Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

Voormalig CEO John Sculley: ‘Tim Cook doet het fantastisch’

John Sculley en Tim Cook hebben iets gemeen, ze zijn beiden opvolger van Steve Jobs. Sculley was het in de jaren 80, nadat het bestuur van Apple besloot Steve Jobs te ontslaan en Sculley de leiding te geven. Cook volgde de inmiddels legendarische Jobs op na zijn overlijden in 2011.

Sculley zegt in een interview met CNBC Asia dat Tim Cook het fantastisch doet. Hij heeft vertrouwen in de toekomst van Apple als het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Volgens de voormalig CEO maakt Apple geweldige kwaliteitsproducten die altijd een lucratieve groep kopers zullen aanspreken. Ook maakt Cook volgens Sculley de juiste keuze door geen tweede Steve te willen zijn, daar was er immers maar één van en dat was Jobs zelf.

Steve Jobs en John Sculley in de jaren 80.
Steve Jobs en John Sculley in de jaren 80.

Volgens de voormalig CEO is de rol van creatief leider nu opgesplitst tussen de verschillende Senior Vice Presidents zoals Johnatan Ive en Craig Federighi. Voorheen was Steve Jobs hier dominant in. Sculley prijst Tim Cook voor het feilloos volgen van de Apple-filisofie, er wordt geen afbreuk gedaan aan kwaliteit of styling van de producten.

Cook moet zich volgens Sculley niets aantrekken van de betweters en critici en de focus op kwaliteit, klanttevredenheid en winstgevenheid houden. De voormalig CEO heeft nog een flink pakket Apple-aandelen dat hij zal behouden. Als laatste stelt hij dat analisten het aandeel de afgelopen maanden onterecht laag hebben gewaardeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Voormalig CEO John Sculley: ‘Tim Cook doet het fantastisch’
Sluiten