Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 4 oktober 2013

Volume Purchase Program voor Mac Apps

Het Volume Purchase Program, de methode waarmee Apple het voor bedrijven en scholen mogelijk maakt om in bulk software te kopen in de App en iBook Store, wordt uitgebreid. Nederland doet nog steeds niet mee, maar in tien andere landen wordt het binnenkort mogelijk om ook in de Mac App Store software in bulk in te kopen.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars van apps nu ook korting geven aan scholen. Wanneer je dit als ontwikkelaar accepteert voor een betaalde app en er in één Volume Purchase meer dan 20 exemplaren van je app worden gekocht, dan heeft Apple voor je bepaald dat er 50% korting wordt gegeven.

Bij de lancering van iOS 7 tijdens de WWDC is al aangekondigd dat VPP binnenkort wordt uitgebreid met een licentie-managementsysteem, waardoor je licenties kunt hergebruiken wanneer gebruikers wisselen. Er is helaas nog niets bekend over VPP in Nederland en België.

Reageer op artikel:
Volume Purchase Program voor Mac Apps
Sluiten