Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 november 2013

App met Zwarte Piet alsnog toegelaten

Gister berichtten wij over de app Sint Cam die door Apple geweigerd werd omdat deze aanstootgevend zou zijn. De app bevat de mogelijkheid om een foto te maken met daarbij een toegevoegde Sint en Piet. De maker van de app zocht de publiciteit op en vertelde onder andere op Radio 1 over de afwijzing door Apple.

Inmiddels lijkt het bedrijf uit Cupertino gezwicht voor de felle kritiek die de weigering opleverde. De Sint Cam-app is inmiddels alsnog in de App Store verschenen, de screenshots in de App Store tonen opmerkelijk genoeg geen Zwarte Piet. De Pieten blijken in de app zelf wel gewoon aanwezig. Aanvankelijk was de ontwikkelaar van plan om een versie zonder Zwarte Pieten uit te brengen.

Volop Zwarte Pieten in de Sint Cam-app.

Gezien de discussie over het wel of niet racistisch zijn van Zwarte Piet momenteel in volle gang is, werd de weigering van de app met maandag groot uitgemeten op praktisch alle Nederlandse nieuwssites. Hoewel Apple bekend staat om het strenge toelatingsbeleid voor apps, was bij het weigeren van de Sint Cam-app sprake van willekeur. Een behoorlijk aantal Sinterklaas-apps, waaronder de officiële De Club van Sinterklaas-app, werden wel toegelaten in de App Store.

Reageer op artikel:
App met Zwarte Piet alsnog toegelaten
Sluiten