesh

  Ook de update die het probleem van de 13” MB Retina waarbij het toetsenbord en trackpad soms niet meer te gebruiken waren oplost!

 • Profielfoto
  Thiago1983

  En beide nieuwe mbpR hebben ook een update gekregen. De 13″ voor die lastige tracpack…. Bug en de 15″ voor de nvidia gpu bug

 • Profielfoto
  Statenweg

  Eindelijk! Mail was praktisch onbruikbaar geworden i.c.m. Gmail na de update van OS X. Hopelijk zijn ook de al langer bekende problemen met Exchange verholpen.

 • Profielfoto
  eugy

  Ik heb naar aanleidig van de mail-bug Airmail geïnstalleerd. Ben er nu aan gewend en vind het zowel qua vormgeving als functionaliteit beter dan de mail-app van Apple. Delen meer mensen deze ervaring?

 • Profielfoto
  baziel

  Gmail labels doen het nog steeds niet! Heel zwak van Apple..
  Ben ondertussen ook overgeschakeld naar Airmail

  Ik ben teleur gesteld

 • Profielfoto
  Geux

  Ik heb naar aanleidig van de mail-bug Airmail geïnstalleerd. Ben er nu aan gewend en vind het zowel qua vormgeving als functionaliteit beter dan de mail-app van Apple. Delen meer mensen deze ervaring?

  Helemaal eens. Airmail helemaal ingesteld, IMAP folders opgeruimd en werkt prima. Zie ook geen reden om terug te gaan.

 • Profielfoto
  BensApple

  @ eugy, ik heb ook airmail genomen, het voordeel van airmail vind ik dat de tekst in email hetzelfde blijft voor andere gebruikers, dit is in mail van apple niet zo, en de mail gaat erg snel weg, bij mail duurde het altijd 30 seconden, nadeel van airmail vind ik, in Pages en Numbers werkt delen niet meer als je gelijk wilt emailen, een pdf kun je niet direkt versturen, moet je eerst opslaan ergens, en in airmail vind ik zoeken in oude verwijderde emails een drama. indexeren gaat hier niet zo soepel.

 • Profielfoto
  maconly

  dat mail is jammer genoeg bagger en zo ook agenda .

  waar is de tijd gebleven dat ik als mac gebruiker zonder gepuzzel en gezeik met instellingen mijn mac kon gebruiken.

  Ik zit al een tijdje aan thunderbird maar dat is ook zo’n zoekverhaal.

  Ik ben niet de enigste die al jaren loopt te schoppen tegen mail maar design blijkt interessanter dan functionaliteit.

  Misschien dat ze bij Apple nog wat oud Eudora medewerkers kunnen vinden, kunnen ze het in potentie geweldige mail eens afmaken.

 • Profielfoto
  Ouwe Dibbes

  Ik doe of iets niet helemaal goed of iets anders niet helemaal goed. Ik heb Mavericks geinstalleerd en daarmee ook de mail-bug. Nu wil ik daar van af en de updater runnen. In de App store verschijnt deze niet als update dus van de Apple site zelf gehaald. Echter ik kan dit op geen van mijn schijven installeren. Plaatje ter illustratie

  Heef hier iemand hier een verklaring voor?

  Dank alvast.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ouwe Dibbes: Heb je Mavericks gewoon uit de App Store geïnstalleerd? En heb je daarna misschien programma’s uit de Applications map versleept, of in submapjes onderverdeeld. Dat soort dingen kan er voor zorgen dat de updater niet werkt.

 • Profielfoto
  Ouwe Dibbes

  Buzz_D, ik was met Mavericks begonnen met de GM developer versie een paar dagen voor de definitieve release van Mavericks. Daarna heb ik toch ook nog maar even een update gedaan met de versie die uit de App Store te downloaden is. Misschien is dit wel een beetje teveel van het goede geweest. Ik heb geen programma’s gesleept.

  Bedankt Buzz, ik ga nog wat proberen links en rechts. Misschien is het dit weekend om Mavericks eens helemaal schoon op mijn schijf te zetten.

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  De Herald plugin was niet voorbereid op deze update. Want die doet het niet meer.

  Dus ga ik braaf wachten op een aangepaste versie.

  Herald

 • Profielfoto
  Udn

  Krijg ik met deze update ook al mijn gMail berichten terug? AL mijn mail is verdwenen……

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Zelfde probleem hier Ouwe Dibbes: keurig developer account, en Apple laat ons in de steek met de ‘oude’ GM Seed, en geen fatsoenlijke mogelijkheid om te upgraden. Erg slordig.

  Ook hier dus een nieuwe verse installatie van het weekend…

 • Profielfoto
  Buzz

  Zaphod_B en Ouwe Dibbes: Misschien is het een bugje in Apple’s update systeem en wordt het binnen een paar dagen vanzelf al wel verholpen. Een backup maken en een verse installatie uitvoeren kan natuurlijk geen kwaad, maar je zou ook nog even kunnen wachten.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Nou ik blijf voorlopig bij het programma Airmail. Een prima programma voor een schappelijk bedrag van nog geen 2 euro.

  De functionaliteit van Airmail doet absoluut niet onder voor Mail en het werkt misschien zelfs wel prettiger.

  Als bovendien het marktaandeel van Mail terugloopt, zullen ze bij Apple de volgende keer misschien wat voorzichtiger zijn ipv buggy software te lanceren. Met zoveel mail applicaties op de markt, kun je je dit soort “fouten” gewoonweg niet permitteren.

 • Profielfoto
  Stro

  Ik heb naar aanleidig van de mail-bug Airmail geïnstalleerd. Ben er nu aan gewend en vind het zowel qua vormgeving als functionaliteit beter dan de mail-app van Apple. Delen meer mensen deze ervaring?

  Ook ik deel deze ervaring. Zowel Airmail als Unibox geïnstalleerd met vooralsnog de voorkeur voor Airmail. Vormgeving en functionaliteit in combinatie met o.a. trackpad is super en geen fix van Mailapp krijgt me op dit moment terug…

 • Profielfoto
  BenDover

  Had geen problemen met mail, update geïnstalleerd en nu ziet hij mijn mailservers niet meer.

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Eindelijk weer lekker scrollen!

  Alleen nu weer problemen met Berichten/iMessage. Programma ontvangt een nieuw bericht en meldt dat keurig met notificatie, echter het nieuwste bericht wordt alleen maar in een discussie getoond als ik eerst naar boven en weer naar beneden scroll…

 • Profielfoto
  Buzz

  Wel bijzonder, dat Mail nu als aparte app wordt bijgewerkt. Voorheen was er volgens mij altijd een nieuwe OS release voor nodig, om bugs in de in het OS ingebouwde programma’s als Mail te repareren. Safari was volgens mij tot nu toe de enige uitzondering.

 • Profielfoto
  MacDon

  Airmail is een meer dan prima alternatief.
  Ik blijf hangen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Buzz_D Ook hier hetzelfde probleem maar bedankt voor de tip om nog even een paar dagen te wachten. Ik zie het niet zo zitten om alles opnieuw te moeten installeren.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Hmm, vond net deze reactie op imore.com.

  It won’t install on the first GM, only the actual release build.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik heb naar aanleidig van de mail-bug Airmail geïnstalleerd. Ben er nu aan gewend en vind het zowel qua vormgeving als functionaliteit beter dan de mail-app van Apple. Delen meer mensen deze ervaring?

  Na vanmorgen je reactie te hebben gelezen ben ik Airmail ook maar gaan proberen.
  Mail was al langer niet meer toereikend en wij draaien nu ±1,5 jaar met Outlook waarvan ik steeds meer koppijn van ging krijgen.
  Nu draaien we op 4 systemen feilloos, snel en soepel met Airmail(y)
  Wij blijven wel even hangen.

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Airmail is inderdaad heel goed. Echter, als je plugins gebruikt kom je toch weer snel terug bij Mail. Die nu gelukkig weer goed werkt. Maar als je gewend bent om mbv MailHub in bulk je mail te sorteren en verplaatsen, dan is het handmatig verwerken en verplaatsen van mail in andere programma’s maar behelpen. Zelfs met Airmail.

  @Zaphod_B ikke ook developer account, en heb de eerste GM daarna gewoon geüpdate met de release versie en alles doet het zoals het hoort. Inclusief de updates. Je kunt hem ook gewoon downloaden vanaf je dev account. (of de app store)

 • Profielfoto
  MipMip

  Bij mij werkt Mail nog steeds niet. Ik krijg de Mail menubalk te zien bovenin en verder niks. Iemand met hetzelfde probleem of een mogelijke oplossing?

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Ik heb ook Airmail geprobeerd, maar vind het erg traag werken / opstarten met m’n IMAP archief van ’n paar GB. Dus maar weer terug naar Mail gegaan…

 • Profielfoto
  DifferentVisions

  Ik weet niet wat ze gedaan hebben met Mail, maar mijn computer is er totaal niet blij mee… Ergens gaat er iets mis, gebruikt mijn kernel_task ineens 9GB aan RAMgeheugen en zijn er nog een paar taken die ineens zo veel geheugen gebruiken dat mijn 12GB compleet vol zit. Als ik dan Mail geforceerd afsluit zakt alles weer naar normaal gebruik. En dit is sinds de update gisteren.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @DifferentVisions
  Dit probleem bestond hiervoor ook al.

 • Profielfoto
  joostovermars

  Ook in de laatste versie nog steeds grote problemen met exchange account van m’n werk…
  Airmail geprobeerd, werkt feilloos en snel. Alleen kom ik er niet achter hoe ik daar lokale mappen aanmaak om te archiveren…. ook niet in de support op de site. Iemand een tip?

 • Profielfoto
  Pad

  Bij mij ontbreken er steeds Gmail berichten in MAIL terwijl ze wel in de browser versie van Gmail verschijnen. Op de iPhone of iPad verschijnen ze ook direct (IMAP).
  Pas na afsluiten en opstarten van Mail, komen ze te voorschijn.
  Dat doe ik dan maar braaf dagelijks. Een beetje raar dat het maar niet opgelost wordt…….

 • Profielfoto
  robvangerwen

  Curieus dat ik de beschreven problemen nog steeds heb! Mails die je niet weg kunt plaatsen of zelfs maar kunt deleten (= naar de trash verplaatsen). Mails die na wegplaatsing gewoon weer op de oude plek terugkomen.
  Ik dacht dat het alleen om problemen met Exchange ging en ben voor mijn Exchange mail-account uitgeweken naar …. oef…. Outlook. Daar werkt het nu prima, maar nu zit ik met twee mail-programma’s.
  En Mail.app blijft raar doen. Sommige mails komen als “gelezen” binnen; anderen heb ik gelezen, maar blijven op “ongelezen” staan.