Verkoop iPhones weer sterk in de lift

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Maandagavond maakte Apple de kwartaalcijfers over het afgelopen kwartaal bekend. Omdat Apple een gebroken boekjaar heeft, spreken we hier over het vierde kwartaal. In dit vierde kwartaal werden opnieuw meer iPhones dan in het derde kwartaal verkocht, niet zo gek gezien de eerste verkoopdagen van de iPhone 5c en 5s binnen dit kwartaal vielen.

Toch is er sprake van meer dan slechts een opleving door de nieuwe iPhones. Als gekeken wordt naar hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen ook een nieuwe iPhone-lineup gelanceerd werd, blijken er nog steeds aanzienlijk meer telefoons verkocht te zijn. De verkopen stegen met meer dan 25 procent.

De verkoop van de iPhone zit, hoe je het ook bekijkt, weer in de lift.
De verkoop van de iPhone zit, hoe je het ook bekijkt, weer in de lift.

In het eerste verkoopweekend, dat nog net binnen het vierde kwartaal van Apple’s gebroken boekjaar viel, werden negen miljoen nieuwe iPhones verkocht. Toch is dit niet de grootste oorzaak van de stijging in verkopen, het eerste verkoopweekend van de iPhone 5 was vorig jaar immers ook behoorlijk succesvol. Het is niet geheel duidelijk waar de stijging vandaan komt, wij vermoeden dat China een belangrijke factor is.

Apple CEO Tim Cook noemde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers de aanstaande kerstperiode al ‚Äúeen iPad-kerstmis”. Naast de nieuwe iPads zullen ook de leveringen van nieuwe iPhones dit kwartaal goed gang komen. Zowel op gebied van iPhone als iPad kan vuurwerk verwacht worden tijdens de presentatie van de volgende¬†kwartaalcijfers in januari 2014.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  Sorry jongens, ik vind dit stukje erg onduidelijk. Er staat steeds “meer iPhones” maar vaak niet duidelijk ten opzichte van wat. Ook eindigen jullie een alinea met “Toch is dit niet de grootste oorzaak van de stijging in verkopen, het eerste verkoopweekend van de iPhone 5 was vorig jaar immers ook behoorlijk succesvol.” Wat is dan wel de grootste oorzaak?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Dat de iPhone populairder dan ooit wordt, ondanks nieuwe modellen, zo wijst het totale aantal verkopen uit.

  Naar mijn idee is de iPhone 4 het afgelopen jaar ook nog flink verkocht. De 4S zal opvolgend als budgetmodel komend jaar populair zijn, omdat er in aanbiedingen (vooral van telco’s) soms behoorlijk dalende prijzen aangeboden worden.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @essiw: Het is wat onduidelijke stof idd, gebroken boekjaar, kwartalen vergelijken. Ik heb wat verduidelijking toegevoegd.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  wow

 • Profielfoto
  Guust K

  Heb ze ff geholpen en een gouwe 64 gig besteld

 • Profielfoto
  NapO

  Mijn 5s vanmiddag binnen, 2 dagen….! 32gb wit… Blij mee!

 • Profielfoto
  Webarcher

  Zou het ook iets te maken hebben dat ze nu ook in China een afzetkanaal hebben?

 • Profielfoto
  16jeffrey

  Mijn 5s vanmiddag binnen, 2 dagen….! 32gb wit… Blij mee!

  2 dagen? Ik dacht dat de levertijd 2-3 weken was?

 • Profielfoto
  MattiBB

  16gb 5s silver. Vrijdag besteld, dinsdag afgeleverd. Via t-mobile:-D super service

 • Profielfoto
  essiw

  @Raymon, top:) ziet er een stuk mooier uit nu.